题目内容
| Hello! My name is John Brown. I’m from England. I’m an English teacher. I’m in Beijing International School. My telephone number is 8523-3237. Zhang Hao, Alice and Yingzi are my students. |
| I’m Zhang Hao. My English name is Peter. I’m eleven years old. I’m from Beijing. My telephone number is 8876-5342. |
| Alice Brown is my name. I’m twelve. I’m from Canada. My mom is a teacher. My telephone number is 7342-6979. |
| I’m Yingzi. I’m fourteen years old. I’m from Japan. 5673-6981 is my telephone number. |
根据表格内容,选择正确答案。
1.Where is John Brown from?
A.
B.
C.
D. ![]()
2.Peter is a .
A. girl B. teacher C. mom D. student
3.Alice is a girl. Her telephone number is .
A. 5673-6981 B. 8876-5342
C. 7342-6979 D. 8523-3237
4.How old is Yingzi?
A. 11. B. 12. C. 13. D. 14.
5.下面哪一项叙述是不正确的?
A. John Brown is an English teacher.
B. Zhang Hao is from China.
C. Alice is a teacher.
D. Yingzi is a girl student.
1.C
2.D
3.C
4.D
5.C
【解析】
试题分析:本文主要介绍了来自英国的英语老师John Brown及他的三个学生张浩、艾丽丝和英子,他们都在北京国际学校。John Brown的电话号码是8523-3237。张浩11岁来自北京,艾丽丝12岁来自加拿大,英子14岁来自日本。
1.细节理解题。根据短文第一段 My name is John Brown. I’m from England.可知John Brown来自英国;A美国自由女神像B中国的长城C英国的大本钟D日本的富士山;因大本钟在英国,故选C。
2.细节理解题。根据短文第二段 My English name is Peter. I’m eleven years old.可知Peter11岁,从图片中可以看出他是一个男孩,所以只能是一个学生,故选D。
3.细节理解题。根据短文第三段My telephone number is 7342-6979.我的电话号码是7342-6979。故选C。
4.细节理解题。根据短文第四段I’m Yingzi. I’m fourteen years old.可知英子14岁,故选D。
5.细节理解题。根据短文第三段 I’m twelve. My mom is a teacher.可知Alice12岁,她的妈妈是一个老师,所以她不可能是一个老师,故选C。
考点:故事类短文阅读。
书面表达。(15分)
1. 假如你是Wang Ming,根据自己的实际情况完成表格。
Name | Age | From | Class | Grade | Telephone number |
Wang Ming | |||||
Lily | 11 | England | 4 | 7 | (010)8769-5419 |
2. 根据表格信息用英语写一段话, 介绍你和你的朋友Lily的情况。不少于50词。
______________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________
补全对话(共5小题;每小题1分,满分5分)
根据对话内容,从方框内的选项中选出你那个填入空白处的最佳选项,其中有两个为多余选项
A: Excuse me ,Sue !_ 1.___?
B: No ,it isn’t . Mine is in my desk.
A: _______2._____?
B: It might be Jane’s. I saw her looking for her backpack just now.
A: __3.___ . Hers is brown, but this one is yellow.
B: Well, let’s see what’s in the backpack. Oh, here is a hair band. The owner can’t be a boy.
A: _4.___ .Rita has long hair, and she’s always forgetting things.
B: Oh, there’re also several ping-pong balls in the backpack.
A:Then___5._,because her favorite sport is ping-pong.
B: Yes, you are right.
A: Let’s give it to Rita.
A.Is this your backpack? B. It’s can’t be hers. C.it must be Rita’s. D. Whose might it be? E. Must we return it to her. F. It might belong to Rita G. Who left it here. |