题目内容

Most schools in China have their own school rules. So do the schools in other countries.

Japan: Most schools demand that students wear uniforms, such as sports suits or skirts. They also demand that girls' white socks be folded in a certain way and boys' heads be shaved.

Other Japanese schools tell students that they may not date, go to movies, leave home after sunset or play video games without permission from the school.

US: For safety at some US schools, students must have a pair of indoor shoes to change into at school every day. This makes sure students won't fall over on the slippery floors and keeps the schools clean.

Gum chewing(口香糖) is not allowed in many US school buildings, as it is difficult to clean up. And if students chew gum in class, they may not focus on study.

UK: Strange hairstyles(发型) are not allowed in some British schools. But they might allow students to wear certain hairstyles during the World Cup years. Two students had a special design shaved into their hair during 2002 World Cup. But they were not accepted by their school after that because the school said the rules changed since then.

1.Many Japanese students have to following the following rules EXCEPT__________.

A. wear uniform

B. boys’ heads should be shaved

C. wear indoor shoes at school

D. can’t leave home after sunset

2.Gum chewing is not allowed in many US schools may because _____________.

A. it is difficult to clean up

B. make students study carefully

C. it costs students too much money

D. it wastes teachers’ time

3.British students could have a special hairstyle ____________.

A. during Olympic Games

B. in the year 2007

C. only during the World Cup

D. after the school rules changed

4.The meaning of the focus on is _______________.

A. 从事于 B. 继续 C. 专心于 D. 放弃

5.The passage wants to tell us ______________.

A. Different countries have the same rules for the students.

B. We must follow all the rules above.

C. Students in different countries have to follow different rules.

D. Most schools in China have different school rules.

1.C

2.A

3.C

4.C

5.C

【解析】

试题分析:这篇短文主要介绍了不同国家的校规,告诉我们不同国家的学生需要遵守不同的校规。

1.1】细节理解题。根据Most schools demand(要求) that students wear uniforms, such as sports suits or skirts. They also demand that girls’ white socks be folded in a certain way and boys’ heads be shaved(剃)描述,可知大多数学校要求学生穿校服,如运动套装或裙子,他们还要求女生的白袜子以一定的方式被折叠,男孩的头被剃光了。故不包括选项C。

2.细节理解题。根据Gum chewing is not allowed in many USA school buildings, as it is difficult to clean up.描述,可知是因为不容易打扫。故选A。

3.细节理解题。根据But they might allow students to wear certain hairstyles during the World Cup years. 描述可知但他们可能会允许学生在世界杯年有特定的发型。可知选C。

4.题。根据And if students chew gum in class, they may not focus on study.可知是如果吃口香糖,就不能专心于学习的意思,故选C。

5.这篇短文主要介绍了不同国家的校规,告诉我们不同国家的学生需要遵守不同的校规。故选C。

考点:考查社会现象类阅读。

练习册系列答案
相关题目

If you had a chance to prepare dinner for your mother, would you choose to make it right now or some day in the future? Watch the video Paradise (天堂) Dinner by Liu Xiaoyu, a junior at Hebei Institute of Communications, and you will find a right answer.

Recently the six-minute film Paradise Dinner won a great success on the Internet. It told the story of a son who made a big lunch for his mother, but he can only send the dinner to paradise, because his mother has been dead.

"If you do not show your filial piety to your mother right now, you might never have the chance in the future, because your mother is growing older and older day by day, this is the main theme of my film, " said the 21-year-old Liu.

Liu conceived(构想) the story for Paradise Dinner over his 2010 summer vacation.

One day during that holiday, Liu found his parents were not young any more. " So I decided to write a story for Paradise Dinner to call for all people, especially young people, to show more filial piety to their parents," he said.

With the help of his teachers and his schoolmates, he found actors, Zhang who played the mother and Yuan Zhen who played the son. At last he finished the film.

Many Web users said they liked the film very much and most of them cried like Liu's parents when they watched it.

1.From the passage, we know Liu Xiaoyu ________.

A. made a big dinner for his mother

B. made a short video on the Intemet

C. has graduated from a university

D. sent a dinner to paradise himself

2. What have you known about Liu Xiaoyu's mother?

A. She didn't know the film.

B. She didn't feel moved.

C. She couldn't help crying when she saw the film.

D. She acted the mother in the film.

3.The fourth paragraph mainly tells us________.

A. when Liu Xiaoyu wrote the story

B. Liu Xiaoyu's parents were old

C. why Li u Xiaoyu wrote the story

D. why our parents should love their children

4.The writer wrote this article to_________.

A. encourage people to care more about their parents

B. introduce a short vide

C. think highly of the talent of Liu Xiaoyu

D. show the kind heart of most people

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网