题目内容
—China develops so fast.—That’s true. It ______ a lot already.
| A.changes | B.changed | C.will change | D.has changed |
D 解析:
动词的时态。句意:—中国发展如此迅速。—是呀。它已经发生了很大的变化。表示发生在过去对现在仍有影响的动作。所以,判定为现在完成时。故选D。
动词的时态。句意:—中国发展如此迅速。—是呀。它已经发生了很大的变化。表示发生在过去对现在仍有影响的动作。所以,判定为现在完成时。故选D。
练习册系列答案
相关题目
阅读短文,根据短文内容选择方框中所给词的适当形式填空.每个词限用一次。
Gao Xiaosong, who is a famous musician, movie director and the writer of the famous song My Deskmate, has been sent to jail(监狱) and will【小题1】there for six months for drunk driving.
“I've 【小题2】 to say for myself and I'm willing to be punished(惩罚),” he said when he was standing in the 【小题3】_. “What I want to say is that I feel 【小题4】 for what I've done. I thought alcohol(酒精)could bring me freedom but never realized drunk driving could 【小题5】_away others' freedom. And now I’ve 【小题6】_ my own freedom because of drinking. I’ll obey the new road safety 【小题7】 and I want to be a life-long volunteer in persuading(劝说) others not to drive after drinking.”
Anyone who drives after drinking doesn't think much of human life. If Gao had cared, he would have left his car parked outside the restaurant and took a【小题8】 home, and he would have thought about a road killer he would become. It's fair to say that his behavior can not be 【小题9】in modern society. Gao may not have killed anyone, but by choosing to drive a car while under theinfluence of alcohol, he and the large number of others who do the same have 【小题10】 the dangerous decision that may possibly hurt other people.
| court, excuse, lose, make, nothing, rule, sorry, stay, take, taxi |
“I've 【小题2】 to say for myself and I'm willing to be punished(惩罚),” he said when he was standing in the 【小题3】_. “What I want to say is that I feel 【小题4】 for what I've done. I thought alcohol(酒精)could bring me freedom but never realized drunk driving could 【小题5】_away others' freedom. And now I’ve 【小题6】_ my own freedom because of drinking. I’ll obey the new road safety 【小题7】 and I want to be a life-long volunteer in persuading(劝说) others not to drive after drinking.”
Anyone who drives after drinking doesn't think much of human life. If Gao had cared, he would have left his car parked outside the restaurant and took a【小题8】 home, and he would have thought about a road killer he would become. It's fair to say that his behavior can not be 【小题9】in modern society. Gao may not have killed anyone, but by choosing to drive a car while under theinfluence of alcohol, he and the large number of others who do the same have 【小题10】 the dangerous decision that may possibly hurt other people.
In Australia, different people have different ways to enjoy themselves. They also have their own ideas about 61 to pass time.
62 children, about 80%, work hard in school because they have to take lots of exams. After school, they don’t want to stay at home reading books any more. 63 , they put aside their school bags and go out to play.
Some old people 64 early in the morning. Then they go to park to 65 . It helps them know what is happening around the world. In the evening, they would prefer to stay at home 66 rather than do anything else.
Young people enjoy having 67 trip on weekends. They go to mountains to have a picnic or go to the 68 to camp. They usually start on Friday and spend one or two days outside. Then on 69 evening, they start their way back home. 70 seems to be in a hurry, although a busy week is waiting for them again.
62 children, about 80%, work hard in school because they have to take lots of exams. After school, they don’t want to stay at home reading books any more. 63 , they put aside their school bags and go out to play.
Some old people 64 early in the morning. Then they go to park to 65 . It helps them know what is happening around the world. In the evening, they would prefer to stay at home 66 rather than do anything else.
Young people enjoy having 67 trip on weekends. They go to mountains to have a picnic or go to the 68 to camp. They usually start on Friday and spend one or two days outside. Then on 69 evening, they start their way back home. 70 seems to be in a hurry, although a busy week is waiting for them again.
| 【小题1】 |
|
| 【小题2】 |
|
| 【小题3】 |
|
| 【小题4】 |
|
| 【小题5】 |
|
| 【小题6】 |
|
| 【小题7】 |
|
| 【小题8】 |
|
| 【小题9】 |
|
| 【小题10】 |
|
______ is impossible if you put your heart into it.
| A.Anything | B.Something | C.Everything | D.Nothing |
“低碳生活”已成为时下流行的生活方式。作为学生,我们要积极倡导,身体力行。下面是一份关于“低碳生活”的调查问卷,请你根据问卷内容及自己的生活实际,写一篇英语短文,谈谈你对“低碳生活”的认识及你的做法。
要求:1. 文章内容符合题意,包含表格所提供的信息;
2. 文中不得出现考生的真实姓名、校名、地名;
3. 词数90左右(文章开头已给出,不计入总词数)。
Now the low-carbon lifestyle is becoming popular among people. As a student, ___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
要求:1. 文章内容符合题意,包含表格所提供的信息;
2. 文中不得出现考生的真实姓名、校名、地名;
3. 词数90左右(文章开头已给出,不计入总词数)。
| The Low-carbon Lifestyle | |
| How do you go to school? | A. By bike( ) B. By bus( ) C. On foot( )D. By car( ) |
| Which do you prefer? | A. Soft drinks( ) B. Boiled water( ) |
| How often do you use air-conditioners? | A. Often( ) B. Sometimes( ) C. Never( ) |
| Do you know the three Rs? | A. Yes( ) B. No( ) If you know the three Rs, say something about them. |
| Your opinions: | |
Now the low-carbon lifestyle is becoming popular among people. As a student, ___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
As we know, Meizhou Island is a famous place of interest in Putian. My pen pal from Australia, Sam, would like to visit it very much. He is coming here for a holiday next week. He is planning to stay here for seven days. He has never come to Putian before, so he needs to know something about it. The weather is the most important thing that he would like to know. He wants to know what he should get ready for the trip and what kinds of clothes he has to take with him. Here is the seven-day weather report for Putian.

根据短文及表格内容,从题中所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳答案。(10分)
【小题1】How long will Sam stay in Putian?
【小题2】What information does Sam most want to know?
【小题3】What will the weather be like on July 5th?
【小题4】On July 3rd, the high temperature is________.
A. 26C. B. 28 C. 32 D. 36C.
【小题5】What do you think Sam should wear when he stays in Putian?
根据短文及表格内容,从题中所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳答案。(10分)
【小题1】How long will Sam stay in Putian?
| A.Two days. | B.Five days. | C.A week. | D.A month. |
| A.The food in Putian. | B.The history of Putian. |
| C.The traffic in Putian. | D.The weather in Putian. |
| A.Sunny. | B.Cloudy. | C.Windy. | D.Rainy. |
A. 26C. B. 28 C. 32 D. 36C.
【小题5】What do you think Sam should wear when he stays in Putian?