题目内容
In most parts of the world, many students help their schools make less pollution. They join" environment club". In an environment club, people work together to make our environment clean.
Here are some things students often do:
No-garbage (无垃圾) lunches. How much do you throw away after lunch? Environment clubs ask students to bring their lunches in bags that can be used again. Every week they will select the class that makes the least garbage and commend (表扬) it to the whole school!
No car day. On a no-car day, nobody comes to school in a car, neither the students nor the teachers!Cars give pollution to our air, so remember:
Walk, jump, bike or run.
Use your legs!It's lots of fun!
Turn off the water!Do you know that toilets can waste twenty to forty tons of water an hour? In a year, that would fill a small river!In environment clubs, students mend those broken toilets.
We love our environment. Let's work together to make it clean.
1.Environment clubs ask students _______ .
A. to run to school every day
B. to take exercise every day
C. not to forget to take cars
D. not to throw away lunch bags
2.From the passage we know the students usually have lunch _______ .
A. at school B. in shops
C. in clubs D. at home
3.On a no-car day, _______ will take a car to school.
A. both students and teachers
B. only students
C. neither students nor teachers
D. only teachers
4.After students mend toilets, they save _______ .
A. a small river
B. a club
C. a lot of water
D. a toilet
5.The writer wrote the passage to ask students to _______ .
A. clean school
B. make less pollution
C. join clubs
D. help teachers
1.D
2.A
3.C
4.C
5.B
【解析】
1.考查语境理解及 推理判断题。 原文:para 3; Environment clubs ask students to bring their lunches in bags that can be used again. Every week they will select the class that makes the least garbage and commend (表扬) it to the whole school!句意:环境俱乐部叫学生们将午餐用可以重复使用的口袋带到学校里来,每周他们选出制造垃圾最少的班级来进行全校表扬。A. to run to school every day “ 跑步上学”; B. to take exercise every day “ 每天做锻炼”;C. not to forget to take cars “ 别忘了坐车”; D. not to throw away lunch bags “ 别扔午餐袋”;根据题意 D正确。
2.考查语境理解及 推理判断题。原文:para 3; Environment clubs ask students to bring their lunches in bags that can be used again。句意:环境俱乐部叫学生们将午餐用可以重复使用的口袋带到学校里来。 A. at school “在学校 ”; B. in shops“ 在商店”; C. in clubs “ 在俱乐部”;D. at home “在家里 ”;根据题意 A正确。
3.考查语境理解及细节理解题。原文:para4 On a no-car day, nobody comes to school in a car, neither the students nor the teachers!。句意:在无车日这一天,没有人坐车来上班,学生不坐车,老师们也不坐车。 A. both students and teach ers “师生都坐车 ”; B. only students “只有学生坐车 ”;C. neither students nor teachers “ 师生都不坐车”;D. only teachers “只有老师们坐车”;根据题意C 正确。
4.考查语境理解及推理判断题。原文:para 7; Do you know that toilets can waste twenty to fort y tons of water an hour? In a year, that would fill a small river!In environment clubs, students mend those broken toilets。句意:你知道吗,马桶每一小时可以浪费二十到四十吨水?在一年中,浪费的水可以填满一条小河!在环境俱乐部,学生们修理所有破损的马桶。由此可以推知,学生们修理马桶后可以节约许多水。 A. a small river “一条小河”;B. a club“一个俱乐部”;C. a lot of water “许多水”;D. a toilet “一个马桶”;根据题意 C正确。
5.考查语境理解及推理判断题。原文:para 8; We love our environment. Let's work together to make it clean。句意:我们热爱我们的环境,让我们共同努力使之干净 。由此可以推知,学校要求学生们爱护环境,少制造污染。A. clean school “打扫学校 ”;B. make less pollution “少制造污染 ”;C. join clubs “加入俱乐部 ”;D. help teachers “帮助老师们 ”;根据题意 B正确。