题目内容

Dinner customs (习惯) are different around the world. If you are a guest in Ghana( 加纳), this information will help you a lot.

In Ghana, dinner is usually from four in the afternoon to six in the evening. But there are no strict rules (规则) about time. Whenever a guest arrives, a family offers food. When you go to a home, the person who receives guests takes you to the living room first. At this time everyone welcomes you. Then you go to the dinning room. There you wash your hands in a bowl of water. All the food is on the table.

In Ghana you usually eat with your fingers. You eat from the same dish as everyone else .But you eat from one side of the dish only. It is not polite to get food from the other side of the dish. After dinner, you wash your hands again in a bowl of water.

Most meals in Ghana have a dish called fufu. People in Ghana make fufu from the powder(粉末) of some plants. Sometimes they cut the fufu with a saw(锯子) because it is very hard. You must chew(咀嚼) fufu well, or you may get sick. You eat fufu with the fingers of your right hand only.

1.From the passage we know that in Ghana ______________.

A. the rules for dinner time are not strict

B. dinner is always at six in the evening

C. a family offers food only at four in the afternoon

2.If you are a dinner guest in Ghana, the host (主人) always takes you to __.

A. the dining room first

B. the living room first

C. the garden first

3.People in Ghana usually eat ________.

A. with their spoons

B. from the other side of the dish

C. with their fingers

4.In fact, most meals in Ghana _______.

A. are not very hard

B. have fufu in them

C. are too hard to eat

5.When you eat fufu, you’d better _________.

A. cut it with a saw

B. chew it well

C. Both A and B

1.A

2.B

3.C

4.B

5.C

【解析】

试题分析:这篇文章讲述了在加纳人们的餐饮习俗和当地的特色食物fufu。

1.A考查细节理解。根据第二段第二句But there are no strict rules (规则) about time.可知,在加纳晚餐时间没有严格的规则。故选A。

2.2】B考查细节理解。根据第二段第四句When you go to a home, the person who receives guests takes you to the living room first. 可知,如果在加纳你是一位晚宴客人,主人总是先带你到客厅。故选B。

3.3】C考查细节理解。根据第三段第一句In Ghana you usually eat with your fingers。可知,在加纳,人们经常用手吃饭。故选C。

4.4】B考查猜词能力。第四段第一句Most meals in Ghana have a dish called fufu. 可知,在加纳,大部分餐食中都有fufu。故选B。

5.5】C考查细节理解。根据第四段第三四句Sometimes they cut the fufu with a saw(锯子) because it is very hard. You must chew(咀嚼) fufu well, or you may get sick. 可知,当你吃fufu时,你最好用锯子把它切开并且细细的咀嚼。故选C。

考点:记叙文。

练习册系列答案
相关题目

选词填空。从下面方框中选出8个单词,并将其填写在答题卡相应题号的位置上,使短文意思正确通顺(每词限用一次,有两项多余)。(共8个小题,每小题1分)

One day, a student was talking with a professor (教授), who’s kind to those who waited on his instruction.

As they went along, they saw a pair of old shoes 1. on the path (小路), which, they supposed, belonged to a poor man working in a nearby field (田地). He had neatly finished his 2. work.

The student came to a stop, and said to the professor, “Let’s play a hoax on the man: we hide his shoes, hide ourselves and wait to see how 3. he would be when he finds that his shoes are 4. .”

“My friend,” answered the professor, “We should never enjoy ourselves while making the poor sad. Now you are rich, why not give yourself a much greater 5. by helping the poor man? Put a coin into each shoe, hide ourselves and see what will happen to him.”

The student did so, and they both places themselves behind the nearby trees.

After finishing his work, the poor man came across the field to the path. Putting his foot into one of his shoes, he felt something unusual. He took off his shoes and stopped to discover what it was and he found the coin.

He took out the coin, surprised, and looked at it 6. for a while. Then he looked around, but 7. was there. Then he started to put on the other shoe. He got much more surprises when he found the other coin.

The poor man then looked up into the sky and shouted “Thank You!” The student stood there with tears (眼泪) in his eyes. “Now,” said the professor, “Aren’t you more pleased than if you had played 8. planned hoax?”

“You’ve taught me a lesson which I will never forget,” answered the student.

Saturday,March 24th

We have arrived in the hot, wet city of Bangkok. This is our first trip to Thailand(泰国). All the different smells make us want to try the food. We are going to eat something special for dinner tonight. The hotel we are staying in is cheap, and very clean. We plan to stay here for a few days, visit some places in the city, and then travel to Chiang Mai in the North.

Tuesday, March 27th

Bangkok is wonderful and surprising! The places are interesting. We visited the famous market which was on water, and saw a lot of fruits and vegetables. Everything is so colorful, and we have taken hundreds of photos already! Later today we will leave for Chiang Mai. We will take the train north, stay in Chiang Mai for two days, and then catch a bus to Chiang Rai.

Friday,March 30th

Our trip to Chiang Rai was long and boring. We visited a small village in the mountains. The village people here love the quiet life -- no computers or phones. They are the kindest people I have ever met. They always smile and say “hello”. Kathy and I can only speak a few words of Thai, so smiling is the best way to show our kindness. I feel good here and hope to be able to come back next year.

1.The diaries above show the writer’s _________days in Thailand.

A. 3 B. 15

C. 7 D. 30

2.Which of the following is TRUE?

A. Chiang Mai is a beautiful city in the south of Thailand.

B. Chiang Rai is a boring city in the mountains.

C. The writer left Chiang Mai for Chiang Rai by bus.

D. The writer is traveling alone in Thailand.

3.The best title of this article is_________.

A. My First Travel

B. The Outside World

C. A Country on the Train

D. Traveling in Thailand

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网