题目内容
I have always loved cars. After graduating from college, I got one, which I regarded as my favourite friend. I called it Victor. For the next three years, everything I did was connected with (与……有关) Victor.I lived a happy life. But because of money problems, I had to sell Victor. Then my life broke down. Without Victor, I was like a fish out of water. Three months later, with the encouragement of my friends, I decided to start a new life. I tried and made it. Everything went well again. Losing my car made me grow up. I have learned that life won’t always go our way, but we can choose to be positive(积极)and make the best of it.
Fill in the blanks according to the passage. Only one word for each blank.
1._____ of the car | VV Victor |
Time of getting the car | 2._____ graduating from college |
Reason for 3._____ the car to someone | B Because of money problems |
Feelings of losing the car | Li Like a fish out of 4._____ |
Improvement from the experience | 5.______ won’t always go our way. We can be positive. |
1.Name
2.selling
3.After
4.water
5.Life
【解析】
试题分析:这篇短文主要介绍了作者以前非常喜欢车,因为钱的原因他失去了自己的爱车,他感觉就像鱼儿离开了水几乎不能生活,但是在朋友的鼓励下,他又重新开始了新的生活。他明白了生活不会总是按照我们的方式发展但是我们可以采用积极的态度,使生活更好。
1. called it Victor.”可以看出来,作者叫它Victor,所以Victor应该是这辆车的名字。故填name
2. because of money problems, I had to sell Victor.”可以看出“不得不卖车的原因是经济问题”,而且介词for后面要用动词-ing形式。故填selling。
3.
4.
5. 根据原句“I have learned that life won’t always go our way”可知答案。故填life.
考点:故事类短文阅读。
The old man lived alone all his life and he _____________a rainy winter evening.
A. passed away in B. past away in
C. passed away on D. past away on
Choose the best response from A to G according to the sentences given.Each choice should be used only once.
(H---Henry J---Janet)
H:Hi! Janet. Would you like to help save the environment?
J:Sure. 1.
H:Well, first, you can start by turning off the lights.
J:Yes.That’s easy.Sometimes I turn off the lights without thinking. 2.
H:Second, you can ride a bicycle. 3.
J:That will save money, too. What else?
H:Third, try to recycle paper.
J:Mm.We get a lot of paper at home.Good idea.
H:The fourth idea is turning off the shower when you’re not using it.
J:You mean, when I have shampoo(洗发剂) in my hair?
H:Yes. 4. Every minute helps. And fifth, take a bag when you go shopping.Don’t use plastic bags.
J:OK. 5. I’ll tell them.
A. A.I disagree with you. B.We have to save water. C.My parents do some shopping often. D.Don’t take a bus or a taxi if you don’t have to. E. E.What’s next? F.I never do that. G.What can I do? |