题目内容

A group of fifteen-year-old students at Sunshine School are holding a charity sale to raise money to help their classmate Lisa. Lisa had cerebral palsy(大脑性瘫痪) when she was a baby. People who have cerebral palsy have trouble walking. Although Lisa has to use a wheelchair(轮椅) to help her get around, she never gives up. And she is always ready to help others.
“Lisa has the chance of standing up, but she needs an operation(手术) which will cost lots of money.” Lisa’s doctor said.
“I never thought that I could stand up one day. Actually the news is surprising for me. However, when I see my parents are worried about the cost of the operation, I am sad. I am used to my life. I don’t mind if I can’t stand up.” Lisa said. “Now my classmates and some other kind people are helping me. I am really thankful. If I stood up one day, I could try my best to help more people.”
“While helping Lisa, we can also learn a lot. We have learned how to cook cookies(曲奇饼) and how to sell them,” Betty, one of Lisa’s classmates said. “Now we know making money is not easy, so we won’t waste money anymore.”
Alex, a boy in Lisa’s class, told a reporter that they could raise about $100 every day. “We have raised about $2,100 so far. We hope we will raise more money for Lisa’s operation.” he said.
【小题1】What problem does Lisa have?

A.She can’t speak.
B.She can’t stand up
C.She has to stay in bed every day.
D.She can’t walk because of a traffic accident.
【小题2】What do you know from Lisa’s words?
A.Lisa is very happy with her life.
B.Lisa’s parents don’t wish her to stand up.
C.Lisa is angry with her parents.
D.Lisa’s family doesn’t have enough money to do the operation.
【小题3】How are Lisa’s classmates probably raising money?
A.By holding a party.
B.By selling home-made cookies.
C.By collecting waste paper.
D.By asking their parents for money.
【小题4】What can you know from the passage?
A.Lisa is so nervous.
B.Lisa is lucky because many people are helping her.
C.The doctor has no confidence in Lisa’s operation.
D.Lisa’s classmates have made enough money for Lisa’s operation.

【小题1】B
【小题2】D
【小题3】B
【小题4】B

解析试题分析:本篇文章介绍了丽莎是个脑瘫少年,不能走路,但是现在有个能站立的机会,可是父母拿不出那么多钱为他治疗。他的同班同学们尽力帮她筹集资金的故事。
【小题1】细节理解题,根据文中第一段描述Although Lisa has to use a wheelchair(轮椅) to help her get around, she never gives up.可知她是有不能行走的问题。故选B。
【小题2】细节理解题。根据However, when I see my parents are worried about the cost of the operation, I am sad. I am used to my life. I don’t mind if I can’t stand up.”可知然而,我看到我的父母担心手术的费用,我很难过。我习惯我的生活了。我不介意我站不起来了。她们家没有那么多钱来付手术费,故选D。
【小题3】细节理解题。根据We have learned how to cook cookies(曲奇饼) and how to sell them,” Betty, one of Lisa’s classmates said. “Now we know making money is not easy, so we won’t waste money anymore.”可知我们已经学会了如何做饼干(曲奇饼)和怎样去卖饼干。”贝蒂,丽莎的一个同学说。“现在我们知道赚钱是不容易的,所以我们不会浪费钱了。故选B。
【小题4】主旨大意题。这篇文章主要讲述了丽莎是个脑瘫少年,不能走路,但是现在有个能站立的机会,可是父母拿不出那么多钱为他治疗。他的同班同学们尽力帮她筹集资金的故事。说明丽莎是幸运的,故选B。
考点:考查日常生活类阅读

练习册系列答案
相关题目

Some students think it difficult to learn English well. That’s because they don’t find the right way. I think reading is very important for students. The more you read, the better you’ll understand. Reading is helpful to listening, speaking and writing.
If you often read English aloud, you’ll improve your listening. On the other hand, listening a lot can help you to read better. Reading English everywhere when you are free, if you wish. You can get a lot of knowledge when you read. Sometimes you need to express your ideas, you can either speak or write. That means you are using what you learned from reading. The same as Chinese, the more you read, the better you can write. If you want to remember something, you should read again and again. So from now on, you’d better do more reading. It’s a good way to learn English well.
【小题1】Some students think it difficult to learn English well because _________.

A.they don’t work hard
B.they are afraid of English.
C.they don’t find the right way
D.they aren’t clever
【小题2】Reading is helpful to ________.
A. speaking         B. listening
C. writing          D. A. B & C
【小题3】 The writer thinks ________ is a good way to learn English well.
A.the better you writeB.doing more reading
C.the more you rememberD.the more you write
【小题4】 In Chinese studying, the more you read , _________.
A.the better you speakB.the better you write
C.the more you rememberD.the more you write
【小题5】 The title of this passage may be _________.
A.English is importantB.Reading is helpful
C.English is difficultD.Reading is important

A “Gap Year” is a period of time when a student takes a break before going to university. It is often spent travelling or working. It can give young people useful learning experiences and new skills.
Gap years are popular with European and Australian students, but remain less popular in America. However, in recent years, more and more American students are preparing for college by taking a gap year. The advantages of taking a gap year are as follows:
Learn about the World and Yourself
Although you don’t have to go abroad to experience gap years, most gap year students catch the chance to travel abroad. You are able to work out who you are and what you are for. The experiences of different cultures offer you interesting lessons. You can learn more about the world and get to know yourself better.
Face Challenges and Have Fun
A gap year is not only a time to take a vacation, but also a time to face challenges. Gap year students usually work, volunteer or take service projects. You have to learn how to get along in the real world. This process isn’ t always easy, but it is an important part of growing up. Only in this way can you enjoy life and have fun.
Save Money and Improve Your College Admission Chances
There’s a common thought that gap years are only for rich students, but it’ s not true. Actually, taking a gap year can save your money. Gap year students often take a part-time job. Besides, at the end of a gap year, students are much more likely to know what to study in college. Clear learning goals ran keep the students working hard instead of wasting time and money playing.
Imagine an admission officer trying to admit (录取) only one between two students. Both of them are excellent and have high grades. However, one student has much practical experience or has volunteered in his vacation. Who do you think the admission officer will choose?
【小题1】A “Gap Year” means         in the passage.

A.going abroad in a year for further education
B.travelling around the world in a year
C.taking a break before going to a university
D.doing a part-time job to make money during a vacation
【小题2】 Besides having fun, gap year students have to face the       .
A.money B.information
C.vacations D.challenges
【小题3】Having a gap year may make you        .
A.become very rich
B.remain less popular
C.experience foreign cultures
D.have no chance to break
【小题4】The last sentence implies(暗含) that        will probably be admitted by the admission officer.
A.either of the two students
B.the student with high grades
C.neither of the two students
D.the student with a gap year experience

“I didn't hear them call my name,” explained Shelley Hennig to Active Teens (AT) as she talked about that exciting moment on national television when she won the honor of Miss Teen USA 2004. “Are you ready?”is what she heard. Then she said,“I shook my head no,and then they said ‘yes’ and it was announced again.”
It was four days after that life changing moment for the seventeen­ year ­old high school student from Destrehan, Louisiana­. She was still on_cloud_nine.
“I was so shocked! I never believed that it could actually really happen. ”Present in the audience (观众) that day were: her mother and father, older brother, her friends, and her dance teacher.
Understanding why members of her family and her friends would be there,AT asked why her dance teacher had traveled so far to see her compete (比赛). “She's always been my role model. I've danced with her since I was six. She's been through so many difficulties and came through them all. I've learned to get over bad life's experiences and learned how to move on because of her.”
One of those bad life's experiences for Shelley happened three years ago when her brother Brad was killed in a drunk driving accident. He was 18. She found writing helped her get through the tough days. She said, “I write a lot about my brother. I write a lot, a lot,a lot...”
As Miss Louisiana Teen, she traveled around the state speaking to teens (青少年) about the dangers of drinking and driving. In her role as Miss Teen USA, Shelley will continue to speak to youth about safe driving,in addition to many other things to help the youth.
When AT asked Miss Teen USA if she had any advice for our readers, she said, “Don't let anyone change you. Hang out with people that make you feel good about yourself. That way,it is easy to be yourself.”
【小题1】 What do the underlined words “on cloud nine” in Paragraph 2 probably mean?

A.Frightened B.Troubled 
C.Very happy D.Very angry 
【小题2】.How many children did the Hennigs have according to the text?
A.1. B.2. C.3. D.4. 
【小题3】.What did Shelley often do after she became Miss Louisiana Teen?
A.She visited drunken drivers. 
B.She gave dance performances. 
C.She made speeches on safe driving. 
D.She helped other teens with their studies. 
【小题4】.What suggestion does Shelley give to the teens?
A.Be yourself with the support of friends. 
B.Meet friends whenever possible. 
C.Go easy on yourself and others. 
D.Have a good role model. 

It is not easy to be a vet (兽医).You never know when you will be called upon to take care of a sick animal. You also do not always know that kind of animal you will be asked to take care of or what you must do to help the sick animal.
Once, when some children were playing with a dog, they threw a ball into its mouth. The ball got stuck (卡住) in the dog’s throat (喉咙) and the dog could not breathe. The dog would die if they did not remove the ball quickly. The dog’s owner took the dog to a vet called Robert Smith. Mr. Smith put his hands on the dog’s neck. He could feel the ball. He was not sure what to do. He pressed (压) a little harder. The dog opened its mouth and the ball came flying out! No one was more surprised than Mr. Smith.
Another vet, peter Brown. Worked with sea animals. One day, he was called upon to take care of a dolphin. The dolphin had something in its mouth that had to be taken out, but it did not want to open its mouth. Nineteen men had to hold the strong and slippery(滑的) dolphin so that the vet could open its mouth.
【小题1】Which of the following is the writer’s opinion?

A.No one wants to be a vet. 
B.Everyone wants to be a vet. 
C.It is difficult to be a vet. 
D.It is easy to be a vet. 
【小题2】How did the ball get into the dog’s mouth?
A.Someone pressed it into the dog’s mouth. 
B.The dog’s owner threw it into the dog’s mouth. 
C.It got into the dog’s mouth when the dog was playing with it. 
D.Some children threw it into the dog’s mouth. 
【小题3】What would have happened if the vet did not remove the ball from the
dog’s mouth?
A.The ball would go into the dog’s stomach. 
B.The dog would die. 
C.The dog would bite someone. 
D.The dog would spit (吐) it out. 
【小题4】How did Mr.Simth feel when the ball came flying out?
A.He was more surprised than anyone else. 
B.He was very excited. 
C.He suddenly felt very tired. 
D.He felt that he was the greatest man in the world. 

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网