题目内容

完成表格。根据短文,完成表格中所缺信息。(10分)

USA? Britain? Which country is better to study in?' We often hear such discussions. As China opens its door, it is a dream for many Chinese students to study abroad. They want to learn about the outside world.

It's true that studying abroad can help students develop themselves. Their foreign language skills will be improved and it may be easier to find jobs.

But there are problems that should be considered. Language is the first. Students must spend a lot of time learning another language.

Students must also learn to live without parents' care and deal with all kinds of things they haven't had to do before, like looking after themselves. There are reports about Chinese students abroad running into an ocean of difficulties and giving up finally. When they have to take care of themselves, it is hard for students to study well.

Finally, studying abroad brings a heavy burden (负担) to the family. For most Chinese parents, the cost of studying abroad is very high. But is it worth it?

We know that there are many famous people who have achieved success through their hard work in China. Liu Xiang is a good example. Once an American teacher invited him there, but he refused. He kept training hard with his Chinese teacher. He surprised the world when he won a gold medal at the Athens Olympic Games. So when you wonder which country is better to study in, think again.

Title:

Studying at home or1._______

Phenomenon (现象)

Studying abroad has become a 2.______ for Chinese students.

Advantages

◆ It is helpful to the future 3.______ of Chinese students.

◆ It helps to4.______ foreign language skills.

◆ It enables Chinese students to find jobs more 5.______.

6._________

◆ It 7._______ Chinese students too much time to learn a foreign language.

◆ It's hard for Chinese students to get used to the life abroad 8.______ parents' care.

◆ Parents may be under pressure (压力) because the cost of studying abroad is very 9.______.

Purpose:

To tell us studying abroad is not the only way to be 10.______ by

describing Liu Xiang's example.

1.abroad

2.dream

3.development

4.improve

5.easily

6.Disadvantages

7.takes

8.without

9.high

10.successful

【解析】

试题分析:本文主要分析的出国学习的好处和缺点,出国学习可以让学生了解世界,但是出国学习也有很多问题,如语言的障碍,生活上的困难等等。所以要仔细考虑是否要出国学习。

1.1】根据第一段及下文描述,可知本文主要是讨论是在国内学习还是去国外学习。故填:abroad,国外。

2.根据第一段As China opens its door, it is a dream for many Chinese students to study abroad.描述,可知填:dream。

3.根据It's true that studying abroad can help students develop themselves.描述,可知填:development。

4.根据Their foreign language skills will be improved 可知填:improve。

5.根据and it may be easier to find jobs.描述,可知填:easily。

6.根据右栏描述,可知这里指的是出国留学的不足之处。故填:Disadvantages。

7.根据Students must spend a lot of time 1earning another language.可知填:takes。

8.根据Students must also leam to live without parents’care and deal with all kinds of things they haven't had to do before,可知填:without。

9.根据Finally,studying abroad brings a heavy burden(负担) to most Chinese parents,the cost of studying abroad is very high .描述,可知填:high。

10.根据最后一段描述可知,描述刘翔的事迹,是为了告诉人们去国外留学并不是唯一的成功之路。故填:successful 。

考点:考查完成表格。

练习册系列答案
相关题目

Bicycle tour and race

A bike tour and race will be held on August 26 and 27 (Sat. & Sun.). At 5:30 a.m. the riders will leave Tian’anmen Square and ride the first 35 kilometers as a training.Then the next 55 kilometers, from Yanjiao to Jixian, will be the first competitive part of the tour. The riders and their bikes will then be taken from Jixian to Changli.

The second racing part of the competition will be from Changli to the seaside of Nandaihe, covering a distance of 20 kilometers. Saturday afternoon includes the stay at Nandaihe and supper. Sunday morning is free for playing at the seaside. In the afternoon all the people and their bikes will be taken back to Beijing.

Cost: 200 yuan

Telephone: 4675027

Brazilian footballers

The Brazilian Football Club will play Beijing Guo’an Team at the Workers’ Stadium on August 26. The club has four national team players. Also coming is 2004 US World Cup star Romario who has promised to play for at least 45 minutes.

Ticket prices: 60/ 100/ 150 yuan

Time / Date: 4:30p.m., August 26 (Sat.)

Telephone: 5012372

Rock climbing

The Third National Rock Climbing Competition will be held on August 26-27 at the Huairou Mountain-climbing Training Base. More than 10 teams from Beijing, Wuhan, Dalian, Jilin and other places will take part in it. A Japanese team will give a special climbing show. What’s more, it’s all Free!

Take a long-distance bus from Dongzhimen to Huairou.

Time / Date: 9-12 a.m., August 26 and 27

Telephone: 7143177, 7144850, Wang Zhenghua

1.The main purpose of giving the above events is to give information about ______.

A. visiting teams

B. famous players

C. things to do for the weekend

2.If you take part in the bicycle competition, you will ride for _____ kilometers.

A. 35 B. 55 C. 75

3.If you are in Beijing at 5:00 p.m. on August 26, which activity can you join in?

A. watching a football match

B. going bike riding

C. going hiking

4.What is special about the rock climbing competition?

A. A team from Japan will give a climbing show.

B. You can’t watch it without paying.

C. You don’t have to be a sportsman to take part.

5.If you want to find something to do for Saturday afternoon, you will call ______.

A. 4675027 B. 5012372 C.7143177

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网