题目内容

Happy was the name of a hedgehog. He sat on the grass and ate a huge strawberry. He loved afternoons like this. The sun was bright, he had his favorite fruit and most of all, he was with his mom.
Happy loved his mom and enjoyed spending time with her .Happy was five years old and for some reason he found himself asking a lot of questions.
“Mom, what is jelly made of?” he asked. “Jelly is made of fruit, dear,” Mrs. Hampton would reply.
“That’s probably why I like it so much,” he said with a smile.
“Probably, and let me guess, Is strawberry your favorite?” she added.
“Well, of course, Mom,” Happy laughed.
Mom always knew what he liked. That was why he loved her so much. Happy was deep in thought when his mom said to him, “penny for your thoughts.”
A根据文章内容判断句子正误,正确的写A,错误的写B(5小题共10分)
【小题1】Happy was a hedgehog’s name.
【小题2】Happy sat on the grass and ate a huge jelly.
【小题3】Happy had his favorite fruit and half of all,he was with his dad.
【小题4】Jelly is made of fruit and strawberry is Happy’s favorite
【小题5】Happy loved her mom because she always knew what he liked.

【小题1】A
【小题2】B
【小题3】B
【小题4】A
【小题5】A

解析试题分析:这篇短文告诉我们:快乐是一只刺猬的名字,草莓是快乐的最爱。快乐爱她的妈妈,因为她总是知道他喜欢什么等内容。
【小题1】细节理解题。快乐是一只刺猬的名字。根据Happy was the name of a hedgehog. 故选A。
【小题2】细节理解题。快乐坐在草地上吃了一个大果冻。根据He sat on the grass and ate a huge strawberry.可知选B。
【小题3】细节理解题。快乐有他最喜欢的水果,一半的原因是他和他爸爸在一起。根据The sun was bright, he had his favorite fruit and most of all, he was with his mom.故选B。
【小题4】细节理解题。果冻由水果制成,草莓是快乐的最爱。根据“Jelly is made of fruit, dear,”“Probably, and let me guess, Is strawberry your favorite?” she added. “Well, of course, Mom,” Happy laughed. 可知,应该选A。
【小题5】细节理解题。快乐爱她的妈妈,因为她总是知道他喜欢什么。通读全文和根据Mom always knew what he liked. That was why he loved her so much. 故选A。
考点:日常生活类短文阅读。

练习册系列答案
相关题目

Do you like games? Do you like playing games with children? Children have their own rules in playing games. They seldom need a referee(裁判) and hardly trouble to keep scores. They don’t care much about who wins or loses, and it doesn’t seem to worry them if the game is not finished. Yet, they like games that depend a lot on luck, so that their personal abilities can’t be directly compared. They also enjoy games that move in stages, in which each stage, the choosing of leaders, the picking-up of sides, or the decision of which side shall start, is almost a game in itself.
Grown-ups can hardly find children’s games exciting, and they often feel puzzled at why their kids play such simple games again and again. However, it is found that a child plays games for very important reasons. He can be a good player without having to think whether he is a popular person, and he can find himself being a useful partner to someone of whom he is afraid in life. He becomes a leader when it comes to his turn. He can be confident, too, in some game, where it is his place to give orders, to pretend to be dead, to throw a ball actually at someone, or to kiss someone he has caught.
It appears to us that when children play a game they imagine a situation under their control. Everyone knows the rules, and more importantly, everyone plays according to the rules. Those rules may be childish, but they make sure that every child has a chance to win.
【小题1】 From the passage, we know that ________ when the children play the games

A.they need a referee
B.they care the scores
C.they depend on a lucky chance
D.they care who the winner is
【小题2】 What is TRUE about children when they play games?
A.They can stop playing any time they like.
B.They can test their personal abilities.
C.They want to pick a better team.
D.They don’t need rules.
【小题3】 A child becomes a leader during the games ________.
A.if he is popular.
B.when it is his turn.
C.when others are afraid of him.
D.if he is confident.
【小题4】 One of the reasons that a child likes playing games is that ________.
A.he can be someone other than himself
B.he can become popular among friends
C.he finds he is always lucky in games
D.he likes the place where he plays a game
【小题5】The writer believes that ________.
A.children should make better rules for their games
B.children should invite grown-ups to play with them
C.children can get a lot from the game.
D.children play games without reasons

As young students, you have many dreams. These dreams can be very big, such as winning the Nobel Prize; they can also be small, such as becoming one of the best students in your class. Once you find a dream, what do you do with it ? Do you ever try to make your dream real?
Andrew Matthews, an Australian writer, tells us that making your dreams real is life’s biggest challenge. You may think you’re not very good at some school subjects, or that it’s impossible for you to become a writer. Those kinds of ideas stop you from realizing your dream.
In fact, everyone can realize his dream. The first thing you must do is to remember what your dream is. Don’t let it leave your heart. Keep telling yourself what you want every day and then your dream will come true faster. You should know that a big dream is, in fact, made up of many small dreams.
You must also never give up your dream. There will be difficulties on the road to your dreams. But the biggest difficulty comes from yourself. You need to decide what is the most important. Studying instead of watching TV will help you to get better exam results, while saving five yuan instead of buying an ice cream means you can buy a new book.
As you get closer to your dream, it may change a little. This is good as you have the chance to learn something more useful and find new hobbies.
【小题1】Which of the following isn’t mentioned in this passage?

A.You may think you’re not good at some school subjects. 
B.Making your dreams real is life’s biggest challenge. 
C.You must never give up your dream. 
D.Listening to English more can help you realize your dream. 
【小题2】If we have dreams in our hearts and work hard, our dreams _______.
A.can’t be realized  B.can be very small 
C.will come true  D.can be very big 
【小题3】How do you make your dream come true faster?
A.Remember what your dream is. 
B.Don’t let your dream leave your heart. 
C.Keep telling yourself what you want every day. 
D.A, B and C are all right. 
【小题4】To make your dream real, the first thing you must do is _______.
A.to remember what your dream is 
B.to decide what is the most important 
C.to learn something more useful and find new hobbies 
D.to get better exam results 
【小题5】The best title of this passage is _______.
A.How to Become a Writer 
B.How to Make Your Dream Real 
C.A Big Dream Is Made Up of Small Dreams 
D.Everyone Can Realize His Dream 

Come to Austria!
Soll is a village in the mountains in western Austria. The Post Hotel, opened by a local family, is clean and not expensive. From the hotel you can see the whole village, the forest and the mountains. Temperatures in summer are usually 20℃to 25℃in the daytime, but much cooler at night.
Enjoy Thailand!
When you visit Bangkok (曼谷) in Thailand, do not miss the early morning river boat trip to the Floating(漂浮的) Market just outside the city. There you will find many kinds of fruits and vegetables. There you can pay for them when you sit in your boat. Don’t forget your hat and sunglasses: the sun can be strong and it may be as hot as 40℃at noon!
Visit Hawaii!
Maybe the most beautiful place in Hawaii is Kauai. You can visit its long, sandy beaches in the south and west of the island, and mountains and forests in the north, but be careful: there are many mosquitoes (蚊子) , and don’t be surprised if it rains in the center of the land. Daytime temperatures there are usually around 24℃to
26℃by the sea, and only a little cooler in late evening.
【小题1】You can have a view of _____ at the Post Hotel.

A.The whole village
B.the whole country
C.the forest and mountains
D.both A and C
【小题2】You can buy things _____ at the Floating Market in Bangkok.
A.in the boats B.in the street
C.in big stores D.in small shops
【小题3】You’d better wear _____ when you are at the Floating Market.
a hat and sunglasses
B. a raincoat and a swimming suit
C. a hat and a T-shirt
D. a shirt and an umbrella
【小题4】 There are _____ in the north of Kauai.
A.sandy beaches B.heavy rain
C.small islands D.forests and mountains
【小题5】According to the passage, the hottest place is ______.
A.Soll B.Bangkok
C.Kauai D.Austria

Who do you think are the most important people in your life, your parents, your sisters or brothers, or your friends? I think your answer must be “my friends”. Some teenagers often say their parents don’t understand them. In large families, brothers and sisters often argue with each other. So most of us think friends are the most important people in our lives.
It is very important for teenagers to have one good friend or a group of friends. As for the reason, it may be because we can discuss some private things with friends. Of course we won’t tell things to our family members.
However, parents often try to choose friends for us. They may even stop us from meeting some of our best friends. In fact, they do it just because they care for us too much. But they often neglect(忽视) our real feelings. How can you solve this problem? I think the best way is to find a right time to talk with parents about our real feelings.
根据短文内容,选择正确答案(10分)
【小题1】Many teenagers think      are the most important people in their live.
A、friends
B、brothers and sisters
C、family members
【小题2】It’s important for teenagers to have good friends because      .
A、friends can help them with their lessons
B、they have the same interests
C、they can discuss some private things with friends
【小题3】The underlined word “private” means “      ” in English.
A、public    B、personal    C、interesting
【小题4】Why do our parents even stop us from meeting friends?
A、Because they don’t think it’s the right time to meet friends.
B、Because they care for us too much.
C、Because our friends are not friendly.
【小题5】The writer thinks the best way to solve the problem is       .
A、to make more friends
B、to tell parents our real feelings
C、to let parents choose friends for u

配对阅读:左栏是五位青少年的困惑,右栏是专家的建议。请将五个人的困惑与专家的相关建议配对,并将答案填在对应的答题位置。

【小题1】Eva, 14, Illinois. Whatever I do, I always think about if other people will like it. How can I stop worrying about what they think?
【小题2】Erica, 9, Texas. My dream is to be on the Olympic team for gymnastics(体操).My dad thinks I started too late and I’ll never be able to make it. He puts me down, but I want his support. What should I do?
【小题3】Ashley, 12, Wisconsin. What should I do if I failed a test? I am afraid to tell my mom because she might get mad and I can’t play soccer. And soccer is like the world to me.
【小题4】Jessica, 11, Canada. I just moved and I’m kind of shy, so how do I make new friends?
【小题5】Linus, 14, LA. My parents have made all the decisions in my life for me. My mom even decides which sock I should wear.
A. You should tell him about your dream and that if you work really hard it might happen even though you started late. The sooner you tell your dad how you feel, the sooner you will be able to work on making your dream come true.
B. Nobody knows you at your new school. You have nothing to lose, so gather up all your courage and go over to someone who looks nice and say hi. You can break the ice by asking about your teacher and other kids in your class. Good luck!
C. It is better to tell your mom the truth than for her to find out another way. When you tell her, explain why you failed. Ask her for help, so you will do better in your tests and meanwhile have time for playing soccer.
D. Just be yourself and try not to care about what others think. The more you think about it, the worse you will feel. Always act strong and confident. Just relax.
E. Try to talk with your parents about it. Tell them you are old enough to make some decisions on your own and you need to learn to decide gradually. Show them you can do something independently.
F. Don’t talk to your mom about it. Don’t think about the test. What is done is done. Work hard from now on and try to pass the test next time.
G. It is normal to feel nervous when you are on stage. Don’t worry about what the audience think about you. Just relax and enjoy yourself on stage.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网