题目内容

A large number of people in the world eat fast food. Whenever you go into a fast food restaurant, you can see lots of people enjoying their meals there. How do you know in which country people like fast food best?

 The English people are the world’s biggest fans of fast food, while the French(法国人) are the least interested in quick meals, according to a survey done last year.

 The survey of thirteen countries shows 45% of the English people say they can’t give up fast food because it’s delicious. And 44% of Americans and 37% of Canadians say the same.

 The French, proud of their delicious and high-class cuisine, don’t like fast food. 81% of them think it is unhealthy, followed by 75% of the Japanese.

 How about the Chinese? How often do you have hamburgers or fried chicken? It doesn’t matter whether you like Western fast food or Chinese food. The most important thing is to keep a balanced diet.

1.From the survey we know _____ like fast food best.

A. the Chinese    B. the French      C. the Japanese    D. the English

2.The survey shows _____ of Americans like fast food.

A. 37%        B. 44%        C. 75%          D. 81%

3.According to the survey, some people can’t give up fast food because _____.

A. it’s cheap   B. it’s safe    C. it’s delicious    D. it’s healthy

4.The word “cuisine ” in the passage means _______.

A. food     B. house      C. water       D. country

5.The survey is about _______.

A. Western countries   B. fast food   C. restaurants in the world   D. Chinese food

 

【答案】

 

1.D

2.B

3.C

4.A

5.B

【解析】

试题分析:这篇文章主要是针对各国人对快速食品的喜欢程度而做的调查。其中应该人最喜欢快速食品,因为他们很美味;而最少的法国人喜欢吃快速食品,因为它不健康。不管我们是否喜欢吃快速食品,我们都应该注意饮食均衡。

1.细节理解题。根据第二段The English people are the world’s biggest fans of fast food,英国人是全球最大的快速食品粉丝,从而得知英国人最喜欢快速食品,故选D。

2.细节理解题。根据第三段And 44% of Americans and 37% of Canadians say the same.44%的美国人和37%的加拿大人也这么认为(不能放弃快速食品),故选B。

3.细节理解题。根据第三段they can’t give up fast food because it’s delicious他们不能放弃快速食品因为它们很美味,故选C。

4.词意猜测题。结合本句句意The French, proud of their delicious and high-class cuisine, don’t like fast food.一些法国人,对他们美味而高级的食物而自豪,不喜欢快速食品,故判断该词与food意义相近,故选A。

5.主旨大意题。这篇文章主要讲述了各国对快速食品的喜欢程度,所以调查是关于快速食品的,故选B

考点:社会现象类短文阅读。

 

练习册系列答案
相关题目

Several years ago, a television reporter was interviewing three of the most important people from local businesses. One was a very rich banker, another owned one of the largest companies in the world, and the third owned many buildings in the center of New York.

  The reporter was talking to them about being important.

  “How do we know if someone is really important?” the reporter asked the banker.

  The banker thought for a few moments and then said, “I think anybody who is invited to the White House to meet the President is really important.”

  The reporter then turned to the owner of the very large company. “Do you agree with that?” she asked.

  The man shook his head, “No. I think the President invites a lot of people to the White House. You’d only be important if while you were visiting the President, there was a telephone call from the president of another country, and the President said he was too busy to answer it.”

  The reporter turned to the third man. “Do you think so?”

  “No, I don’t.” he said. “I don’t think that makes the visitor important. That makes the President important.”

  “Then what would make the visitor important?” the reporter and the other two men asked.

  “Oh, I think if the visitor to the White House was talking to the President and the phone rang, and the President picked up the receiver, listened and then said, ‘it’s for you.’”

1.This story happened in ________.

A. U.N.                         B. U.S.A.                              C. U.K.         D. P.R.C.

2.There are________in this passage.

A. three men        B. three women and one man 

C. four men       D. three men and one woman

3.The banker and the owner of one of the largest companies in the world ________.

A. had similar opinions about the reporter’s question          

B. disagreed with each other  

C. had been invited to the White House many times      

D. didn’t reply to the reporter

4.The owner of one of the largest companies thought ________.

A. he himself was really important because he owned one of the largest companies in the world

B. the President was really important because the president of another country called him

C. the visitor was really important if the President would rather treat him than answer an important phone call from another country

D. none of them was really important

5.The underlined word you in the last paragraph refers to (指的是) ________.

A. the television reporter                      B. the owner of many buildings

C. the President                   D. the visitor to the White House

 

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网