题目内容
短文填空(本题共10小题;每小题1分,满分10分)
请认真阅读下面短文,并根据各题所给首字母的提示,写出一个合适的英语单词完整、正确的形式,使短文通顺。
Cannon has shown a great interest in collecting flags. At the young age of four, Cannon began studying flags, d 1. them in his coloring books and putting them up on his walls. Throughout school, he studied flags and tried to find out all he could about them. After university, Cannon s 2. to be a lawyer. Throughout law school, he continued to collect flags. His classmates, friends, and family started c 3. him “the flagman”.
Cannon now has more than 200 flags in his collection. He shows many of them in his downtown law office. Once he d 4. country flags for an exhibition on the Olympics.
In addition to collecting flags Cannon also w 5. about them. He has published three books about flags. He loves to h 6. from friends who see his b 7. in stores all over the world. A few years ago, Cannon’s hobby r 8. a new level. He entered a flag design contest and won. The country he lives in asked him to design its f 9. . Cannon explains his hobby this way, “Collecting flags is l 10. collecting pieces of history.”
1.drawing
2.studied
3.calling
4.donated
5.writes
6.hear
7.books
8.reached
9.flag
10.like
【解析】
试题分析:此篇文章介绍了Cannon从小就喜欢收集旗子,长大后虽然成为了一名律师,但是他的爱好依然是收集旗子,他甚至被人称为“旗人”。他不但收集旗子,还出版了三本关于旗子的书,并且很喜欢收到来自世界各地的读他的书的读者来信。他认为收集旗子就像收集一条条历史。
1.1】句意:Cannon四岁的时候,就开始研究旗子、在彩色书上画旗子并挂在墙上。根据 in his coloring books在彩色书上 ,对于一个四岁的孩子来说,做能挂在墙上的并在彩色书上做的当然是画画了,此处动词与studying同为began的并列宾语,可知答案填drawing。
2.大学毕业后,Cannon学习成为了一名律师。根据with its south gate facing Great Rainbow Bridge Road其南门正对着大彩虹桥路,可知答案填studied。
3.他的同事、家人、朋友开始称他“旗人”。根据him “the flagman”他旗人,start doing sth,开始做某事,可知答案填calling 。
4.一次他为一个奥运会的展会捐献了国旗。根据 for an exhibition on the Olympics 为在奥运会上的一个展会,可知答案填donated 。
5.除了收集旗子,他也写关于旗子的事情。根据He has published three books about flags.他已经出版了三本有关旗子的书,可知答案填writes 。
6.他喜欢收到来自世界各地的读他的书的读者来信。Here from收到来信,可知答案填hear 。
7.他喜欢收到来自世界各地的读他的书的读者来信。根据He has published three books about flags.他已经出版了三本有关旗子的书,可知答案填books 。
8.几年前,Cannon的爱好达到了一个新水平。根据a new level.新水平,可知答案填 reached。
9.
10.收集旗子就像收集一条条历史。把收集旗子比成收集历史,可知答案填like。
考点:考查短文填空。
任务型阅读 请根据短文内容,完成信息记录表,每空一词。
(共10小题;每题1分,共10分)
Jane was on her way home at around 6 o’clock. It was getting dark. As she drove into her community, she noticed a man.
She saw the man walking along the sidewalk next to some houses. He didn’t live in any of those houses. She had seen this man several times before. He looked like a criminal (罪犯).
She drove by him. He looked at her car as she drove by. She continued driving and watched him in her rear view mirror (后视镜). She got to the corner and stopped. She continued to watch him walking in her direction. Suddenly, he turned left up a driveway (车道). A red SUV was parked in the driveway right next to the sidewalk. She saw him walk up to the driver’s door and put his hand on the handle (把手). Then he returned to the sidewalk and went on to walk in her direction.
“What is that all about?” Jane wondered. Then she realized that he had tested the door to see if it was locked. “He is a criminal,” she thought. “That’s what he does. He just walks in our neighborhood looking for cars to break into.”
She called the police and described the man. The police officer said he knew who the man was. The people in the community called two or three times this week to report him walking by. But the police couldn’t arrest him for walking around unless they caught him with stolen things. “But he was testing that SUV door to see if it was unlocked,” she said.
“I’m sorry,” said the officer. “That’s not against the law. If you see him actually steal something, please give us a call.”
Is He a Thief | ||
Background Information | It was getting ____1.___. Jane was____2.___ home when she noticed a man who she had seen several times before. | |
Details of the story | The man | He was walking in Jane’s ____3.____and then suddenly turned left. He walked up to an SUV, put his hand on the handle of the driver’s door and then _____4.__ walking. |
Jane | She ____5.____ the man all the time. She thought he was testing if the door was _____6.___, so she called the police. She _____7.___ the man and his strange behaviour. | |
The police officer | He said he knew the man because he had been ____8.____ two or three times. But the man’s behaviour couldn’t lead to the ___9.____of him. He said walking around was not ____10.____ the law. | |