题目内容
| Guitar Player Wanted Are you a lover of music? Can you play the guitar? Can you sing or dance? Join our Sunshine Rock Band. Please call Mike at 5487-6598 or send email to sunshine@yahoo.com. |
| Hot Club Do you like to play table tennis? Do you want to play it well? Mr Zhang is a good teacher. You can come here every Saturday afternoon from 2:30 to 5:30. Telephone: 8665-7868 Address: Room 15, Lantian Hotel |
| Swimmer Wanted Can you swim? Do you like children? Can you teach them to swim on Sundays? Come and join us. Call Joe at 8472-9999 for more information. |
| Summer Job Do you like to talk with people? Do you like to write stories? Would you like to work for a magazine? Then come and work as a reporter. Please call Karen at 5561-8823. |
- 1.
Sunshine Rock Band needs______.
- A.a guitar player
- B.a reporter
- C.a swimming coach
- D.a table tennis coach
- A.
- 2.
If you can swim very well and like children very much, you will be more interested in the______advertisement.
- A.first
- B.second
- C.third
- D.fourth
- A.
- 3.
If you like writing, you can call______for a job.
- A.8472-9999
- B.8665-7868
- C.5561-8823
- D.5487-6598
- A.
- 4.
Your classmate wants to learn table tennis, so you can advise her to call______.
- A.Joe
- B.Mr Zhang
- C.Karen
- D.Mike
- A.
- 5.
The above ads are probably from______.
- A.a newspaper
- B.a story book
- C.a science book
- D.a text book
- A.
ACCBA
试题分析:这篇文章提供了一些招聘广告和兴趣学习课程,你可以选择适合自己的。
1.细节题。根据文章可知,阳光摇滚俱乐部需要吉他手。故选A
2.细节题。根据文章可知,如果你游泳非常好,并且非常喜欢孩子,你就会对第三则广告感兴趣。故选C
3.细节题。根据文章Do you like to talk with people? Do you like to write stories? Would you like to work for a magazine? Then come and work as a reporter. Please call Karen at 5561-8823.可知,如果你喜欢写作的话,你可以拨打电话5561-8823寻找一个工作。故选C
4.细节题。根据文章Do you like to play table tennis? Do you want to play it well? Mr Zhang is a good teacher. You can come here every Saturday afternoon from 2:30 to 5:30.可知,如果你有同学想学乒乓球,你可以建议他给张老师打电话。故选B
5.推断题。这篇文章介绍的是一些招聘广告和兴趣学习课程,我们可推断出,它可能来自于一份报纸,但不可能来自一本故事书,一本科学书,一个课本。故选A
考点:广告布告类说明文
点评:本文短小精炼,信息点集中。此类文章的阅读一定要对文章仔细的阅读理解每句话的意思,在答题的过程中带着问题在文章中找到相对应的答案,即可答出。
试题分析:这篇文章提供了一些招聘广告和兴趣学习课程,你可以选择适合自己的。
1.细节题。根据文章可知,阳光摇滚俱乐部需要吉他手。故选A
2.细节题。根据文章可知,如果你游泳非常好,并且非常喜欢孩子,你就会对第三则广告感兴趣。故选C
3.细节题。根据文章Do you like to talk with people? Do you like to write stories? Would you like to work for a magazine? Then come and work as a reporter. Please call Karen at 5561-8823.可知,如果你喜欢写作的话,你可以拨打电话5561-8823寻找一个工作。故选C
4.细节题。根据文章Do you like to play table tennis? Do you want to play it well? Mr Zhang is a good teacher. You can come here every Saturday afternoon from 2:30 to 5:30.可知,如果你有同学想学乒乓球,你可以建议他给张老师打电话。故选B
5.推断题。这篇文章介绍的是一些招聘广告和兴趣学习课程,我们可推断出,它可能来自于一份报纸,但不可能来自一本故事书,一本科学书,一个课本。故选A
考点:广告布告类说明文
点评:本文短小精炼,信息点集中。此类文章的阅读一定要对文章仔细的阅读理解每句话的意思,在答题的过程中带着问题在文章中找到相对应的答案,即可答出。
练习册系列答案
相关题目
Today, more and more students surf the Internet. Whether(是否) students should surf the Internet is a hot topic. Different people have different opinions .Last week, we did a survey about students surfing the Internet. We think maybe it can help you learn a little. The survey below is from the students of No.14 Middle School. One hundred students joined in the survey.
| How often they surf the Internet | Once a day | Once a week | Hardly ever |
| 12% | 68% | 6% | |
| How long every time | Half an hour | An hour | More than an hour |
| 26% | 57% | 17% | |
| What they like doing | Playing games | Studying | Chatting with friends |
| 64% | 22% | 14% | |
| Whether they have a best friend online (在线) | Yes | No | |
| 58% | 42% | ||
| What they think of the Internet | Relaxing | Interesting and helpful(有帮助的) | Dangerous |
| 60% | 22% | 3% |
- 1.
Most students spend ______ on the Internet each time
- A.half an hour
- B.an hour
- C.more than an hour
- D.more than two hours
- A.
- 2.
Only a few students think the Internet is ______.
- A.relaxing
- B.interesting
- C.helpful
- D.dangerous
- A.
- 3.
According to the passage and the survey, we know ______.
- A.students shouldn’t play games on the Internet
- B.parents should let their children go online
- C.most students often study on the Internet
- D.most students go online just for relaxing themselves
- A.