题目内容
、缺词填空(共10空,每空1分,计10分)
根据短文内容和首字母提示,在下文空格处填入适当的词使短文完整。(每空一词)
Nowdays there are many ways to learn and enjoy ourselves. But why do many people still do some r 1. every day?
Firstly, it is f___2.___ to read books. You can always k__3.___ yourself happy if you like reading. This is especially useful when the weather is bad. It is a relaxing h___4.__ too. You can really become lost in a book.
Next, you can read a book almost a__5.____, in a car, in a waiting room, on a plane, in bed ----even in the bath. A____6.___ you need is a book! Reading is a convenient(方便的) hobby as it is easy to s__7.___ and then start again.
Another good r___8.____ for reading books is that it is useful. If you read as a hobby you will get better and better at it. This means that you will read faster and will become better at u___9.___ what you read. As your reading improves, you will find your school work becomes much e__10.___. Many school subjects depend on good reading and as you read, you learn more and more.
1.reading
2.fun
3.keep
4.hobby
5.anywhere
6.all
7.step
8.reason
9.understanding
10.easier
【解析】
试题分析:这篇短文主要讲述的是现在虽然有多种消遣方式和学习方式,但是许多人仍然选择读书。作者就这一现象给出了解释。
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
考点:建议类短文阅读。
Indonesia (印尼) | An Air Asia flight from the Indonesia to Singapore lost contact(联系) with air traffic control on Sunday. Transport Ministry official said the aircraft, flight number QZ 8501, lost contact with the Jakarta air traffic control tower at 6:17 a.m local time. The Airbus 320-200 had 155 passengers and crew(乘务员) on it, another Indonesian Transport official said. |
Shanghai | HONG KONG---At least 36 people were killed and 47 injured(伤害) in a stampede during New Year’s Eve celebrations in Shanghai, the city’s government reported. The deaths happened in the eastern city’s famous Bund, the riverside area where tens of thousands had gathered. The stampede began after 11:35 p.m. in Chen Yi Square, the city said. The exact cause was unclear. President Xi Jingping ordered an immediate investigation, the official Xinhua news service reported. |
1. Which flight lost contact according the article?
A. MH370 B. ATR-72-600 C. QZ8501 D. MH17
2. How many people lost their lives in the two accidents?
A. 36 B. 42 C. 155 D. 191
3.The stampede took place _____________.
A. on Christmas Eve B. during New Year’s Eve
C. at 6:17 a.m local time D. on Sunday
4.Both the two articles are talking about_____________.
A. health B. education
C. environment D. safety
5.We are most likely to read these articles in_____________.
A. text books B. newspaper
C. comic books D. magazines