题目内容
Mother’s Day is a holiday for mothers. And on this day, mothers don’t work. It is on the second Sunday in May. It is celebrated in the United States, England, Sweden, India, Mexico and some other countries. Little by little, it becomes widely celebrated. On that day, many people send presents of love to their mothers. Those whose mothers are still living often wear a pink or red rose or carnation(康乃馨), while those whose mothers are dead(去世) wear a white one.
The idea of a day for mothers are first given by Miss Anna Jarvis of Philadelphia(费城). The celebration of the first American Mother’s Day was held in Philadelphia on May 10, 1908. Soon the holiday became popular around the country and the world.
1.Mother’s Day is on _________.
A. the second Saturday in May
B. the second Sunday in May
C. May the second
D. May the twelfth
2.When one’s mother is still living, she often wears a _______rose or carnation.
A. white B. pink
C. yellow D. blue
3.The idea of ______ for mothers was first given by Miss Anna Jarvis.
A. a present B. a week
C. a day D. A flower
4.The first American Mother’s Day was_______.
A. on May 10, 1908 B. on May 2, 1908
C. on May 10, 1809 D. on May 2, 1980
5.The celebration of the first Mother’s Day was held _______.
A. in New York B. in Philadelphia
C. in Washington D. C. D. in Australia
1.B
2.B
3.C
4.A
5.B
【解析】
试题分析:这篇短文给我们讲述了母亲节的由来。母亲节是一个妈妈们的节日,它在每年5月的第二个星期天来庆祝。这一想法是由美国的Anna Jarvis女士首先提出的,现在很多国家都庆祝这个节日。
1.细节理解题。根据短文中It is on the second Sunday in May.可知,母亲节是在五月份的第二个星期天。故应该选B。
2.细节理解题。根据短文第一段中Those whose mothers are still living often wear a pink or red rose or carnation(康乃馨)可知,那些母亲还在世的人经常会戴一朵粉色或红色的玫瑰或康乃馨。由此可知选B。
3.细节理解题。根据短文第二段中The idea of a day for mothers are first given by Miss Anna Jarvis of Philadelphia可知,这个为母亲们设置节日的想法是由费城的一个女孩叫Anna Jarvis先提出来的。故选C。
4.细节理解题。根据短文第二段中The celebration of the first American Mother’s Day was held in Philadelphia on May 10, 1908.可知,美国第一次庆祝母亲节是在1908年的5月10日在费城庆祝的。由此可知选A。
5.细节理解题。根据短文第二段中The celebration of the first American Mother’s Day was held in Philadelphia on May 10, 1908.可知,美国的第一个母亲节是在1908年5月10日在费城首先庆祝的。由此可知选B。
考点:文化类短文阅读。
He felt lonely in the first month abroad,but after some time he got______ alone and even enjoyed_____ there.
| A.used to living;to study | B.used to five;studying |
| C.used to living;studying | D.used to live,to study |