题目内容

“Well, we’re in our new house. Let’s get a new pet,” Mrs. Brown says to her husband. “That sounds like a very good idea,” he answers. “Do you want to see the ads (厂告)in the newspaper?” “Let’s go to the animal shelter. Many pets there need homes. Tomorrow is Saturday, so we can both go,” Mrs. Brown says.

The next morning, the Browns (Mr. Brown and Ms. Brown) meet Mr. Snow at the animal shelter. “We want to be sure that the pets here go to good homes,” Mr. Snow says, “So I need to ask you some questions.”

After they talk for a while, the Browns decide to get a small dog. It will not need a big house. A small dog will bark (吠) and warn (警告 ) them if someone tries to go into their house. After Mr. Snow gives the Browns a book on pet care, they choose one and want to take her home right away. But the animal doctor hasn’t checked her yet. So Mr. Snow tells them to come back on Sunday.

On Sunday afternoon the Browns go to the animal shelter. The animal doctor said, “Coco has got all of her shots (预防针) . She is healthy.” The Browns thank the doctor and take Coco home.

1.From the passage we learn that________.

A. Coco is a small and healthy dog

B. the Browns know about Coco from the newspaper

C. Mr. Brown and Ms. Brown take Coco home on Saturday

D. Mr. Brown and Ms. Brown have different ideas on getting a pet

2.The underlined word “shelter” means _______.

A. a place to sell small dogs

B. a place to keep animals without home

C. a place to study animals

D. a place to sell books on pet care

3.Mr. Snow asks the Browns some questions because__________.

A. the Browns want to get a small dog

B. the Browns don’t have money to get a pet

C. he wants to be sure the Browns has a big house

D. he wants to be sure the Browns will be friendly to pets

4.The Browns want a small dog because________.

A. it is usually healthy

B. it eats a little food

C. it can help them watch their house

D. it usually has a beautiful name

1.A

2.B

3.D

4.C

【解析】

试题分析:这篇短文主要讲述了布朗夫妇为了帮助照看家,到动物收养所领养了一只健康的小狗的过程。1.描述并结合“the Browns decide to get a small dog”以及最后一句“Coco has had all of her shots(预防针). She will be healthy.” The Browns thanked the doctor and took Coco home.的介绍可知, Coco是健康的小狗。故选A。

2.词义猜测题。根据文中语句““Let’s go to the animal shelter. Many pets there need homes.”的描述可知,这里指的是动物收留所。结合选项可知应选B。

3.根据文中语句““We want to be sure that the pets here go to good homes,” Mr. Snow said, “So I need to ask you some questions.””的理解可知,Snow先生问了布朗先生一些问题,是想确保他能照顾好小狗。故选D。

4.4】细节理解题。根据文中语句“A small dog would bark and warn them if someone tried to break into their house.”的理解可知,布朗夫妇养小狗是为了照看家。故选C。

考点:日常生活类短文阅读。

练习册系列答案
相关题目

Chinese player Li Na, a two-time Grand Slam (网球大满贯赛事) champion, announced her retirement on Sept 21 because of long-term knee injuries. Although it was a hard decision, Li said she had no regrets (遗憾).

“I don’t feel sorry about retiring, because I’ve tried my best,” said the 32-year-old.

Becoming professional at the age of 17, Li has set many milestones (里程碑) for Chinese tennis. She was the first Chinese player to win a WTA title and the first to break into the top 20. Li won the 2011 French Open title and became the first Asian player to ever win a Slam. By winning this year’s Australian Open, she became the first Asian player with two Slams.

As excellent as her tennis abilities are, Li’s sense of humor is outstanding too. She often jokes about life with her husband in interviews, changing them into funny comedy shows. Her speech at the Australia Open in January is just the best example.

During her 15-year professional career, Li has helped the improvement of tennis in China. Earlier this month, Chinese another player Peng Shuai, 28, made the semifinals of the US Open. Last week, a new tennis match started in Li’s hometown of Wuhan.

“I’ve seen changes happening in front of my eyes, young girls picking up tennis rackets, setting goals … and believing in themselves,” Li said in an online post.

Li is more than a sports superstar. As WTA chief executive (行政长官) Stacey Allaster said, she is “a pioneer who opened doors to tennis for hundreds of millions of people throughout China and Asia.”

Li said she planned to take care of my family and then to open a tennis school in China after her retirement. Her official retirement ceremony (仪式) will be on Sept 30.

1.Why did Li Na decide to give up her tennis career?

A. Because of the increasing age.

B. Because of the arm injuries.

C. Because of the knee injuries.

D. Because of the bad performances

2.When did Li Na become the first Asian player with two Slams?

A. In 2011.

B. In 2012.

C. In 2013.

D. In 2014.

3.What’s the meaning of the underlined word “outstanding” in Paragraph (段落) 4?

A. 普通的 B. 古怪的 C. 杰出的 D. 完美的

4.Which is of the following is the writer’s opinion?

A. She was the first Chinese player to win a WTA title.

B. Li became the first Asian player to ever win a Slam.

C. Li is more than a sports superstar.

D. Her official retirement ceremony will be on Sept 30.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网