题目内容

13.Did you know that the noise in your school yard can harm your hearing seriously?
During breaks at school,you find yourself in the middle of loud activities in the hallways and the school yard.You need breaks to have fun with your friends,but you should be careful as the noise at school can be dangerous to your hearing.
Here are some examples of school yard noise:
Climbing the jungle gym (at a distance of 25meters):70-100dB(分贝);
Girl shouting (at a distance of 3meters):120dB;
Boy shouting (at a distance of 3meters):I20-130dB;
Students throwing a shovel (铁铲) on a wooden box (at a distance of 1meter):135dB
Some factors (因素) decide how harmful a noise is to the human ear:the distance to the noise,the level of the noise and the time it lasts.
We can stand noise at the level of 85dB for eight hours a day.But as the noise increases,we can only stand the noise for shorter and shorter periods of time.When the noise level reaches 115dB,our ears can stand it for less than 30seconds a day.Noise at the level of 130dB harms your hearing if you hear it for more than one single second a day.
If you want to enjoy your breaks,you should help keeping the noise level down.

58.From the passage,we know thatB factors decide how harmful a noise is to the human ear.
A.two   
B.three    
C.four    
D.five
59.Our hearing will not be harmed by noiseB.
A.at the level of 85dB for 12hours a day
B.at the level of 115dB for 20seconds a day
C.at the level of 130dB for 5seconds a day
D.at the level of 135dB for 3seconds a day
60.What is the main idea of the passage?
A.Noise at school can reach very high levels.
B.There are many kinds of noise in the school yard.
C.Students shouldn't have activities in the school yard.
D.Noise at school can be very harmful to students'hearing.

分析 全文大意:
你知道校园的噪音会严重影响你的听力吗?爬攀登架(以25米的距离):70-100dB(分贝);女孩的叫声(以3米的距离):120dB;男孩的叫声(以 3米的距离):120-130dB;学生把铁铲扔到木箱子的声音(以 1米的距离):135dB;一些因素决定噪音对人耳朵的伤害:噪音的距离,噪音水平,及噪音持续的时间,我们一天可以忍受八个小时85分贝的噪音,噪音越大,我们忍受的时间越短,当噪音达到115分贝,我们的耳朵只能忍受不到30秒的时间,当噪音达到130分贝你一天只听一秒钟也能损伤听力;如果你想享受课间休息,你应该把噪音降下来.

解答 58.B    细节理解题   根据Some factors (因素) decide how harmful a noise is to the human ear:the distance to the noise,the level of the noise and the time it lasts.可知有三个因素噪音的距离,噪音水平,及噪音持续的时间,故选B
59.B    细节理解题   根据When the noise level reaches 115dB,our ears can stand it for less than 30seconds a day"当噪音达到115分贝,我们的耳朵只能忍受不到30秒的时间"可知一天听20秒115分贝的噪音听力不会受损,故选B
60.D.   主旨大意题   根据文章一开始提出的问题Did you know that the noise in your school yard can harm your hearing seriously?以及you should be careful as the noise at school can be dangerous to your hearing"你要注意会严重影响你的听力的校园的噪音"可知短文主要讲了校园的噪音会严重危害学生的听力,故选D

点评 本题考查学生对文章的细节理解能力,综合概括能力.读懂并抓住细节,并把握好文章的主旨,可作出正确答案.

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网