题目内容

读写综合 (本大题分为A、B两部分,共20分)

A. 信息归纳 (本题5小题,每小题1分,共5分)

阅读下面关于初三学习生活的文章,完成信息采集表。

As a middle school student, my priority(优先考虑的事) is study, which occupies(占用) most time and energy in my life. Therefore, my life sometimes seems a little boring. However, it’s not that bad. First, study brings me knowledge that will be useful to all my life. Learning new knowledge brings me a sense of achievement. In addition, I like staying with my friends and classmates. We have much fun in daily life, which makes our life in school colorful. We play games or do exercises in spare time. We share our happiness as well as support each other when we are upset. All in all, life is beautiful, although we must spend most time on study. And we should hold a positive attitude towards life.

Information Card

The priority of a middle school student is

1.

What does study bring the writer?

2.

What do they do in spare time?

3.

What do they do when they are upset?

4.

Their attitude towards life

5.

1.Study

2. Knowledge

3.Play games or do exercises

4.Share their happiness as well as support esch other

5.Positive

【解析】

试题分析:

1.。根据As a middle school student, my priority is study,可知答案是study。

2.学习给作者带来什么?根据study brings me knowledge that will be useful to all my life.可知学习带给作者一生有用的知识,故答案是knowledge。

3.他们业余时间做什么?根据We play games or do exercises in spare time.可知答案。

4. share our happiness as well as support each other when we are upset.可知当他们沮丧时他们Share their happiness as well as support each other

5.】句意:他们对待生活的态度。根据And we should hold a positive attitude towards life.我们应该有一个明确态度对待生活。故可知对待生活的态度是positive。

考点:阅读填空。

练习册系列答案
相关题目

完形填空(本大题有10小题,每小题1分,共10分)

通读下面短文,掌握其大意,然后在各小题所给的四个选项中,选出一个最佳答案,并将答题卡上对应题目所选的选项涂黑。

One afternoon a boss was riding in his car when he saw two men along the roadside eating grass. He felt and ordered his driver to stop and he got out to ask why.

He asked one man, “Why are you eating grass?” “We don’t have any money for . We have to eat grass.” the poor man replied.

“Well, then, you can come with me to my house and I’ll you,” the boss said.

“But sir, I have a wife and two children with me. They are over there, under that tree.”

“Bring them along,” the boss replied. to the other poor man, he said, “You come with us, too.” The second man said a pitiful voice, “But sir, I also have a wife and six children with me!”

“Bring them along ,” the boss answered. They all the car, which was no easy task even for such a large car. In the car one of the poor men turned to the boss and said, “Sir, you are so . Thank you for taking all of us with you.”

The boss replied, “Glad to do it. You’ll love my because the grass there is almost a meter high.”

1.A. surprised B. angry C. happy D. proud

2.A. him B. them C. us D. you

3.A. grass B. food C. shoes D. clothes

4.A. leave B. teach C. find D. feed

5.A. Carrying B. Having C. Turning D. Shouting

6.A. by B. on C. of D. in

7.A. as usual B. as well C. in general D. no longer

8.A. cleaned B. drove C. entered D. pulled

9.A. kind B. lucky C. exciting D. interesting

10.A. work B. car C. place D. family

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网