题目内容

Jack Brown was very quiet as Dr. Johnson examined him. The doctor looked at the boy’s throat, took his temperature and listened to his heart. Finally, he asked Jack’s mother a few questions.

“When did Jack begin to feel ill?” “This morning when he got up. He said he felt too sick to go to school today.” “What did he eat for breakfast?” “He got orange juice, two pieces of bread, an egg and a glass of milk.” “I see.” the doctor asked Jack, “How do you feel now,my boy?” Jack answered, “Terrible, I think I’m going to die(死).” The doctor said, “You won’t die. In fact, you’ll be fine by dinner time.” “Oh, doctor! Do you really think so?” Jack’s mother looked very glad. Dr. Johnson answered, “Mrs. Brown, your son has a sickness that is common(普通的)to boys at a time like this. It comes and goes quickly.”

Mrs. Brown said, “But I don’t understand.” “Today,” the doctor told her, “the most exciting football final of the World Cup is on TV. If Jack feel well enough to watch TV this afternoon, and I think he does. He will be fine when the final is over. It’s the only cure(疗法) I know of this sickness. Now, if you’ll excuse me, I must go across the street to see the Fords boy, Steve. He seems to have the same thing as Jack has today.”

1.Jack said that he didn’t feel well when he __________.

A. had breakfast B. went to school C. got up

2.Jack’s mother ___________.

A. was happy

B. thought Jack was really ill

C. examine Jack

3.Jack ate _______for breakfast.

A. very little B. a lot C. nothing

4.What did Jack really want to do?

A. He wanted to watch the football final on TV.

B. He wanted to be ill.

C. He wanted to go to school.

5. In fact, Jack and Steve ___________

A. were not ill at all

B. wanted to watch the football final on TV

C. both A and B

1.C

2.B

3.B

4.A

5.C

【解析】

试题分析:短文大意:杰克生病去看医生,医生说在下午有一场激动人心的足球决赛,看完比赛后他就会好起来。另一个男孩史提夫也和杰克一样得了同样的病。

1.第二段中“This morning when he got up. He said he felt too sick to go to school today.”可知杰克起床时就感觉不舒服,所以该选C。

2.推理判断题。根据文中“You won’t die. In fact, you’ll be fine by dinner time.” “Oh, doctor! Do you really think so?” Jack’s mother looked very glad.可知杰克的母亲一直很担心,认为他真的生病了,所以该选B。

3.文中“He got orange juice, two pieces of bread, an egg and a glass of milk.”可知杰克早饭时吃了很多,所以该选B。

4.第三段中“Today,” the doctor told her, “the most exciting football final of the World Cup is on TV. If Jack feel well enough to watch TV this afternoon, and I think he does. He will be fine when the final is over.可知今天,在电视上有一场最激动人心的世界杯足球决赛。如果杰克今天下午感觉好能看电视,我想在比赛结束后他就会好,所以该选A。

5.短文最后Now, if you’ll excuse me, I must go across the street to see the Fords boy, Steve. He seems to have the same thing as Jack has today.”可知另一个男孩史提夫也和杰克一样得了同样的病,所以该选C。

考点:故事类阅读。

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网