题目内容

请用方框内单词或短语的恰当形式填空(有一项多余)

raise money pull down make… out of somewhere build far away from

in one’s spare time provide… for discover disagree with hear of

On a rainy day, Jack and Helen 1. some baby birds sitting on the fence not 2. their home. It seemed that the birds had3. to go. Jack wanted to take them home and keep them as pets, but Helen 4. him. She wanted to help them find their mother. The children looked around and found that a big tree had been5. by someone. Then they could do nothing but take the birds home.

Every day, Jack and Helen looked after the little birds 6. . They 7. food the birds. One day they saw that the birds looked upset. Their sad look urged Jack and Helen to help them find their home with a mother. Jack and Helen planned8. a birdhouse near the place where those little birds were found. But they had no money. They thought of 9. to buy some woods so that they could 10. a birdhouse the woods for the little birds.

1.discovered

2.far away from

3.nowhere

4.disagreed with

5.pulled down

6.in their spare time

7.provided… for …

8.to build

9.raising money

10.make… out of…

【解析】

试题分析:一个下雨天,杰克和海伦在距离他们家的不远处,发现一些小鸟在栅栏上。这些小鸟好像没有地方可去。杰克想带它们回家,并且当作宠物饲养它们,但是,海伦不同意。孩子们四周看,并且发现一棵被推倒的大树。他们只能将这些鸟带回家。

1.1】细节理解题。分析句意:一个下雨天,杰克和海伦在距离他们家的不远处,发现一些小鸟在栅栏上。分析:这些小鸟是他们发现的,因此选择discover.故选discovered

2.2】细节理解题。分析句意:一个下雨天,杰克和海伦在距离他们家的不远处,发现一些小鸟在栅栏上。分析:表示距离,通过下文,明确选择far away from. 故选far away from

3.nowhere

4.但是,海伦不同意。联系下文,海伦想帮助它们找妈妈,也就是说,她不同意杰克的作法。故选disagreed with

5.pulled down

6.in their spare time

7. …for 为……提供……故选provided… for …

8. to do sth.计划去做某事。故选to build

9.够为这些小鸟们建筑一个鸟巢。联系上文,他们没有钱,因此做这些事要集资去买木头。故选raising money

10.够为这些小鸟们建筑一个鸟巢。分析:考查固定短语make ….out of …用什么做出来。故选make… out of…

考点:日常生活类短文阅读。

练习册系列答案
相关题目

Dinner customs are different around the world. If you are a guest in Ghana, this information will help you a lot.

In Ghana, dinner is usually from four in the afternoon to six in the evening. But there are no strict rules about time. Whenever a guest arrives, a family offers food.

When you go to a home, the host takes you to the living room first. At this time everyone welcomes you. Then you go to the dining room. There you wash your hands in a bowl of water. All the food is on the table.

In Ghana you usually eat with your fingers. You eat from the same dish as everyone else. But you eat from one side of the dish only. It is not polite to get food from the other side of the dish. After dinner, you wash your hands again in a bowl of water.

Most meals in Ghana have a dish called fufu. People in Ghana make fufu from the powder of some plants. Sometimes they cut the fufu with a saw because it is very hard. You must chew fufu well, or you may get sick. You eat fufu with the fingers of your right hand only.

1.In the fourth paragraph, the writer wants to tell us _______.

A. what to eat in Ghana B. how much time to spend on a dinner

C. the way of eating D. different food at a dinner

2.If you are dinner guest to a family in Ghana, you’re first ________.

A. told some strict rules about dinner

B. taken to the dining room

C. taken to the living room

D. told to wash your hands

3. In Ghana, __________.

A.dinner is always at six

B.rules for dinner are not strict

C.a family offers food only at four

D.you don’t have to wash your hands again after dinner

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网