题目内容

Mr and Mrs Smith come from America. They teach English in Yangzhou. They like their jobs. They have a son, Tom and a daughter, Mary. They are all in China now. Mr Smith can speak Chinese. He likes swimming and singing. Mrs Smith likes swimming and running. Tom and Mary like playing chess. They often play games with Chinese boys and girls.
Mr and Mrs Smith like Chinese food very much, but Tom and Mary don’t like it. They like French fries and hamburgers. Mrs Smith wants them to eat more vegetables and fruit. One day, Mrs Smith cooks some vegetables for them. Tom sees them and says, “ I am full(饱的).” And Mary says, “I have something to do.” And she runs away.
【小题1】 Mr and Mrs Smith are from ____.

A.America B.China 
C.England D.France 
【小题2】 Mrs Smith is a(n) ____ teacher.
A.Chinese B.P.E 
C.English D.French 
【小题3】What does Mr Smith like?
A.Playing sports. B.Swimming and singing. 
C.Playing chess. D.Swimming and running. 
【小题4】Why don’t Tom and Mary eat the vegetables Mrs Smith cooks one day?
A.Because they don’t like them. 
B.Because they like Chinese food. 
C.Because they are full. 
D.Because they are busy. 

【小题1】A
【小题2】C
【小题3】B
【小题4】A

解析试题分析:这篇短文主要介绍斯密斯先生一家。文章介绍,斯密斯先生夫妇俩在扬州教英语,他们有一对儿女。斯密斯先生喜欢游泳和唱歌,斯密斯太太喜欢游泳和跑步,儿女们喜欢下象棋。斯密斯夫妇俩喜欢中国饭菜,而他们的儿女则不喜欢,他们喜欢吃炸鸡腿和汉堡包。
【小题1】细节理解题。根据短文第一段Mr and Mrs Smith come from America.的描述可知,斯密斯夫妇俩来自美国,故选A。
【小题2】细节理解题。根据短文第一段They teach English in Yangzhou.的描述可知,斯密斯夫妇俩都是英语老师,故选C。
【小题3】细节理解题。根据短文第一段Mr Smith can speak Chinese. He likes swimming and singing.的描述可知,斯密斯先生喜欢游泳和唱歌。故选B。
【小题4】细节理解题。根据短文第二段Mr and Mrs Smith like Chinese food very much, but Tom and Mary don’t like it. They like French fries and hamburgers的描述可知,斯密斯先生的儿女们不喜欢父母煮的蔬菜是因为他们根本就不喜欢吃。故选A。
考点:日常生活类短文阅读。

练习册系列答案
相关题目

A “Gap Year” is a period of time when a student takes a break before going to university. It is often spent travelling or working. It can give young people useful learning experiences and new skills.
Gap years are popular with European and Australian students, but remain less popular in America. However, in recent years, more and more American students are preparing for college by taking a gap year. The advantages of taking a gap year are as follows:
Learn about the World and Yourself
Although you don’t have to go abroad to experience gap years, most gap year students catch the chance to travel abroad. You are able to work out who you are and what you are for. The experiences of different cultures offer you interesting lessons. You can learn more about the world and get to know yourself better.
Face Challenges and Have Fun
A gap year is not only a time to take a vacation, but also a time to face challenges. Gap year students usually work, volunteer or take service projects. You have to learn how to get along in the real world. This process isn’ t always easy, but it is an important part of growing up. Only in this way can you enjoy life and have fun.
Save Money and Improve Your College Admission Chances
There’s a common thought that gap years are only for rich students, but it’ s not true. Actually, taking a gap year can save your money. Gap year students often take a part-time job. Besides, at the end of a gap year, students are much more likely to know what to study in college. Clear learning goals ran keep the students working hard instead of wasting time and money playing.
Imagine an admission officer trying to admit (录取) only one between two students. Both of them are excellent and have high grades. However, one student has much practical experience or has volunteered in his vacation. Who do you think the admission officer will choose?
【小题1】A “Gap Year” means         in the passage.

A.going abroad in a year for further education
B.travelling around the world in a year
C.taking a break before going to a university
D.doing a part-time job to make money during a vacation
【小题2】 Besides having fun, gap year students have to face the       .
A.money B.information
C.vacations D.challenges
【小题3】Having a gap year may make you        .
A.become very rich
B.remain less popular
C.experience foreign cultures
D.have no chance to break
【小题4】The last sentence implies(暗含) that        will probably be admitted by the admission officer.
A.either of the two students
B.the student with high grades
C.neither of the two students
D.the student with a gap year experience

We all have dreams. Do you still remember your dream when you were still a middle school student. As teenagers, you may have many dreams. Maybe you wanted to be a scientist, a teacher or a doctor. These dreams can be very big, such as winning a Nobel Prize, or very small. You may just want to become one of the ten best students in your class.

If you have a dream, what do you do with it? Do you try to make your dream come true? Andrew Matthews wrote a book called Follow Your Heart. It tells us it’s the biggest challenge(挑战) to make our dreams come true.
There will be many difficulties on the road to your dreams. But you must never give up your dream. Because the biggest difficulty comes from you yourself. 
Everyone can make his/her dream come true. The first thing to do is to remember your dream. Don’t let it leave your heart. Keep telling yourself what you want and keep working hard. Do this step by step and your dream will come true one day.
【小题1】Follow Your Heart is the name of               .

A.Andrew Matthews
B.a book about hearts
C.a book by Andrew Matthews
D.a dream
【小题2】Which of the following may be a small dream for teenagers?
A.To be a man like Nobel.
B.To win a Nobel Prize.
C.To be the best student in the class.
D.To be a scientist.
【小题3】If you want to make your dream come true, the biggest difficulty is from       .
A.the book B.your school
C.your dream D.you yourself
【小题4】Which of the following is true according to the passage?
A.Different people have the same dream.
B.If you keep on, you can make your dream come true.
C.There are few difficulties on the road to everyone’s dream.
D.When you give up your dream, it will come true soon.

“Did you go skating a lot last year?” I asked. Jen shook her head and looked at me. Finally she said, “On Thanksgiving, Mom and I always went to visit some friends who lived on a farm. I especially loved seeing their big turkeys.”
Until then, I didn’t think about how Jen felt. She had a new stepfather (继父) and stepbrother, and had a new town and home, too. Jen and her mom used to live near a lake where Dad and I went every summer, and she had to move up north with us. She had more changes than me.
Jen seemed sad, so I was busy thinking of some ways to cheer her up on Thanksgiving. I told her my plan and she was excited. First we made a huge snowball, and then a small snowball. Then we built a wall behind the big snowball as a tail. Jen mixed some food coloring with water, saying, “We can spray (喷) colors on the tail.” Our snow turkey had a red, blue, green, and yellow tail. We were so busy that we didn’t notice our parents come outside. Dad found a hat for the snow turkey, and Mom wrapped her scarf around its neck.
Thanks for cheering Jen up,” Mom said. “You’re a good brother, and you always come up with great ideas.’’ A happy feeling spread through me. I began to understand how much she cared about everyone in our new family.
【小题1】What did Jen do on Thanksgiving in the past?

A.She went skating with her friends.
B.She went to the farm with her mother.
C.She stayed at home with her mother.
D.She made snow turkeys with her mother.
【小题2】What can we learn from the second paragraph?
A.Jen lived near a lake in the past.
B.The writer was Jen’s stepfather.
C.Jen moved up north for studying.
D.The writer just moved out of his old house.
【小题3】 Which of the following is the right order?
①made a small snowball
②found a hat
③made a huge snowball
④sprayed colors on the tail
⑤wrapped a scarf around the neck
⑥built a wall behind the big snowball
A.①③⑥④②⑤B.①②③④⑤⑥
C.③①⑥④②⑤D.③①⑥②④⑤
【小题4】What can we infer (推断) from the underlined sentence?
A.Jen’s stepmother was not friendly to the writer.
B.Jen didn’t feel happy after moving here.
C.Jen’s mother did a lot to make Jen happy.
D.The writer felt happy because his stepmother liked him.

Open today’s newspaper. What do you see?  Ads!  Turn on the TV. Still more ads!  Everywhere you look, someone has something to sell.
Here are some ways ads get us to buy.
Some ads use famous people. Stars are paid to sell a product. Think about it. Do they really know about medicine?  Do they know about soft drinks?  These people may be famous. But they may not know about what they are selling.
Some ads make you think you’re getting the words of experts(专家). A man in a white coat comes on TV. He looks nice. “I use White and Black, ” he says. This man looks like a doctor. But he is an actor. He has been paid to sell this product.
Does soap(肥皂) have anything to do with a pretty child?  Not much. But ads may show their products with something nice, such as the sun, the flowers and so on. Such an ad is about feelings rather than fact.
Ads are full of strong words like “new” and “power”(力量). They can help a product sell. The soap may be called “Spring Rain”. A car may be called “Tiger”. Strong words work on our feelings.
Some ads make promises(承诺). But can they keep them?  No. Some ads use our fear of being too late. “Buy now! ” they say, “Selling ends soon. ” Check to see if this is true. Don’t hurry. Take time to think.
All ads hope we will buy something, do something, or think in a certain way. Know what ads are doing. Ask questions to yourself. Don’t let their words and pictures fool you.
uld not always believe the ads.
C. We should thi【小题1】We can see ads ______.

A.on TV B.in magazines
C.in newspapers D.all the above
【小题2】 Some stars appear in the ads because ______.
A.they know every product well
B.they are famous
C.they are all experts
D.they all like white coats
【小题3】 According to the passage, we know that “Spring Rain” is the name of ______.
A.a kind of soap B.a kind of car
C.a kind of medicine D.a kind of flower
【小题4】The writer thinks the words and pictures in the ads ______.
A.tell us a story B.always make us strong
C.sometimes fool us D.keep promises
【小题5】What can we learn from the passage?
A. We should always believe the ads.
B. We sho nk about the ads after we buy something.
C. We can believe all the stars.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网