题目内容
One day a poor farmer was taking a bag of rice to town. Suddenly the bag fell from his horse on the road. He didn’t know what to do about it because it was too heavy for him to lift (举起) by himself. He only hoped that somebody would soon pass (经过) by and help him.
Just at this moment a man riding a horse came up to him. But the farmer was very disappointed(失望的)when he saw who he was. It was the great man living nearby. The farmer had hoped to ask another farmer or a poor man like him for help.
But to his surprise, the great man got off his horse as soon as he came nearer. He said to the farmer, “I see you need help, friend. How good it is that I’m here just at the right time,” Then he took one end of the bag, the farmer took the other. They together lifted and put it on the horse.
“Sir,” asked the farmer, “how can I pay you?”
“It’s quite easy,” the great man answered with a smile, “Wherever (无论在哪里) you see anyone in trouble, do the same for him.”
- 1.
What happened when the farmer went to town?
- A.His horse’s leg was hurt.
- B.The bag fell from his horse.
- C.The farmer lost his bag.
- D.His bag was stolen.
- A.
- 2.
The farmer didn’t lift the bag onto the horse by himself because .
- A.the bag was broken
- B.the horse went away
- C.the bag was too heavy
- D.the farmer was ill
- A.
- 3.
Why was the farmer very disappointed when he saw the great man? Because he thought the great man .
- A.couldn’t see him
- B.could take away his bag
- C.could take away his horse C. couldn’t help him
- A.
- 4.
Who helped the farmer?
- A.A great man.
- B.Another farmer.
- C.A poor man.
- D.A friend.
- A.
- 5.
What does the story mainly (主要地) tell us?
- A.Everybody should become a great man.
- B.We should help the man who is in trouble.
- C.Everybody couldn’t do as the farmer did.
- D.We should pay for other’s help.
- A.
BCDAB
1.根据短文第一段第二句Suddenly the bag fell from his horse on the road可知选B
2.根据短文第一段第三句because it was too heavy for him to lift (举起) by himself可知
3.从第二段可知,农夫认为那人是名人不会帮助他,因此很失望
4.根据短文第三段可知,他帮助了那位农夫
5.考查对短文的理解,根据短文的最后一句可知
1.根据短文第一段第二句Suddenly the bag fell from his horse on the road可知选B
2.根据短文第一段第三句because it was too heavy for him to lift (举起) by himself可知
3.从第二段可知,农夫认为那人是名人不会帮助他,因此很失望
4.根据短文第三段可知,他帮助了那位农夫
5.考查对短文的理解,根据短文的最后一句可知
练习册系列答案
相关题目
One day a wise man was walking along the beach when he saw a young man far away picking up something and very gently throwing it into the sea. As he got (31) he called out to the young man, “Good morning! What are you doing?”?
The young man (32), looked up and replied, “Throwing starfishes into the sea.”? “Why are you throwing starfishes into the sea?”?
“The sun is up and the (33) is going away. And if I don't throw them in they'll (34)?.”?
“But, young man, don't you (35) that there are miles and miles of beach and starfishes all along it. You can't (36) make a difference!”?
The young man (37) politely. Then he picked another starfish and threw it into the sea, and said, “It made a difference for that (38).”?
There is something very (39) in each and every one of us. We have all been given the ability to make a difference to shape the future. We must each find our own starfish. And if we throw our starfish wisely and well, the (40) will be better.
The young man (32), looked up and replied, “Throwing starfishes into the sea.”? “Why are you throwing starfishes into the sea?”?
“The sun is up and the (33) is going away. And if I don't throw them in they'll (34)?.”?
“But, young man, don't you (35) that there are miles and miles of beach and starfishes all along it. You can't (36) make a difference!”?
The young man (37) politely. Then he picked another starfish and threw it into the sea, and said, “It made a difference for that (38).”?
There is something very (39) in each and every one of us. We have all been given the ability to make a difference to shape the future. We must each find our own starfish. And if we throw our starfish wisely and well, the (40) will be better.
| 【小题1】 |
|
| 【小题2】 |
|
| 【小题3】 |
|
| 【小题4】 |
|
| 【小题5】 |
|
| 【小题6】 |
|
| 【小题7】 |
|
| 【小题8】 |
|
| 【小题9】 |
|
| 【小题10】 |
|