题目内容
Hi!I'm Lucy. I am a student in Class 5,Grade 7.I have a big schoolbag. It is blue and red. The price is ¥88.1.have a nice pencil box in it. It is ¥10.Its color is white. I bought(买) it in a store. There are four pencils and one pen. Each pencil is ¥1 and the pen is ¥12.My eraser is yellow. The price is ¥2.My ruler is orange and very long. I like them very much. I study very hard.
1. I am in Grade________.
A.One B.Seven C.Three D.Five
2. My schoolbag is ________.
A.big B.small C.lost D.black
3. What color is my pencil box?It's ________.
A.red B.blue C.white D.blue and red
4. How much are my pencils?
A.¥One. B.¥Two. C.¥Four. D.¥Ten.
5. The color of my eraser is ________.
A.orange B.black C.yellow D.blue
1.B
2.A
3.C
4.C
5.C
【解析】
试题分析:本文叙述了露西在七年级五班,她有一个大的书包和一个铅笔盒,铅笔盒有铅笔、钢笔、橡皮擦和尺子,分别介绍了它们的价格,她很喜欢它们。
1.小题1】细节理解题。根据I am a student in Class 5,Grade 7可知露西在七年级五班,故选B。
2.小题2】细节理解题。根据I have a big schoolbag 可知露西有一个大书包,故选A。
3.小题3】细节理解题。根据Its color is white 可知铅笔盒是白色的,故选C。
4.小题4】细节理解题。根据There are four pencils and one pen. Each pencil is ¥1 可知有4支铅笔,每一支是¥1,共¥Four ,故选C。
5.小题5】细节理解题。根据My eraser is yellow 可知橡皮擦的颜色是黄色,故选C。
考点:日常生活类短文阅读。
任务型阅读 阅读下面的短文,根据短文内容完成表格中所缺信息,每空限填一词。(本大题共5分,每小题1分)
Have you ever asked your relatives or friends if there is Wi-Fi in their houses?
Have you ever searched for Wi-Fi when you are at restaurants or hotels? The answers will probably be “Yes”.
In fact, things at present are like this:Most of us want Wi-Fi everywhere as if we can't live without it. But we can only use free Wi-Fi in some places. And most of the time, we still have to spend some money getting into the Internet.
Here is a piece of good news. A rich organization in the USA called MDIF has decided to change the age of online computing (计算) completely by giving free Wi-Fi to each person on Earth.
This is because they have found out that only 60% people around the world are able to get information on the Internet. And this is also because many countries are not able to offer people something necessary to get into the web. Luckily, we may use free Wi-Fi at any place in the near future.
![]()
阅读以上信息,用恰当的词完成下面的表格,每空一词。
Present 1. | ●Many of us want Wi-Fi everywhere as if we can't live without it. ●Getting into the Internet 2. us some money. |
What the organization will do | ●MDIF has planned to change the age of online computing (计算) completely by giving free Wi-Fi to everyone in the 3. . |
Reasons | ●Only 60% people around the world can get information on the Internet. ●Many countries can’t 4. people with something necessary to get into the web. |
What we may do | ● Use Free Wi-Fi 5. in the near future. |
书面表达。(10分)
今天是开学的第一天,老师让每个学生写一篇日记介绍自己,Bill 不太会写,你能根据下面的提示帮帮他吗?(日记开头已写出)
Family name | Smith |
Given name | Bill |
Date of birth | 12月21日 |
Age | 14 |
Telephone number | 34562188 |
Color | blue |
Fruit | strawberry |
Collection | 2 tennis rackets,4soccers |
Monday Nov.28th,2008 Fine
My name is_____________________________________________________________
_______________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________