题目内容

People in Australia love koalas and take care of them. They have set up places for them to live safely. No one can kill them for their pretty fur(毛皮). When a koala is born, he has no fur. And he is not as big as your little toe(脚趾)! The mother koala has a pocket in the front of her body. The baby goes into this warm pocket. There he stays for six months. The koala could not live without a special kind of tree. The tree gives him both his home and his food. For most of the day the koala sleeps in the tree. At night the koala looks for food. He may go miles to find it. He likes only the bark and the leaves of the tree. He eats nothing else. And he eats more than two pounds each night!How lovely the koalas really are!

  1. 1.

    People in Australia_________

    1. A.
      keep koalas in their homes
    2. B.
      put koalas in the tree
    3. C.
      set up places for koalas to live safely
    4. D.
      raise baby koalas in their pockets
  2. 2.

    After he is born, the baby koala lives in his mother' s pocket _________

    1. A.
      for six days
    2. B.
      for six months
    3. C.
      for a night
    4. D.
      all his life
  3. 3.

    The underlined words “bark” may means ________

    1. A.
      树皮
    2. B.
      花朵
    3. C.
      树干
    4. D.
      树枝
  4. 4.

    Koalas cannot live without a special kind of tree because ____

    1. A.
      they have to keep cool under the tree
    2. B.
      they eat the fruit on the tree
    3. C.
      they stay in the tree all the time
    4. D.
      they live in the tree and get food from it
  5. 5.

    What is the text mainly about?

    1. A.
      Lovely koalas in Australia
    2. B.
      How people in Australia protect koalas
    3. C.
      Koalas cannot live without a special kind of tree
    4. D.
      The way mother koalas take care of their babies
CBADA
试题分析: 试题分析:本文主要描述的是澳大利亚考拉的生活习性。目前澳大利亚人已经建立安全的地方来保护考拉。没有人会因为它们美丽的皮毛而去杀害它们。
1.细节理解题.由第二段第一行第二句话They have set up places for them to live safely.可知,澳大利亚的人们已经建起为他们安全生活所用的场所,故C为正确答案.
2.推理判断题.根据文章第二段第四行The baby goes into this warm pocket. There he stays for six months.,小考拉走进母亲温暖的育婴袋,在那儿他呆六个月,可分析出B为正确答案.
3.词义猜测题.从文章中可知,他只喜欢吃树上的叶子,与叶子含义平等的应为树枝和树皮,但它生活在树上,故选B.
4.推理判断题.没有一种特殊品种的树,考拉就不能生活.这是因为……第二段第五行The koala could not live without a special kind of tree. The tree gives him both his home and his food.树不仅给它家,而且给它食物,结合文章内容,应选D.
5.主旨大意题.通过首段和第二段的首句及尾句,结合上下文,可知A选项澳大利亚可爱的考拉,是本文主要谈论的内容,故选A.
考点:科普环保类短文阅读。
练习册系列答案
相关题目

Living in a foreign culture can be exciting, but it can also be confusing (令人迷惑的). A group of Americans who taught English in other countries recently discussed their experiences. They decided that miscommunications were always possible, even over something as simple as "yes" and "no".

On her first day in Micronesia, an island in the Pacific, Lisa thought people weren’t paying any attention to her. The day was hot. She went into a store and asked, “Do you have cold drinks. The woman there didn’t say anything. Lisa repeated the question. Still the Woman said nothing. She later learned that the woman had answered her:  She had raised her eyebrows (眉毛), which in Micronesia means "yes".
Jan remembered an experience she had in Bulgaria, a country in Europe. She went to a restaurant that was known for its cabbage. She asked the waiter, "Do, you have cabbage today?" He nodded his head. Jan waited, but the cabbage never came. In that country, a nod means no.
Tom had a similar problem when he arrived in India. After explaining something in class, he asked his students if they understood. They answered with many different nods and shakes of the head. He thought some people had not understood, so he explained again. When he asked again, they did the same thing~ He soon found out that his students did understand. In India, people nod and shake their heads in different ways depending on where they come from. You have to know where a person is from to understand whether they mean "yes" or "no".
【小题1】These Americans teaching English in other countries found that they ______.

A.should go abroad for vacations
B.needed to learn foreign languages
C.should often discuss their experiences
D.had problems with communications
【小题2】People in Micronesia show "yes" by ____.
A.nodding headsB.raising eyebrows
C.shaking headsD.saying "no"
【小题3】Tom misunderstood his class at first because
A.he did not know much about Indian culture
B.he didn’t explain everything clearly enough
C.some students didn’t understand his questions
D.he didn’t know where the students came from
【小题4】Which of the following is TRUE according to(根据) this passage?
A.In Bulgaria, nodding heads means no.
B.Jan taught English on a Pacific island.
C.Lisa was trying to buy some cabbage.
D.In India, only shaking heads means "YES".
【小题5】The passage is mainly about _____.
A.body language in foreign restaurants
B.class discussion in Indian schools
C.miscommunication in different cultures
D.English teaching in other countries

In England, people often talk about the weather because they can experience (经历) four seasons in one day. In the morning the weather is warm just like in spring. An hour later black clouds come and then it rains hard. The weather gets a little cold. In the late afternoon the sky will be sunny, the sun will begin to shine, and it will be summer at this time of a day.
In England, people can also have summer in winter, or have winter in summer. So in winter they can swim sometimes, and in summer sometimes they should take warm clothes.
When you go to England, you will see that some English people usually take an umbrella (伞)or a raincoat with them in the sunny morning, but you should not laugh at them.
If you don't take an umbrella or a raincoat, you will regret (后悔) later in the day.
【小题1】Why do people in England often talk about the weather?

A.Because they may have four seasons in one day
B.Because they often have very good weather
C.Because the weather is warm just like in spring
D.Because the sky is sunny all day
【小题2】From the story we know that when _________come, there is a heavy rain.
A.sunshine and snow B.black clouds
C.summer and winter D.spring and autumn
【小题3】"People can also have summer in winter." Means "it is sometimes too _____in winter."
A.warm B.cool C.cold D.rainy
【小题4】In the sunny morning some English people usually take a raincoat or an umbrella with them because ________.
A.their friends ask them to do so
B.it often rains in England
C.they are going to sell them
D.they are their favourite things
【小题5】The best title (标题)for this passage is ________.
A.Bad SeasonsB.Summer or Winter
C.The Weather in EnglandD.Strange English People


Canada is a very large country. It is the second largest country in the world .By contrast it has a very small population. There are only about 29 million people there. Most Canadians are of British or French origin(后裔), and French is an official language of Canada as well as English .About 45%of the people are of British origin, that is, they or their parents or grandparents, etc, come from British. Nearly 30% are of French origin. Most of the French–Canadians live in province of Quebec.
Over the years, people have come to live in Canada from many countries in the world .They are from many countries in the world .They are from most European countries and also from China, besides other Asian countries.
However, Canada was not an empty country when the Europeans began to arrive. Canadian Indians lived along the coast, by the rivers and lakes and in forests. Today, there are only about 350,000 Indians in the whole country, with their own languages. In the far north live the Inuit. There are only 27,000 Canadian-Inuit. Their life is hard in such a difficult climate.
【小题1】The phrase “By contrast” in the passage means ____.

A.同时B.相比之下C.而且D.实际上
【小题2】About ____ live in Quebec.
A.30% of the French –CanadiansB.45% of the Canadians
C.27,000 peopleD.350,000 French – Canadians
【小题3】The official languages of Canada are ____.
A.English and ChineseB.French and English
C.Indian and FrenchD.Chinese and Inuit
【小题4】About 23% of people in Canada came from _____.
A.China
B.England
C.France
D.some other countries except France and Britain

Li Ming likes walking. He goes for a walk after his father comes back from work. Li Ming likes water very much. He often throws his toys into the water. He plays with the water and sometimes he is wet all over(全身湿透). His mother says, “You are from fish, I think.”Li Ming is very glad. “Yes, I like fish very much because fish can swim.”
One Sunday morning, Li Ming goes to a park with his father. There are many trees and flowers in the park. There are a lot of people in the park. Some of them are sitting under the trees. Some of them are sitting at the tables and having tea or drinks. There is a big swimming pool in the middle of the park. Li Ming asks his father to take him to the pool.
“Why do you want to go there?” asks his father.
“I want to learn swimming,”answers Li Ming. “And you can teach me , I think.”
“You are too young. And I’m sorry I can’t swim.” says his father.
“You can’t swim? Wang Hai’s father swims very well. Why can’t you swim?”
“His father likes eating fish. So he swims very well.” Says his father.
“Oh, I see,”says Li Ming. “But you like eating chicken very much. Can you lay eggs(下蛋)?”asks Li Ming.
根据短文内容,选出最佳答案。
【小题1】Li Ming often walks with        .

A.his motherB.his fatherC.his friendD.Wang Hai
【小题2】Li Ming doesn’t go to school because he is too     .
A.smallB.tall C.youngD.short
【小题3】Li Ming’s father doesn’t        on Sundays. 
A.go to schoolB.go shopping C.go homeD.go to work
【小题4】        can swim
A.Wang Hai’s father B.Li Ming’s fatherC.Wang HaiD.Li Ming
【小题5】There are many          in the park on weekends.
A.people B.treesC.flowers D.tables

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网