题目内容

Reporter: How long have you been a firefighter?

Wilson: For eight years.

Reporter: How did you get started?

Wilson: First, 1 had to take a lot of tests in two weeks. Then, I went to the firefighter school for four months. 1 learned how to put out fires and how to use equipment I also had a full-time training every day!

Reporter: How do you stay safe on the job?

Wilson: I wear special clothing. It helps keep me protected from fire. I also carry an oxygen tank and a mask. They help me in a smoke-filled building.

Reporter: Are there any new tools that firefighters use?

Wilson: We have a special camera that can see in the dark. That way, we can exactly tell the place of a fire.

Reporter: Do you ever get afraid?

Wilson: No. There is no time to he afraid. I just think about how to put out the fire .

Reporter: What do you like best about being a firefighter?

Wilson: Helping people!

1.To become a firefighter, Kate Wilson ____________at first.

A. took a lot of tests B. learned to stay safe

C. saved some animals D. used fire equipments

2. Kate Wilson says she does not get afraid because_____________.

A. she has an oxygen tank

B. she knows how to fight fires

C. she enjoys finding heat

D. she is too busy putting out fires

3. As a firefighter, Kate Wilson likes____________ most.

A. wearing a mask B. asking questions

C. helping people D. hiding in smoke

4.What did the reporter make this interview for?

A. To tell people what a firefighter does.

B. To teach people how to prevent fires.

C. To make people want to be firefighters.

D. To show people how a firefighter is trained.

1.A

2.D

3.C

4.A

5.

【解析】

试题分析:本文主要是围绕记者和消费队员之间展开的一个对话,让人们从不同侧面了解一个消防队员的内心世界和工作环境。

1. “First, I had to take a lot of tests in two weeks”可知。故选A

2.由“There is no time to be afraid”可知:忙于灭火,不知道害怕了。故选D

3.由文章最后两句话可知:凯特喜欢帮助人们。故选C

4.主旨大意题。由对话可知:这是描写消防队员的。故选A。

考点:新闻报道类短文阅读。

练习册系列答案
相关题目

Mobile phone technology is developing rapidly. What will the future mobile be able to do and what will it look like? Take a look at the following mobile phones, and you’ll find that some amazing phones are now coming our way.

Packet

The packet has five touch screens with different usages(用法). When folded, the Packet is in a simple square shape. You can see the time and any messages you’ve received. Once you open it, the five screens will pop up.

Cob alto

It has taken only two years for touch screen mobile phones to be used worldwide. Why not the 3D phones then? With an almost all-glass design, the Cobalto phone can make Google Maps even more useful, as shown here.

Human-body Phone

We often save photos of someone we love. When we miss them, we can see the photos. And now, Japanese scientists’ human-body phone is more than just photos. With a human body shape, it's coated with a material just like human skin. When you’re holding the phone, it feels as if you’re holding someone you miss.

Paper Phone

How many times have you wanted to smash(摔碎) your phone when talking to annoying people? With the Paper Phone, you’ll soon be able to do it. As the world’s first flexible(易弯曲的) mobile phone, it can be bent freely while you’re making calls, reading e-books and playing music.

1.The underlined phrase “pop up” means _____________ in English.

A. come out B. work out C. go off D. turn off

2.When we miss someone very much, we can save photos of him or her with ______________.

A. the Packet B. the Cobalto

C. the Human-body Phone D. the Paper Phone

3.We can learn from the passage that _________________.

A. the Packet has five touch screens with different usages.

B. the Cobalto has been used in the phone market for ten years.

C. the Paper Phone is easy to break, but difficult to make calls.

D. talking on the Human-body phone makes people annoyed easily.

4.What’s the best title for the passage?

A. The importance of Mobile Phones

B. The future of Mobile Phones

C. The changes of Mobile Phones

D. The difference of Mobile Phones

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网