题目内容
James Cleveland Owens was the son of a farmer and the grandson of black slaves(奴隶). His family moved to Cleveland when he was 9. There, a school teacher asked the youth his name.
"J.C.." he replied.
She thought he had said "Jesse", and he had a new name.
Owens ran his first race at the age of 13 After high school, he went to Ohio State University. He had to work part time in order to pay for his education. As a second year student, in the Big Ten games in 1935, he set even more records than he would in the Olympic Games a year later.
A week before the Big Ten games, Owens fell down when he went downstairs. His back hurt so much that he could not exercise all week, and he was helped in and out of the car that drove him to the games. He refused to listen to the suggestions that he should give up and said he would try, event by event. He did try, and the results are in the record book.
The stage was set for Owens success at the Olympic Games in Berlin(柏林) the next year, and his success would come to be considered as not only athletic but also political(政治的). Hitler(希特勒) did not give congratulations to any of the black American winners.
"It was all right with me." he said years later. "I didn't go to Berlin to shake hands with him,
anyway."
After returning from Berlin, he received no telephone calls from the president of his own country, either. In fact, he was not honored by the United States until 1976, four years before his death.
Owens' Olympic success made little difference to him. He earned his living by looking after a school playground, and racing against cars and dogs.
"Sure, it worried me," he said later. "But at least it was an honest living. I had to eat."
In the end, however, his gold medals changed his life. "They have kept me alive over the years," he once said. "Time has stood still for me. That golden moment dies hard."
1. In the Big Ten games, Owens_______.
A. hurt himself in the back
B. had to give up all events
C. tried every sports event but all failed
D. was successful in setting many records
2.We can infer(推断)from the text that Owens was treated unfairly in the US at that time because_______.
A. he didn't talk to the US president on the phone
B. he was the son of a poor farmer
C. he was the grandson of black slaves
D. he didn't shake hands with Hitler
3.When Owens says "They have kept me alive over the years", he means that the medals
A. have been changed for money to help him live on
B. have made him famous in the US
C. have kept him busy with all kinds of jobs
D. have encouraged him to face difficulties in life
4. What can be the best title for the text?
A. How to Be Successful
B. Jesse Owens - A Great American Sportsman
C. The Big Ten Games
D. Making a Living As a Sportsman
1.D
2.C
3.D
4.B
【解析】
试题分析:这篇短文主要描述了美国的著名运动员杰西欧文斯的历史。他出生在一个黑人家庭,青年时代在体育方面取得了不凡的成就,是因为肤色问题,无论是在国外还是国内都受到了不公的待遇。
1. than he would in the Olympic Games a year later.描述,故选D。
2.
3.联系下文“Time has stood still for me. That golden moment dies hard.”描述,可知是这些奖牌给了他面对困难的勇气。故选D。
4.这篇短文主要描述了美国的注明运动员杰西欧文斯,故选A,杰西欧文斯——一个伟大的美国运动员。故选B。
考点:人物类短文阅读。
从方框中选择适当的句子补全对话(其中有两项是多余的)。
Lin Fang: Hi, Li Hong! You look a little sad. 1.
Li Hong: Bad luck! I failed the English exam again.
Lin Fang: I’m sorry to hear that. 2.
Li Hong: I did. She asked me to learn new words by reading English magazines, listening to tapes and so on.
Lin Fang: Yeah. 3.
Li Hong: I think so. But I feel sleepy when I listen to tapes. I can’t put all my heart into
learning. 4.
Lin Fang: You can write the new words in your notebook and learn them at home, or even on
the bus to school.
Li Hong: 5. Thanks.
Lin Fang: You’re welcome.
A.Your English teacher is really kind. B.That may be helpful. C.What should I do? D.What a pity! E. I think they’re the best ways to learn English. F.Why do you look unhappy? G.Why not turn to your teacher? |
Summer holidays are just coming. Have you got any plans? Here are 4 five-star films for you to kill your time.
| Pirates of the Caribbean 4 (加勒比海盗4) Type: Adventure; Action Film Studio: Walter Disney Pictures Date: May 20th, 2011 Captain (船长) Jack Sparrow of the Caribbean has come back. This has made fans of Pirates of the Caribbean very excited. Johnny Depp, a famous actor, works together with a new director, Rob Marshall to bring a new waveof pirate craze. Johnny Depp is also known for Walter Disney's film Charlie and the Chocolate Factory. |
| Sherlock Holmes Type: Action; Detective Film Studio: Warner Bros. Pictures Date: Dec. 25th, 2009 Do you like detective stories and want to solve mysteries like well-known Detective Sherlock Holmes? This one you certainly don't want to miss. It is quite different from the earlier Holmes stories and has received much praise from film fans. |
| Toy Story 3 Type: Cartoon Film Studio: Walter Disney Pictures Date: June 18th, 2010 Do you still remember Woody and Buzz? Woody is brave, like a cowboy should be. He knows how to lead other toys. And this time Woody's friends have another big problem. They are trapped by a selfish and cruel bear named Lotso and his men in Sunnyside. Woody goes to help them. How can they find a way out? |
| Ice Age 3 Type: Cartoon Film Studio: DreamWorks Pictures Date: July 1st, 2009 Ice Age 3 is a whole new adventure that everyone at any age can enjoy. All our old friends are back. Sid the sloth finds three dinosaur babies and adopts (收养) them as his own. Then the mother dinosaur comes for her babies and takes Sid away. The adventure begins when Sid's best friends try to find him and get him back. Do they succeed in the end? |
1. _________ is the latest film according to (根据) the article.
A. Ice Age 3 B. Pirates of the Caribbean 4
C. Sherlock Holmes D. Toy Story
2.Which of the following is RIGHT according to the article?
A. Johnny Depp is the director of Pirates of the Caribbean 4.
B. Film fans don't think Sherlock Holmes is a good film.
C. The two cartoons are produced by the same film studio.
D. Ice Age 3 is a cartoon suitable for different age groups.
3. From the article, we know _________ is a cruel character.
A. Sid B. Sherlock Holmes
C. Lotso D. Jack Sparrow