题目内容
A four-year-old girl is lying in the arms of a doctor. She has just become motherless. The bombing(爆炸) destroyed her home and killed her mother.
Every day we see pictures like this on TVs or in newspapers. We see young Iraqi children asking for food and water from American and soldiers as they move through towns and cities towards the capital, Baghdad(巴格达). We see these children following grown-ups, carrying bags of things almost at the same size as their small bodies as they leave their homes in Baghdad.
“Dad, why are the Americans fighting us? Are we going to be killed?” asks the son of Abu Sinar, an Iraqi engineer. Abu finds it hard to explain this war to his eight-year-old son.
He tries to comfort him by saying ,“The bombs(炸弹) are far away from us. The Americans are fighting the soldiers. We are going to be all right.” Even though Abu knows this isn’t always the truth, what else can he do? In Baghdad, parents give their children sleeping pills to make them sleep so that they won’t hear the sound of bombing. And all the schools are closed.
“All we do is to listen to and hear the war,” said Abu, “We, all the people and the children, have to live in fear(恐惧). We feel hopeless and helpless. We don’t know where the next bombs are going. We can do nothing but wait to be killed.”
- 1.
During the war, children are ______________.
- A.studying at school
- B.safer than their parents
- C.in great danger
- A.
- 2.
The children have to flee(逃离) their homes because_________.
- A.it’s dangerous to stay at home because of the bombing.
- B.their parents are not at home
- C.they want to get food and water.
- A.
- 3.
Abu finds it hard to explain this war to his son, because___________.
- A.he doesn’t want to tell him the real reason
- B.he doesn’t want to tell a lie.
- C.he doesn’t know how to explain it clearly.
- A.
- 4.
“sleeping pills” are __________.
- A.a kind of thing to help them to be away from the war.
- B.a kind of medicine to help them to fall asleep
- C.a kind of food to make them strong
- A.
- 5.
According to the passage we know that__________.
- A.all the children in Iraqi are looking for something to eat.
- B.all the children in Iraqi are thinking about something to solve the war problem
- C.the children in Iraqi are feeling fearful, helpless and hopeless during the war.
- A.
CAABC
1.细节理解题,根据文中语句“A four-year-old girl is lying in the arms of a doctor. She has just become motherless. The bombing(爆炸) destroyed her home and killed her mother.”理解可知。战争期间,儿童处在极大的危险之中。
2.细节理解题,根据文中语句“The bombing(爆炸) destroyed her home and killed her mother.”理解可知。炸弹会随时让他们失去家园和亲人。
3.细节理解题,根据文中语句“He tries to comfort him by saying ,“The bombs(炸弹) are far away from us. The Americans are fighting the soldiers. We are going to be all right.” Even though Abu knows this isn’t always the truth, what else can he do?”理解可知。他不想告诉他儿子事情的真相。
4.词义理解题,根据文中语句“to make them sleep so that they won’t hear the sound of bombing.”理解可知。“sleeping pills”是安眠药的意思。
5.细节理解题,根据文中语句““All we do is to listen to and hear the war,” said Abu, “We, all the people and the children, have to live in fear(恐惧). We feel hopeless and helpless. We don’t know where the next bombs are going. We can do nothing but wait to be killed.”
”理解可知。伊拉克人生活在恐惧中。
1.细节理解题,根据文中语句“A four-year-old girl is lying in the arms of a doctor. She has just become motherless. The bombing(爆炸) destroyed her home and killed her mother.”理解可知。战争期间,儿童处在极大的危险之中。
2.细节理解题,根据文中语句“The bombing(爆炸) destroyed her home and killed her mother.”理解可知。炸弹会随时让他们失去家园和亲人。
3.细节理解题,根据文中语句“He tries to comfort him by saying ,“The bombs(炸弹) are far away from us. The Americans are fighting the soldiers. We are going to be all right.” Even though Abu knows this isn’t always the truth, what else can he do?”理解可知。他不想告诉他儿子事情的真相。
4.词义理解题,根据文中语句“to make them sleep so that they won’t hear the sound of bombing.”理解可知。“sleeping pills”是安眠药的意思。
5.细节理解题,根据文中语句““All we do is to listen to and hear the war,” said Abu, “We, all the people and the children, have to live in fear(恐惧). We feel hopeless and helpless. We don’t know where the next bombs are going. We can do nothing but wait to be killed.”
”理解可知。伊拉克人生活在恐惧中。
练习册系列答案
相关题目
Hi! My name is Robert and I live in Chicago. My school is called Parkside Elementary. It is Jake and Elizabeth's school too. Michael and Trevor's school is called Lincoln Middle School. In the USA many students go to elementary school between the ages of 5-10, then middle school between the ages of 11-13, and then a four year high school, and last but not least, many people go to college or vocational school. Our elementary school starts at 8:30 am and ends at 3:20 pm. We go to school on Monday through Fridays and have the weekends off.
Some of the favorite sports here in America are basketball, baseball, football, soccer, hockey, and more. But, my favorite sport is football. My favorite player in the NFL (National Football League) is Brian Urlacher of the Chicago Bears ( the Bears are my favorite team too).
Americans wear jeans, a shirt, socks, shoes, and sometimes a hat. I usually wear a baseball hat, my favorite pants, and my favorite shirt. My pants have 4 pockets on it, and my shirt has red and black stripes on it.
There is no common agreement in the west about the best method of education. Many views can be found among parents, teachers, and students.
http://library.thinkquest.org/CR02www.qzjyzx.com2/italy.html
http://www.cfl.cqu.edu.cn/jpkc/kj/xb/xb2/2-1/culturalnotes.htm
【小题1】Students in elementary school stay at school for about ________days.
【小题2】 The writer’s favorite sport is __________.
【小题3】The third passage mainly tells us __________.
【小题4】“views”in the last passage means _________ in Chinese.
Some of the favorite sports here in America are basketball, baseball, football, soccer, hockey, and more. But, my favorite sport is football. My favorite player in the NFL (National Football League) is Brian Urlacher of the Chicago Bears ( the Bears are my favorite team too).
Americans wear jeans, a shirt, socks, shoes, and sometimes a hat. I usually wear a baseball hat, my favorite pants, and my favorite shirt. My pants have 4 pockets on it, and my shirt has red and black stripes on it.
There is no common agreement in the west about the best method of education. Many views can be found among parents, teachers, and students.
http://library.thinkquest.org/CR02www.qzjyzx.com2/italy.html
http://www.cfl.cqu.edu.cn/jpkc/kj/xb/xb2/2-1/culturalnotes.htm
【小题1】Students in elementary school stay at school for about ________days.
| A.four | B.five | C.six | D.seven |
| A.basketball | B.baseball | C.hockey | D.football |
| A.the writer’s favorite sports | B.the writer’s favorite food |
| C.the writer’s favorite clothes | D.the writer’s favorite color |
| A.视野 | B.风景 | C.见解 | D.检查 |
A blind schoolgirl has become the youngest interpreter (口译员) when she is only ten years
Alexia Sloane is from Cambridge. She was told by the doctor she had a brain tumour (脑癌) when she was on holiday "with her parents in France. After that the two-year-old girl became blind.
Though the little girl can't see anything, she has great talent for languages and at the age of 10 she is already fluent (流利的) in English, French, Spanish and Chinese-and is learning German.
Now her dream of working as an interpreter has come true. East of England MEP (欧盟议员) Robert Sturdy invited her to the European Parliament (议会). "Usually a person who enters the European Parliament should be 14 at least. So it was amazing for Alexia to work there at the age of 10. " said Alexia's mother Isabelle. Alexia can speak three languages since birth. As her mum is hah" French and half Spanish and her dad Richard is English. " She has always been very good at languages and shown an interest from a very young age. " added Isabelle, who also has a four-year-old daughter Melissa.
Alexia has dreamed of becoming an interpreter since she was six and chose to go to the European Parliament as her prize when she won the Young Achiever Community Award of the Year (年度青年成就奖). She asked if she could learn from the interpreters and HEP Robert Sturdy agreed to take her along as his guest. " It was fantastic and I decided to become an interpreter, "said Alexia. "Nothing can stop me. "
【小题1】How old is the youngest interpreter according to the passage?
【小题2】When did Alexia Sloane become blind?
【小题3】Who offered Alexia the chance of working as an interpreter?
【小题4】What is right about Alexia Sloane?
【小题5】What do you think is the meaning of the sentence "Nothing can stop me. "?
Alexia Sloane is from Cambridge. She was told by the doctor she had a brain tumour (脑癌) when she was on holiday "with her parents in France. After that the two-year-old girl became blind.
Though the little girl can't see anything, she has great talent for languages and at the age of 10 she is already fluent (流利的) in English, French, Spanish and Chinese-and is learning German.
Now her dream of working as an interpreter has come true. East of England MEP (欧盟议员) Robert Sturdy invited her to the European Parliament (议会). "Usually a person who enters the European Parliament should be 14 at least. So it was amazing for Alexia to work there at the age of 10. " said Alexia's mother Isabelle. Alexia can speak three languages since birth. As her mum is hah" French and half Spanish and her dad Richard is English. " She has always been very good at languages and shown an interest from a very young age. " added Isabelle, who also has a four-year-old daughter Melissa.
Alexia has dreamed of becoming an interpreter since she was six and chose to go to the European Parliament as her prize when she won the Young Achiever Community Award of the Year (年度青年成就奖). She asked if she could learn from the interpreters and HEP Robert Sturdy agreed to take her along as his guest. " It was fantastic and I decided to become an interpreter, "said Alexia. "Nothing can stop me. "
【小题1】How old is the youngest interpreter according to the passage?
| A.4. | B.6. | C.10. | D.14. |
| A.When she was born. |
| B.After she had a brain tumour. |
| C.After she became an interpreter. |
| D.When she was on holiday with her parents. |
| A.Richard. | B.Isabelle. | C.Melissa. | D.Robert Sturdy. |
| A.She can speak five language fluently. |
| B.She is a talented language learner. |
| C.She is the only child in the family. |
| D. She went to France on holiday after she won the award. |
| A.Never give up. | B.Believe in yourself. |
| C.Nothing is impossible. | D.Failure is the mother of success. |
SUNNY SCHOOL

We are a bilingual(双语) school for children of 6-15. We want a cook, a library assistant, a sports coach(教练) and a language teacher.
根据招聘启事,选择最佳答案。
【小题1】Which of the following can’t go to Sunny School?
【小题2】.Who is not wanted by Sunny School?
【小题3】 Which of the following may not be able to(能) speak English?
【小题4】 The coach must major in _________.
【小题5】 Which is right?
We are a bilingual(双语) school for children of 6-15. We want a cook, a library assistant, a sports coach(教练) and a language teacher.
根据招聘启事,选择最佳答案。
【小题1】Which of the following can’t go to Sunny School?
| A.A four-year-old child | B.A ten-year-old child |
| C.An eleven-year-old child | D.A fifteen-year-old child |
| A.A cook | B.A headmaster |
| C.A library assistant | D.A sports coach |
| A.The language teacher | B.The library assistant |
| C.The cook | D.The sports coach |
| A.Chinese | B.English | C.physical education | D.language |
| A.The teacher can only teach Chinese. |
| B.A twenty-five-year old cook can’t work in the school. |
| C.The library assistant must be careful. |
| D.A teacher must be strong. |
SUNNY SCHOOL
We are a bilingual(双语) school for children of 6-15. We want a cook, a library assistant, a sports coach and a language teacher.
| Job | Age | Language | Skill | Other terms |
| cook | 25~40 | Chinese | Can cook Chinese and Western(西方) food | healthy |
| library assistant | 20~35 | Chinese, | has the knowledge(知识) on all kinds of books | careful |
| sports coach | 20~40 | Chinese, English | major in(主修) P.E. | healthy, |
| teacher | 30~45 | Chinese, | major in English | -- |
| A.A four-year-old child. | B.An eleven-year-old boy. |
| C.A fifteen-year-old girl | D.An eight-year-old kid. |
| A.A PE teacher. | B.An English teacher. |
| C.A library assistant | D.A math teacher. |
| A.tall | B.careful | C.healthy | D.smart |
| A.aged between 25 and 40 |
| B.who can cook Western food |
| C.who is careful and strong |
| D.who can speak English and Chinese |