题目内容
People in different countries greet each other in different ways. Here are some.
![]()
a. a handshake
b. a bow
c. a kiss on the cheek
d. a hug
e. a pat on the back
The United States | People shake hands when they meet for the first time. Friends and family members often hug or kiss on the cheek when they see each other. |
Korea 韩国 | Men bow and shake hands to greet each other. Women do not usually shake hands. If you address (称呼) someone, you use his or her full name. The family name comes first, then the first name. |
Finland 芬兰 | Finns greet each other with a handshake. Hugs and kisses are only for close friends and family members. |
The Philippines 菲律宾 | The everyday greeting for friends is a handshake for both men and women. Men sometimes pat each other on the back. |
1.In which country do men sometimes pat each other on the back?
A. The Philippines. B. Finland.
C. Korea. D. The United States.
2.Which of the following is TRUE?
A. People shake hands whenever they meet in the United States.
B. In Philippines, friends shake hands as the everyday greeting.
C. Finns greet each other with a bow.
D. In Korea, the first name comes before the family name.
3.Of the five pictures above (a, b, c, d and e), which is the same way to greet each other in the four countries?
A. d B. c C. b D. A
1.A
2.B
3.D
【解析】
试题分析:本文讲述了不同国家可能有相同或不同的风俗礼仪,文章中主要讲述了四个国家的礼仪。
1.细节理解题。根据表格The Philippines 菲律宾 Men sometimes pat each other on the back可知在菲律宾,故选A。
2.细节理解题。通读全文可知只有B是正确的在菲律宾,朋友握手作为日常问候语,故选B。
3.细节理解题。通过阅读和观察会发现,在四个国家中,见面时都可以进行握手。故选D。
考点:风俗习惯类短文阅读。
Nancy | Dogs are my favourite animals. They are loyal*, and always there for you. I have six dogs. |
Bob | I live on a farm, so my favourite animal is the horse. My parents have thirteen horses. I love riding a horse with my friends on weekends. |
Ray | I like elephants. They are very big. But they are friendly and don’t hurt *people. They can live to be eighty years old. They are very healthy. |
1.How many dogs does Nancy have?
A. One. B. Four.
C. Six. D. Thirteen.
2.What does Bob like doing on weekends?
A. Riding a horse with his friends.
B. Staying with dogs.
C. Living with elephants.
D. Running
3.The word “friendly” means “________” in Chinese.2
A. 胆小的 B. 友好的 C. 迅速的 D. 敏捷的
根据短文内容, 用方框中所给词的适当形式填空,每词只用一次
however stays always many habit |
Jane is a good girl, she has many good __1.___. She __2.__ exercises and she often reads books. Also, she never __3.__ up late. _4.___, she has some bad habits, too. She usually watches TV for _5.___ than two hours a day, and she likes eating hamburgers. I hope she can do better next year.
Welcome to Made-in-China website! | |
| Harry Potter and the Deathly Hallows Written by J.K.Rowling, paperback (平装书), 784 pages. Publisher (出版商): Arthur A.Levine Books (07/07/2009) Reading level: Age 9~12 Price: $16.69 |
| The Road By Cormac McCarthy, paperback, 304 pages Publisher: Vintage Books (09/11/2007) Reading level: Adults Price: $5.50 |
| Rich Dad, Poor Dad Written by Robert T. Kiyosaki, paperback, 266 pages. Publisher: Business Plus (01/01/2010) Reading level: Age 20~25 Price: $5.59 |
| Deceptively Delicious Written by Jessica Seinfeld, hard cover (精装书),204 pages. Publisher: Collins (09/01/2007) Reading level: Parents Price: $12.83 |
1. Where can you buy these things according to the ad?
A. In a shop. B. In a mall.
C. On the Internet. D. In a supermarket
2.Which of the following books is the latest in print (出版)?
A. Harry Potter and the Deathly Hallows.
B. Deceptively Delicious.
C. Rich Dad, Poor Dad.
D. The Road.
3. Among the books, there is / are written for adults.
A. one B. two C. three D. four
4.Which of the following books is the cheapest ?
A. Harry Potter and the Deathly Hallows.
B. Deceptively Delicious.
C. Rich Dad, Poor Dad.
D. The Road.
5. If you buy two copies(本) of The Road and one copy of Deceptively Delicious, you should pay .
A. $23.83 B. $18.33
C. $12.83 D. $11