题目内容

Louie was crazy about chocolate. He loved having chocolate biscuits for breakfast. He asked his dad to buy all kinds of chocolate cookies for him.

One morning, Louie’s big brother, Ben, said to Louie, “You can’t live without chocolate, can you?” “Of course I can,” said Louie. “But I don’t want to.” “I bet you anything that you can’t live without chocolate for one whole week,” said Ben. Louie stopped eating his chocolate cookies and looked at Ben, “You bet anything? Even your new skateboard?” “Why not?” said Ben. “I’m sure you can’t last seven whole days.” “That’s what you think,” said Louie. And then he put his chocolate cookies into a box.

Monday was easy for Louie. He had porridge for breakfast. On Tuesday he didn’t exchange his yogurt for Anna’s chocolate pudding at lunch. On Wednesday he went to Franco’s birthday party and didn’t eat the chocolate cake. On Thursday, Aunt Irene came to visit with chocolate-chip cookies. “I’m not really hungry,” said Louie. On Friday and Saturday Louie didn’t exchange his apple juice for Josh’s chocolate milk.

Then came Sunday. Louie woke up and found a glass of milk and a pile of chocolate cookies beside his bed. “Go ahead. Enjoy yourself,” said Ben. Louie picked up a piece of chocolate cookie, but then he stopped, “I’m thinking how delicious it will taste tomorrow after I ride my new skateboard,” said Louie. “Oh, no!” cried Ben. “I was so close!”

根据材料内容选择最佳答案,并将其标号填入题前括号内。

1.The underlined phrase “crazy about” has the same meaning as “ ”.

A. very interested inB. very famous for

C. very proud ofD. very angry with

2. What will Louie get if he lives without chocolate for a week?

A. A new bike.

B. A new skateboard.

C. More chocolate biscuits.

D. Some chocolate-chip cookies.

3.What’s the right time order according to the passage?

① Louie had some porridge for breakfast.

② Louie refused to eat the chocolate cake.

③ Louie didn’t eat chocolate-chip cookies.

④ Louie didn’t exchange his yogurt for chocolate pudding.

A. ①④③② B. ④③②①

C. ③①④② D. ①④②③

4.From the last paragraph, we can guess that .

A. Ben will keep his skateboard

B. Louie won’t get the skateboard

C. Louie will have the skateboard tomorrow

D. Ben was very happy because his trick was successful

5. According to the passage, we can learn that .

A. Louie hid all his chocolate cookies after the bet

B. Anna had chocolate pudding for lunch on Tuesday

C. Aunt Irene visited Louie’s family on Wednesday

D. Louie wanted to exchange his apple juice for Josh’s chocolate milk

1.A

2.B

3.D

4.C

5.B

【解析】

试题分析:这篇短文主要介绍了路易对巧克力非常喜欢,但是当哥哥和路易打赌时,为了赢哥哥的滑板路易挡住了巧克力的诱惑。

1.推理判断题。根据短文第一段He loved having chocolate biscuits for breakfast. He asked his dad to buy all kinds of chocolate cookies for him. 描述可以推断路易喜欢巧克力,故选A。

2.细节理解题。“You bet anything? Even your new skateboard?” “Why not?” said Ben.可知是新滑板,故选B

3.细节理解题。从第二个方框的Fast Food Restaurant: 66387901可知选D

4.细节理解题。根据第四段“I’m thinking how delicious it will taste tomorrow after I ride my new skateboard,” said Louie描述可以推断路易会赢了哥哥的滑板,故选C。

5.细节理解题根据第三段On Tuesday he didn’t exchange his yogurt for Anna’s chocolate pudding at lunch.可知安娜在周二吃了巧克力布丁,故选B.

考点:故事类短文阅读。

练习册系列答案
相关题目

Dream culture is an important part of ancient Chinese culture. Dream interpreting(理解)is popular in China, and the most famous reference for dream interpreting is the book of Duke of Zhou Interprets Dreams.

Ancient Chinese people thought that dreams could suggest lucky and unlucky things. Since different dreams have different meanings, people can get meanings of good or bad luck by interpreting them. Actually, dream interpreting is not totally a superstition. It does have some scientific value.

● Dreams are the reflection of the facts. Many dreams are actually something about what happened in the daytime. This kind of dream can be easily understood without dream interpreting.

● Dreams are the body’s self-implication (自我暗示). Traditional Chinese medical science says that dreams are connected with the health condition of humans’ bodies. When Yin and Yang are imbalanced, dreams come into being. If someone dreamt that he or she was roasted by a big fire, it shows he or she might easily get angry or nervous.

● Dreams are usually different from the facts. It means that things will develop in the opposite direction when they become worse.

To some degree, Duke of Zhou Interprets dreams is scientifically reasonable. Over thousands of years has passed, the book still has many secrets waiting for us to explore.

1.According to the passage, dream culture .

A.is important in ancient Chinese culture

B.is unimportant in foreign culture

C.has no scientific value

D.is something about God

2.In the old days, Chinese people thought that dreams .

A.were very popular

B.could suggest lucky and unlucky things

C.couldn’t be interpreted

D.were always different from the facts

3.The underlined word “superstition” means “ ” in Chinese.

A. 科学 B. 预兆 C. 梦魇 D. 迷信

4.If you dream that you are roasted by a big fire, maybe you are

A. excited B. relaxed C. nervous D. bored

5.Which of the following is WRONG according to the passage?

A.Duke of Zhou Interprets Dreams is a book about dream interpreting.

B.When Yin and Yang are not balanced, you dream easily.

C.Dreams sometimes are the opposite of the facts.

D.There are no secrets in the book Duke of Zhou Interprets Dreams

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网