题目内容
In July, my daughter Becky graduated from Washington High School. During the graduation party, one of her classmates gave a simple speech that I will remember. She talked about the “givers” of this world. She said, “You are a success if you make another person smile. If you are a friend to someone who needs a little help, you get an ‘A’!”
After the party, when all the students were outside the hall trying to find their parents and friends, a man and his wife came to me and asked if I was Becky’s mom. I said yes and the man handed me a gift and told me how much they would like thank Becky for her kindness to their daughter, Jessica, during the school sports meeting the week before.
Jessica’s left leg was hurt and she was not able to finish the up-hill race. Becky was worried about her and kept going back to check on her. Jessica’s dad told me that Becky had shown more kindness for her daughter than even the coach, and that he and his wife would never forget her kindness. Of course, by this time I had tears in my eyes, I was so proud of her.
I asked her, “So, does Becky get an ‘A’?”
He just smiled and said, “She gets an ‘A’!”
1.The speech the writer will always remember is about ______.
A. how to succeed B. helping others
C. how to study well D. making friends
2. After the party, Jessica’s parents looked for the writer to ______.
A. give her a gift from Becky
B. ask her how to get an “A”
C. learn about Jessica’s behavior
D. thank Becky’s kindness for Jessica
3. Jessica ______ during the sports meeting.
A. hurt Becky’s leg B. fell from the hill
C. hurt her left leg D. lost the race
4.Which of the following is the best title(题目) for this passage?
A. She gets an “A” B. A graduation party
C. A popular girl D. An excellent mother
1.B
2.D
3.C
4.A
【解析】
试题分析:这篇短文主要介绍了作者作为母亲参加了女儿的毕业派对,在聚会上听到了一个孩子关于帮助他人的演讲,而作者的女儿就是一个热心帮助他人的人,这让作者感到骄傲。
1.归纳理解题。根据短文描述可知作者总是能记住的是关于给予的演讲,即帮助其他人,故选B。
2.the man handed me a gift and told me how much they would like thank Becky for her kindness to their daughter, Jessica,故选D。
3.Jessica’s left leg was hurt and she was not able to finish the up-hill race.故选C
4.标题归纳题。根据短文大意,及对比选项,可知She gets an “A”更能体现妈妈的感受及文章的深意,故选A
考点:故事类短文阅读。
任务型阅读(本题有5小题,每小题1分;满分5分)
你对颜色了解多少呢?下面的五个段落将会帮助你进一步揭开颜色的奥秘!阅读五个段落,根据每段的中心内容将段前序号填入下面的表格中。
A. There are many colours in nature. Do you know that colours have weight? Let’s do a small test. First, put two objects of the same weight into two boxes. Then, cover one box with a red piece of paper, and the other with a piece of paper. Now hold the boxes in your hand one by one. It is certain that you will think the red one is a little heavier.
B. Why do you think that is? A scientist found that different colours have different weights in a man’s mind. That is to say, every colour has its own weight in our mind. The heaviest colour is red, then blue, green, orange, yellow and white.
C. Colours also have smell. Can you smell the colour? Of course not. Then why do the scientists say this? It is because the smell reaches our brain through sense organs (感觉器官).
D. Scientists say that people react (反应) differently to different colours. Colours you like will make you feel good, but colours you don’t like will make feel nervous or sick.
E. For example, if you sit in a room with red windows, walls and floors for two hours, you’ll you have been there for four fours. But if the room is blue, you’ll feel you have been there for only an hour. If a person goes out of a red room and into a blue room, his temperature will fall. So our bodies change, depending on what colour we see.
1. | Do a test to see if colours have weight. |
2. | Colours can change our body temperature. |
3. | Colours have smell. |
4. | People react differently to different colours. |
5. | Why do people think colours have weight? |