题目内容

What Should We Do about That?

  I found a job at the Baskin-Robbin's ice-cream shop a week ago. One day when I came in to work, the manager(经理) said that something had happened after I left the day before. A woman wanted to have a half-gallon(半加仑) of ice-cream. The manager asked her to pay $ 5.40 for the cream.

  The woman questioned the price. She said last time she had bought a half gallon, “Denise” had wanted only $ 2.70. That is right price of a quarter(四分之一加仑).

  Then the manager looked straight at me and said, “Well, Denise, what do you think we should do about that?”

  I answered, “I think we should stop wearing cards.”

1.One day the manager told that something had happened the day before ________.

[  ]

A.when I came in to buy something

B.when I got into the shop

C.before I went home

D.after I left

2.After the woman had bought some cream, the manager asked her to pay ________.

[  ]

A.as much money as usual B, so many money as usual

C.more money than usual

D.less money than usual

3.The woman could tell the name because ________.

[  ]

A.she was Denise's friend

B.Denise had told her his own name

C.She had heard someone call his name

D.she had known this from the card on his chest

4.The manager was angry with me because ________.

[  ]

A.I didn't think out a good idea

B.I was wearing a name card

C.I had no ways to keep my name unknown

D.I had made a mistake in my work

5.The price of a gallon of ice-cream is ________.

[  ]

A.$ 2.70
B.$ 5.40
C.$ 8.15
D.$ 10.80
答案:B;C;D;D;D
解析:

  剖析:1.这是一道细节题,短文第一段中One day when I came in to work, the manager said that something had happened after I left the day before.说明了作者到商店来上班时,经理告诉她商店里所发生的事情.

  2.该题考查对文章细节的理解及综合判断能力,短文前两段中The manager asked her to pay 5.40 for the cream和“Denise had wanted only $ 2.70两次价格进行比较,说明此次比上一次要多.

  3.这是一道推理判断题.根据短文最后一段作者的答话“I think we should stop wearing cards.”可以推断出,这个商店的营业员胸前都有一个牌子,上面写着每个人的名字,所以买冰淇淋的女士能叫得出她的名字.

  4.本题为深层理解题.由短文第三段中Then the manager looked straight at me可以看出,经理有点不高兴,才会直视Denise,说明她曾以错误的价格卖给了这位妇女半加仑冰淇淋.

  5.本题为推理判断题.回答此题,要综合短文第一段中The manager asked her to pay $ 5.40 for the cream和短文第一段中“Denise had wanted $ 2.70. That is right price of a quarter这两处信息,由此可以推算出,一加仑冰淇淋的价格是$ 2.70×4=$10.80


练习册系列答案
相关题目

Dadi Computer Company

Liu Ying

Manager

45Nantou,Shen zhen 518000

Tel:0755-6561382

E-mail:ly@hot mail.com

Fax:0755-6660388

Chao yang Foreign Language School

Chen Li jun

Music Teacher

65 Xigang,Dalian 116000

Tel:0411-4313861

E-mail:Chenlj@shoul.com

Fax:0411-4312789

Dong fang Children’s hospital

Zhang Jing

Doctor

23 Taiping Road,Qing dao,Shan dong 266000

E-mail:zhing@yahoo.com.

Fax:0532-4313861

New Century Bus Company

Song Wei

Baiwanzhuang,Beijing,China 100037

Tel:010-88488970 13501368855(mobilc)

BP:63987120-30926

1.What does Chen Lijun do?

A.She is a manager     B.She is a doctor.     C.She is a teacher.    D.She is a driver

2.Mr. Green’s son is ill.He can go to  ________.

A.Liu Ying                  B.Chen Li jun             C.Song Wei               D.Zhang Jing

3.I want to buy a computer.I can call the company at ________.

A.0755-6561382         B.0411-4312789         C.13501368855         D.0532-4313861

4.Jim and his classmates want to go to the Great wall,they can go to ________..

A.Chao yang Foreign Language School            B.New Century Bus Company

C.Dadi Computer Company                                 D.Dong fang Children’s hospital

5.Does Song Wei have an e-mail address?

A.No,he doesn’t.   B.Yes,he does.       C.Yes,he doesn’t.   D.No,he does.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网