题目内容
I've loved my mothers desk since I was just tall enough to see above the top of it as my mother sat writing letters. Looking at the ink bottle, pens, and white paper, I decided that the act of writing must be the most wonderful thing in the world. Years later, during her final illness, Mother kept different things for my sister and brother. " But the desk," she said,"is for Elizabeth." I never saw her get angry and never saw her cry.I knew she loved me ; she showed it in action. But as a young girl, I wanted heart-to-heart talks between mother and daughter. They never happened. And a gulf opened between us. was "too emotional(易动感'隋的),,.Bui she lived "on the surface (表面),,. As years passed I had my own family.I loved my mother and thanked her for our happy family. I wrolc io her in careful words and asked her to forgive (原谅)me. I posted the letter and waiter! for her answer. None came. II seemed that nothing happened.I couldn't be suiv that the letter had even got to Mother.I only knew that I had writ?ten it,and I could slop trying to make lier into someone she was not. Now the present ol her desk told, as she'd n,'v,'r hcen a-ble to, that she was pleased that writing was my chosen work. I cleaned the desk carrlully and found some papers inside― a pliolo ol my talher and a one-page letter , folded(折叠)and ivlolded many times. Give me an answer, my letter asks, in any way you clioosc.Molhcr, you always chose the acl thai speaks louder than 、、m(U. 36. The writer began to love her mother's desk_• A. after her mother died B. before she became a writer C. when she was a child D.when Mother gave it to her 37. The passage shows that the writer's mother_. A. was cold on the surface but kind in her heart to her daughiri- B. was too serious about everything her daughter had done C. cared much about her daughter in words D. wrote to her daughter in careful words 38. The underlined word " gulf " in the passage means_. A. deep understanding between the old and the young B. diiferent ideas between mother and daughter C. free talks between mother and daughter D. parl of the sea going far in land 39. What did the mother do with her daughter's letter asking for forgiveness? A. She had never recevied ihe letter. B. For years, she often talked about the letter. C. She didn't forgive her daughter at all in her life. I).She read tlx- IcUrr aiiain and again till she died. 40. What's the best title of the passage? A.My letter to Mother II.Moiln^r and Children C. My mothers Desk D. Talks between Mother and Me |
36. C 根据I've loved my mother's desk since I was just tall enough to see above the top of it as my mother sat writing letters. 可知作者当时还是个小孩子。
37. A 由But she lived "on the surface".和全文内容可知,作者 的母亲表面上很冷漠,但心里充满了对作者的爱。
38. B作者和母亲性格不同,期望与母亲好好地进行交流,但 没有如愿,由此可推断gulf的意思为"两人之间不同的看法 和观点",选B。
39. D 根据…a photo of my father and a one-page letter, folded .and refolded many times.可知选^ D是正确答案。
40. C 由文章开头的I've loved my mother's desk...以及后面的 Now the present of her desk told,as she'd never been able to,,.可知作者是托物思人,以表达自己对母亲的怀念之情,所以 最佳标题应是(:。