题目内容
根据表格内容选择正确答案
| Name | Phone number | Car number | ID card number |
| Jim Green | 523-4564 | AK1688 | 41012919690101 |
| Jack Smith | 13657047321 | YNA222 | 12103419771202 |
| Linda White | 13550295437 | WTS168 | 34110019870904 |
| Zhang Liangyin | 028-82740403 | 川A·DE456 | 51012419811213 |
| Han Huahua | 010-57432128 | 京B·AB388 | 01010019890807 |
| Bob Smith | 238-4508 | EL5656 | 01731219771209 |
【小题1】There are________people(人).
A. four B. five C. six
【小题2】Smith is_______family name.
A. Jack's B. Bob and Jack's C. Bob's
【小题3】YNA222 is a ________number.
A. telephone B. car C. ID card
【小题4】34110019870904 is ________ID card number.
A. Linda's B. Huahua's C. Liangyin's
【小题5】Jim's telephone number is ________.
A. two,there,eight,four,five,zero,eight
B. one,three,five,five,zero,two,nine,five,four,three,seven
C. five,two,three,four,five,six,four
【小题1】C
【小题2】B
【小题3】B
【小题4】A
【小题5】C
解析试题分析:这是一篇表格阅读理解题目,表格中给我们列出了Jim Green等六个人的相关信息,如 电话号码、车牌号、ID卡号等,我们要根据题目要求仔细寻找答案。
【小题1】细节理解题。有六个人。根据Jim Green, Jack Smith, Linda White, Zhang Liangyin, Han Huahua, Bob Smith共6个人,故选C。
【小题2】细节理解题。Smith是Bob和Jack的姓。据Bob Smith,Jack Smith故可知选B。
【小题3】细节理解题。YNA222是车牌号。根据Car number YNA222。故选B。
【小题4】细节理解题。34110019870904是Linda White的ID卡号。根据Linda White 34110019870904,可知,应该选A。
【小题5】细节理解题。Jim的电话号码是523-4564。根据Jim Green 523-4564。故选C。
考点:表格类短文阅读。
完形填空 先通读下面的短文,掌握其大意,然后在每小题所给的四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。(本大题共10分,每小题1分)
Life in the 22nd century will be different from life in the 21th century,because many changes will take place in the new century. But what will the changes be?
The population(人口) is fast.There will be more and more people in the world and most of them will live than before. will be much smaller and more useful,and there will be at least one in every home.And computer studies will be one of the important subjects at .
People will work fewer hours than they did in the 21th century,and they will have more free time for sports, TV and traveling.Traveling will be more . And many more people will go to other countries for holidays.
More land will be used for building new towns and houses.Then there will be less room for cows and sheep,so will be more expensive.Maybe no one will eat it every day, they eat more vegetables and fruit.Maybe people will be healthier.
Work in the future will be ,too.Dangerous and hard work will be done by robots(机器人). of this,many people will not have enough work to do.This will be a problem.
| 【小题1】 |
|
| 【小题2】 |
|
| 【小题3】 |
|
| 【小题4】 |
|
| 【小题5】 |
|
| 【小题6】 |
|
| 【小题7】 |
|
| 【小题8】 |
|
| 【小题9】 |
|
| 【小题10】 |
|
I often see some homeless people on the corner of the street. It used to make me uncomfortable to see them, and I had to ask myself, “_____?”
Then, one day I saw a homeless person. I parked my car and got out. I went up to him and asked him what would make him happy.
“A hot cup of ______,” he told me.
So we walked across the street to a little dinner and I bought him a cup of coffee, and some bread and eggs. He talked, and I _____. I told him now I used to look through (视而不见)people like him, but that day, I had decided to open my eyes and to really see the world. I told him he was the ________ homeless person I had ever spoken to.
After our meal together, I asked him if there was anything else that would make his life a bit ________. He said the only other thing he wanted was just a new pair of socks.
Socks, really?
He said he’d been wearing the same pair ____ a few weeks. There are always clean socks in my dresser drawer. I actually happened to be wearing a nice and new pair of socks at that very moment. I told him that I wanted to give him the pair I was wearing________ he wouldn’t mind. I had only been wearing them for a few _________.
At first, my new friend______. I told him it would make me happy if he would take _____.
Finally, he agreed. He was very happy to wear my socks.
Now, I always have an extra(额外的) pair with me in my car. They are always my best pair, just waiting to be given away…
| 【小题1】 |
|
| 【小题2】 |
|
| 【小题3】 |
|
| 【小题4】 |
|
| 【小题5】 |
|
| 【小题6】 |
|
| 【小题7】 |
|
| 【小题8】 |
|
| 【小题9】 |
|
| 【小题10】 |
|
When I was in high school, I didn’t do well in my schoolwork at first. I wanted to go to college. I went to talk with my favorite teacher. He told that there might be no chance for me to go to college. It made me very .
But I didn’t give up (放弃). I might not be able to get into . But I wouldn’t stop . Then I found that my in the past was spending too much time on science. I was not good at my schoolwork, because I wasn’t working hard on all .
So for the following semesters I my plan. I spent more time in studying English, math and other subjects. I worked hard by to the teachers carefully in class and doing more exercises after class. Now I am studying at college.
If you are not doing well at school at the moment, don’t . Forget the past years and restart (重新开始) now! I believe all your dreams can come true.
| 【小题1】 |
|
| 【小题2】 |
|
| 【小题3】 |
|
| 【小题4】 |
|
| 【小题5】 |
|
| 【小题6】 |
|
| 【小题7】 |
|
| 【小题8】 |
|
| 【小题9】 |
|
| 【小题10】 |
|
This is Cara and Ben. They are twins(双胞胎)。They are twelve. This is their bedroom. It’s a nice room. There are two beds in the room. The yellow bed is Cara’s and that green one is Ben’s. The twins have one desk and two chairs. The chairs look the same. Cara’s sweater is on his bed. Ben’s coat is on his chair. Their clock, books and pencil-cases are on the desk.
Their school bags are behind the chairs.
【小题1】Cara and Ben are ________.
| A.brother and sister | B.brothers |
| C.sisters | D.friends |
| A.two chairs and one desk |
| B.two desks and one chair |
| C.two chairs and two desks |
| D.one desk and one chair |
| A.chair; bed | B.sweater; sweater |
| C.bed; chair | D.bed; bed |
| A.on his bed | B.on Ben’s bed |
| C.on the chair | D.on the desk |
| A.Their class is very nice. |
| B.Their two beds look the same. |
| C.Their school bags are under the chairs. |
| D.They live in the same room. |
One of the easiest ways to keep fit is to do jogging. Jogging is the name for a very gentle(舒缓的)running—it is just a little faster than walking.
Start slow jog 20 meters, then walk 20 meters. Little by little, if you are not feeling very tired, you may do more jogging and less walking. Finally, jog the whole way. It will be easy for you to start jogging for 15 minutes twice a week, slowly, increase this to 20-30 minutes every day. The longer you join in jogging, the more you enjoy it and the healthier you will become. Some people like jogging alone, and others enjoy doing it with friends. Jogging in groups makes more people keener(热心的), because you just can not stay in bed while there is a group of friends waiting outside. If you want to start jogging, prepare a pair of comfortable shoes and a determined mind.
根据短文内容,选择最佳答案。(共5小题,每小题2分, 满分10分)
【小题1】Jogging means in Chinese.
| A.散步 | B.快跑 | C.慢跑 | D.跳跃 |
| A.you may do more jogging |
| B.you may not do more jogging |
| C.you are very healthy and needn’t do more jogging |
| D.you may just do more walking |
| A.you don’t feel lonely |
| B.you are not likely to give it up halfway |
| C.you can run faster |
| D.you won’t feel tired |
| A.a pair of comfortable shoes and a determined mind |
| B.a sports suit and a lot of students |
| C.a partner and a good plan |
| D.a strong body |
| A.刚强的 | B.坚定的 | C.伟大的 | D.坚硬的 |