题目内容

There is an apple tree, it loves a little boy, the boy also loves to come and play around it. One day, he needs a toy, but he has no money, so the tree asks him to sell all the apples. At last, the boy gets the toy happily. Then the boy grows up (长大),he becomes a man. But he doesn’t go to see the tree for a long time. The tree is very sad. One summer day, the man returns(返回) and the tree is very happy “Come and play with me!” the tree says. ”No, I have to work, because I must buy a big house. Can you help me?” the man asks.” Sorry, I have no house, but you can cut all the brunches(树枝) on me, you can build the house with them .” the tree answers. So the man gets the house. After many years, the man becomes older, and he comes back again. “I only have the dying roots(枯死的树根),but you can have a remember to love your parents at any time!

1. How does the boy get the toy?

A. By helping the apple tree.

B. By eating the apples.

C. By cutting the apple tree.

D. By selling all the apples on the apple tree.

2. What does the man want to get when he returns one summer day?

A. A house. B. A toy.

C. Some apples. D. Some brunches.

3.What does the underlined word “build” mean in Chinese?

A. 购买 B. 维修 C.建造 D.出售

4. Which is NOT TRUE according to the passage?

A. The apple tree is like his parent.

B. The apple tree loves the boy.

C. The apple tree is happy to see the man.

D. The apple tree is unhappy to help the man.

5.What does the writer want to tell us?

A. Don’t go to see parents if we’re busy.

B. Ask our parents to buy things we like.

C. Love our parents and look after them.

D. Only remember to love ourselves.

1.D

2.A

3.C

4.D

5.C

【解析】

试题分析:这篇短文借助一棵苹果树和一个小男孩的故事比喻孩子和父母的关系,作者通过这个故事想告诉我们,一定要记住爱自己的人。

1.so the tree asks him to sell all the apples. At last, the boy gets the toy happily.可知,故选D。

2.男人返回后说的话No, I have to work, because I must buy a big house,故选A

3.】推理判断题。根据上句:你可以砍掉我身上的树枝可知后一句是“用这些树枝建一座房子”故选C。

4.是非判断题。根据短文可知作者把苹果树比作了父母,总是在无私的帮助自己的儿女,所以苹果树是高兴的帮助那个人,故选D。

5.】归纳理解题。根据短文大意可知作者想要我们记住那些爱我们的人,故选C。

考点:故事类短文阅读。

练习册系列答案
相关题目

Overnight, TFboys, a boy band consisting of three middle school students, became the talk all over China. Founded last year, the oldest member of TF boys is only 14. But the number of their followers on Sina Weibo has reached 11 million. Their music videos are also getting millions of views online.

Some say that TFboys has become popular only because of their pretty faces. But take a serious look at the three boys, and you may find out what has helped them win over so many people.

Wang Junkai, 14, from Chongqing

What did you do when you were 8 years old? Wang had become a trainee at TF Entertainment at that age, he still goes to school like other kids during weekdays. But his weekends were filled with training classes. He learned how to sing and dance. He had to do the splits (劈叉) again and again. Many boys couldn’t stand it and quit, but Wang didn’t give up. Before he finally became a TFboy, the tough guy has been practicing for five years.

Wang Yuan, 13, from Chongqing

Fans like to call Wang “Er Yuan” because he is a funny guy who’s always telling dry jokes. But when he starts to sing, you’d be thrilled by his clear voice and high pitch (高音). The cheerful boy lives a simple life. He doesn’t like to compare himself with others. His mobile phone cost only 300 yuan. He’s a big fan of Pleasant Goat and Big Big Wolf. He has watched every Pleasant Goat movie at the cinema.

Yiyang Qianxi, 13, from Hunan

Yiyang is the shortest of the three boys, but he definitely(明确地) has the most splendid resume (履历). He is a top student. He is an excellent dancer. He takes part in TV shows. He has played different roles in many movies. He is even good at calligraphy (书法). When other teenagers show off their new clothes on Weibo, Yiyang displays his calligraphy work. How can he be good at so many things? “ I’d practice dancing while others were chatting,” he said.

1.Some people believe that TFboys has become popular only because of

A. their beautiful songs B. their pretty faces

C. their lovely voices D. their rich families

2.How do you think of the members of TFboys?

A. They are hard-working and talented.

B. They have become popular because of their good looks.

C. They are getting on well with each other.

D. They don’t go to school because they should take part in many training classes.

3.From the article, we know that always making people laugh.

A. Yiyang Qianxi B. Wang Yuan

C. Wang Junkai D. The TFboys

4.What doed the word “splendid” mean?

A. great B. full C. bad D. high

5.The article mainly tells us that .

A. The TFboys always try their best to do everything.

B. The TFboys have become popular not only because of their good looks but also their hardworking.

C. The TFboys are tired of their hard training classes.

D. The TFboys always work hard.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网