题目内容

Very few people enjoy exams. I don’t, either. And although I tell myself not to worry about them, I always do! So I am not surprised that my students worry about them, too, even though they usually don’t need to. Because they are afraid of failing. However, since it is hard not to worry at all, we all must try not to worry too much. Why? Because worrying makes exams worse! How to do this?

Ask the teacher about how to revise and about exam skills---- how to work when you are in the exam.

Good students don’t wait until the week before an exam. They study all through the year. It is not possible to learn everything at the last minute. So don’t leave it till then!

If you start planning and working for each exam early and you make sure that you understand what you are studying , then, when it is over, you’ll be able to say, “What a good exam that was!”

Take a short rest during your time of work and revision(复习). If your mind is tired, it will not remember well. Work at the time when you know you will work at your best.

If you are studying in the evening, don’t go straight to bed afterwards. Your mind will still be “going round and round”----thinking that will relax you, and make you think of other things.

If you feel bad, talk to someone about your worries. But don’t be too relaxed! Some stress over exams makes you work hard for them.

1.Why are the students afraid of exams according to the passage?

A. Because they are afraid of failing.

B. Because they want to get full marks.

C. Because exams are usually hard.

D. Because their teachers will be angry if they fail exams.

2.Which is NOT mentioned in the passage?

A. Good students don’t wait until the week before an exam.

B. Start planning and working for each exam early

C. If you don’t know how to work for an exam, ask the teacher about it.

D. You shouldn’t sleep well before the exam.

3. According to the passage, if you feel bad, you’d better _______.

A. take a short rest

B. tell someone about your worries

C. walk or get exercise

D. keep busy working and forget your worries

4.The writer of the passage may be a ______.

A. student B. teacher C. reporter D. Doctor

1.A

2.D

3.B

4.B

【解析】

试题分析:这篇短文主要讲了很多人为考试担心的问题,作者详细的提出了自己的考前建议

1.根据Because they are afraid of failing.描述可知他们害怕考试不及格。故选A。

2.通过阅读短文可知选D,你应该在考前睡好。 故选D。

3.根据If you feel bad, talk to someone about your worries. 描述可知告诉某人你担心的问题。故选B。

4.。通读全文可知这篇文章的作者可能是一个老师。故选B。

考点:考查日常生活类短文阅读

练习册系列答案
相关题目

A baby giraffe is born 10 feet high and usually lands on its back. Bringing a giraffe into the world is a tall order. In his book, A View from the Zoo, Gary Richmond describes how a new-born giraffe learns its first lesson.

The mother giraffe lowers her head long enough to take a quick look. Then she puts herself directly over her child. She waits for about a minute, and then she does the most unreasonable thing. She throws her long leg and kicks her baby, so that it’s sent sprawling (四脚朝天).

When it doesn’t get up, what the mother has done is repeated again and again. The struggle (挣扎) to rise is important. As the baby giraffe grows tired, the mother kicks it again. Finally, it stands for the first time. Then the mother giraffe kicks it off again. Why? She wants it to remember how it can get up. In the wild, a baby giraffe must be able to get up as quickly as possible to stay with its group, where there’s safety.

Another writer named Irving Stone understood this. He spent a lifetime studying great people, writing stories about such men as Michelangelo, Vincent van Gogh, Sigmund Freud, and Charles Darwin.

Stone was once asked if he had found something unusual about these great people. He said, “I write about people who sometime in their life have a dream of something. They’re beaten over the head, knocked down and for years they get nowhere. But every time they stand up again. And at the end of their lives they’ve realized some small parts of what they set out (着手) to do.”

1.The expression “a tall order” in Paragraph 1 most probably means ______.

A. a happy thing B. a difficult thing

C. a big dream D. a beautiful place

2. A View from the Zoo is a book written by .

A. Gary Richmond B. Charles Darwin

C. Irving Stone D. Vincent van Gogh

3. The mother giraffe puts herself over her child and throws her long leg and kicks her baby because she .

A. is an unkind mother

B. likes watching her bay sprawling

C. doesn’t want her baby to live with her

D. wants to train her baby to get up in this way

4. The writer mainly wants to tell the readers that .

A. the giraffe is an unusual animal

B. we should learn to be a careful writer

C. learning to get up leads to success

D. A View from the Zoo is a good book to read

任务型阅读 阅读下面的短文,根据短文内容完成表格中所缺信息,每空限填一词。(本大题共5分,每小题1分)

Have you ever asked your relatives or friends if there is Wi-Fi in their houses?

Have you ever searched for Wi-Fi when you are at restaurants or hotels? The answers will probably be “Yes”.

In fact, things at present are like this:Most of us want Wi-Fi everywhere as if we can't live without it. But we can only use free Wi-Fi in some places. And most of the time, we still have to spend some money getting into the Internet.

Here is a piece of good news. A rich organization in the USA called MDIF has decided to change the age of online computing (计算) completely by giving free Wi-Fi to each person on Earth.

This is because they have found out that only 60% people around the world are able to get information on the Internet. And this is also because many countries are not able to offer people something necessary to get into the web. Luckily, we may use free Wi-Fi at any place in the near future.

阅读以上信息,用恰当的词完成下面的表格,每空一词。

Present 1.

●Many of us want Wi-Fi everywhere as if we can't live without it.

●Getting into the Internet 2. us some money.

What the organization

will do

●MDIF has planned to change the age of online computing (计算) completely by giving free Wi-Fi to everyone in the 3. .

Reasons

●Only 60% people around the world can get information on the Internet.

●Many countries can’t 4. people with something necessary to get into the web.

What we may do

● Use Free Wi-Fi 5. in the near future.

My Year Abroad

This month in Travelers Corner there are three teenagers’ experiences in year-abroad programmes.

Mariko Okada – Tokyo

My year abroad in the United States was a fantastic experience. I’m not a shy person, and I was very comfortable speaking to everyone. So I got lots of speaking practice. I also learned lots of interesting things about American culture. When I got home, my friends all said that I had improved so much! I hope to go back again in the future.

Carla Fonseca – Rio de Janeiro

I spent last year studying English in London. I’m from a small town, and London is a very big city. Sometimes I felt it was too big. There were so many people to talk to, but I always felt bad about my English. I missed my family, and I really missed my two cats. My roommate was always using our telephone, so I hardly had the chance for a nice long talk with my parents. I think it was a good experience for me, but I’m glad to be home!

Alvin Chen – Hong Kong

Studying in New Zealand was a fun experience for me, but it was also lots of hard work! I had English classes six hours a day, five days a week——with lots of homework. I also kept a diary of my experience. I like to write, and I wrote two or three pages in my diary every day. On Saturdays, my homestay family took me to lots of interesting places and showed me so many wonderful things about the culture. I’m really glad I went!

1. All the three teenagers went abroad .

A. to study English B. to visit friends

C. to have a holiday D. to find a job

2. Who didn’t really enjoy the stay in a foreign country very much?

A. Mariko. B. Carla.

C. Alvin. D. None of them.

3. Travelers Corner is most probably .

A. a sports club newsletter

B. a science documentary

C. a travel magazine

D. a news website

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网