题目内容

Do you know something about the holiday camps in Hong Kong? The students in Hong Kong used to take part in an English holiday camp in their holidays. And their parents weren't with them, though they were very young.

Now they still enjoy taking part in many kinds of holiday camps without their parents. Many parents let their children take part in some kinds of holiday camps in order to learn some practical knowledge in their life. And also learn some knowledge about living skills, science, reading and writing... The most important for the children is to learn to look after themselves.

Holiday camps in Hong Kong are not so expensive. Most of the families can afford(负担得起) to send their children there for further study, for making their bodies strong...

It is said that students in Hong Kong have much knowledge about many things. Perhaps it has to do with the kinds of holiday camps.

1.Students in Hong Kong like to take part in the _______.

A. holiday camps

B. English holiday camps

C. science holiday camps

D. Chinese holiday camps

2. When students in Hong Kong are in the holiday camps, their parents ________.

A. must be with them

B. have to look after them nearby

C. must stay at home

D. aren't with them

3. The most important thing for the students to take part in the holiday camps in Hong Kong is_______.

A. to make their bodies strong

B. to learn much knowledge about many things

C. to learn to look after themselves

D. to have a further study about many subjects

4.The cost (花费)to take part in a holiday camp is ________.

A. very expensive B. not cheap

C. very high D. low

5. The students who often take part in the holiday camps _______.

A. must have much knowledge about many things

B. must he very thin

C. must he very tall

D. must be very beautiful

1.B

2.D

3.C

4.D

5.A

【解析】

试题分析:你知道香港假日营地?在香港学生们过去在他们的假期中常常参加一个英语假期夏令营。他们的父母不和他们一起去,尽管孩子们很小。最重要的是要学会自己照顾自己。据说这些香港学生能学到很多知识。

1.1】细节理解题。问题:在香港的学生喜欢参加什么活动?联系原文: The students in Hong Kong used to take part in an English holiday camp in their holidays. 句意:在香港学生们过去在他们的假期中常常参加一个英语假期夏令营。明确答案为第二项。故选B

2.2】细节理解题。问题:当香港的学生在假期复令营的时候,他们的父母通常做什么?联系原文: The students in Hong Kong used to take part in an English holiday camp in their holidays. And their parents weren't with them, though they were very young.句意:在香港学生们过去在他们的假期中常常参加一个英语假期夏令营。他们的父母不和他们一起去,尽管孩子们很小。故选 D

3.The most important for the children is to learn to look after themselves.句意:最重要的是要学会自己照顾自己。明确答案为第三项。故选C

4.Holiday camps in Hong Kong are not so expensive. 句意:假日营地在香港不是很昂贵的。明确答案为第四项。故选D

5. It is said that students in Hong Kong have much knowledge about many things. 句意:据说这些香港学生能学到很多知识。故选A

考点:新闻报道类短文阅读。

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网