题目内容
One evening, Mrs. White said to her husband in surprise, “You look like the football player in the game on TV!” Mr. White watched that man carefully and then said, “Yeah. He is really like me.”
A week later, Mr. White heard that the football player would come to their city. He was very happy. He bought an expensive ticket and went to watch the football game. He wanted to have a look at the player face to face. However, a short time later, Mr. White ran back home. To Mrs. White’s surprise, her husband was black and blue all over his face. “Oh, dear! What happened to you?” , Mrs. White cried(大喊). Her husband answered angrily, “How terrible it was! Many people in our city wanted to hit that player. When I got there, someone began to hit met. Later, more and more people came to hit me. I turned and ran home at once. Luckily, I could run fast, or I’ll never return home.”
根据文章的内容选择最佳答案。
- 1.
Mr. White felt __________ when he knew the player would come to their city
- A.sad
- B.angry
- C.happy
- A.
- 2.
Mr. White bought an expensive football ticket because __________
- A.Mrs. White asked him to buy it
- B.he wanted to see the player
- C.he really wanted to watch the game
- A.
- 3.
The underlined words “black and blue” mean “__________” in Chinese
- A.黑与蓝
- B.精神焕发
- C.青一块紫一块
- A.
- 4.
Mr. White ran back home a short time later because __________
- A.the player didn’t like him
- B.the game was very boring
- C.many people came to hit him
- A.
- 5.
Which is the best title for the passage?
- A.A Bad Player
- B.A Football Fan
- C.A Football Game
- A.
试题分析:
1.细节理解题,根据文中语句“A week later, Mr. White heard that the football player would come to their city. He was very happy.”理解可知。当怀特先生听说那个球员来这里的时候感到非常开心,故选C
2.细节理解题,根据文中语句“He bought an expensive ticket and went to watch the football game. He wanted to have a look at the player face to face.”理解可知。怀特先生买票的主要目的就是和那位和自己长的一样的球员见面,故选B。
3.词义理解推断题,根据下文中语句理解可知,当怀特先生到了球场时,很多人打他,故应是遍体鳞伤,故选C。
4.细节理解题,根据文中语句“When I got there, someone began to hit met. Later, more and more people came to hit me. I turned and ran home at once.”理解可知。怀特匆忙回家的主要原因是很多人打他,故选C。
5.标题理解归纳题,根据文中语句理解可知,怀特先生和一位球员长的非常相似,本来想跟着他粘粘名气,没想到这位球员是一位不受欢迎的队员,故用bad player来命名本文,故选A。
考点:此文是个趣味故事,主人公和一位球员长的非常相似,从而引发了一个令人啼笑皆非的小故事。重点考查对整篇文章的正确理解。
点评:此题考查的内容广泛,既有对语句的理解,还有对短语的含义和短文题目的推测,对这类题目把握难度稍大,这就要求对整篇文章有较深的理解,因此要对文章多读两遍。这种带有故事情节的小短文,要读完,读懂文章后作出选择。
One evening my father and I went to see a circus(马戏). A family was standing in front of us ,__56__ for tickets.
The family had eight children. Their clothes were not __57__, but they were clean. They were talking about the clowns and elephants excitedly.
“I want __58__ tickets, eight for children and two for adults,” said the father to the ticket lady.
The ticket lady told him the __59__. When he heard that, the man couldn’t believe his __60__. He asked again, “How much?”
The ticket lady spoke again. The father looked sad. Clearly, he didn’t have __61__ money.
My dad took a $20 bill and __62__ it on the ground. Then he said to the man, “Sir, this bill fell out of your pocket.”
The man knew __63__ was going on. He looked into my dad’s eyes and took the __64__. “Thank you, thank you, sir. This __65__ means a lot to me and my family.”
We didn’t go to the circus that night, but we didn’t feel sorry for it at all.
| 【小题1】 |
|
| 【小题2】 |
|
| 【小题3】 |
|
| 【小题4】 |
|
| 【小题5】 |
|
| 【小题6】 |
|
| 【小题7】 |
|
| 【小题8】 |
|
| 【小题9】 |
|
| 【小题10】 |
|
British people are famous for drinking tea. But both Sahar and Bobby Green became young millionaires(百万富翁) when they opened a chain of American-style(美国风味的) coffee shops in the U.K.
Having the idea:It started when Sahar took a weekend trip to New York to visit her brother Bobby. One evening , in a Thai restaurant,Sahar told Bobby how much she wished she could buy American-style coffee in London . Bobby suggested they start their own coffee shop. Sahar fell in love with the idea.
Doing the Research: Back in London, she spent a whole day on the London subway, getting off the train at different stations to taste the coffee. “It was terrible, and I know there was a gap (缺口) in the market.” In November 1995, they opened their first Coffee Republic shop in central London.
Making it work:The first year was very difficult. There were problems finding and keeping staff, and British people were not used to the names of American coffees, like Latte and Macchiato. But being successful was their dream and they were not going to give up . Today , there are over 100 Coffee Republic shops all over the country and the company has revenues(收入) of $30 million a year.
Advice for others: Sahar has now written a best-selling book about their experience, called Anyone Can Do It! She hopes it will help other young people to start their own businesses. She believes success is 1% idea and 99% hard work, but she says, “If you think you have the energy, then get out and follow your dream.”
【小题1】What kind of company do these people run?
| A.Travel. | B.Tea. | C.Coffee. | D.Hotel. |
| A.Teacher and student. | B.Sister and brother. |
| C.Doctor and patient. | D.Mother and son. |
| A.Sahar’s trip to America. |
| B.Sahar’s wonderful life story. |
| C.The American – style coffee shop |
| D.The success of a family business |
根据短文内容,从短文后的选项中选出适当的选项补全短文。(共5小题,每小题1分;计5分)
My uncle has a very beautiful umbrella. He's had it for years. As he is very careful with it, so it still looks as good as new. 1 He shook his head. "Then how did you get it?" I asked. "Well," he answered, "there' s a strange true story about the umbrella. About ten years ago, I was walking along a quiet London street one evening when it suddenly rained. I had no raincoat or umbrella. 2 And the people in the streets were fewer and fewer. As I was on my way to a party, I was afraid to get wet. So I stood in a doorway and waited for the rain to stop. 3 What was worse, there even wasn't a person around, and still it rained and rained. At last a young man came to the place where I was standing. 4 As I hoped he would allow me to walk to the next corner with him, where I could get a taxi, I stepped out of the dark doorway where I had been standing. 5 As I suddenly appeared before him, the young man was so shocked that he dropped the umbrella. He ran away and disappeared into the darkness. I picked up the umbrella and continued my walk. I knew it would be hard in this big city to find the owner, so I've kept it ever since."
|
A. Gradually, it grew quite dark. B. He held a large umbrella over his head. C. I asked him where he was going with that umbrella. D. No buses ran through the street and there were no taxis. E. I asked my uncle if he bought it or some one sent him as a gift. |