题目内容

Today, more and more people try to become a volunteer. The meaning of the word “volunteer” may be a little different in different countries, but it usually means “one who offers his or her services.” It is difficult to help others all the time, but if you insist in(坚持) that, you will be very happy. If you have much free time, you should take an active part in activities, such as taking care of sick people, working in homeless children, and picking up garbage from beaches and parks.

Jenny, a good friend of mine, came back from India with a new idea of being a volunteer. Helping others is also a kind of happiness. What’s more, when we help others, it can be a way of helping ourselves. When we learn how to give others, we can further our morals(道德规范). She worked in a home for sick people. She helped wash clothes and passed out lunch. She also fed the weak people and tried to cheer them up. She said that if all of us can give a helping hand as a volunteer, our world will be full of love and that will make our world nicer and nicer.

 

1.The word “volunteer” usually means_______.

A. helping others

B. telling the way to the person who is lost

C. one who offers his or her services

D. to be polite to the elder

2.What activity didn’t mention in the passage?

A. taking care of sick people

B. working in homeless children

C. working in old people’s home

D. picking up garbage

3. Jenny worked in ________ in India.

A. a home for sick people

B. a hospital

C. a school

D. a post office

4.Jenny thinks we should _________.

A. help ourselves

B. give a helping hand as a volunteer

C. often clean our rooms

D. feed the homeless animals

5.The passage mainly tells us __________

A. We should do our best to be a volunteer.

B. The meaning of the word “volunteer” is different in different countries

C. Jenny is a warm-hearted volunteer.

D. The volunteer in India.

 

1.C

2.C

3.A

4.B

5.A

【解析】

试题分析:这篇短文中作者主要讲述了志愿者工作的意义。文章同时介绍了作者的朋友对志愿者工作的看法:如果我们每个人都对志愿工作伸出援手,我们的世界将会充满爱,世界也会变得越来越美好。

1.The meaning of the word “volunteer” may be a little different in different countries, but it usually means “one who offers his or her services.”的描述可知,志愿者是提供帮助的人。故选C。

2.短文第一段you should take an active part in activities, such as taking care of sick people, working in homeless children, and picking up garbage from beaches and parks.的描述并联系下文可知,文章没有提到在敬老院工作。故选C。

3.细节理解题。根据短文第二段She worked in a home for sick people.的描述可知,詹妮在印度的一个家里照顾病人。故应选A。

4.She said that if all of us can give a helping hand as a volunteer, our world will be full of love and that will make our world nicer and nicer. 描述可知,詹妮认为我们应该做志愿者提供帮助。故选B。

5.的描述可知,这篇文章主要讲述了志愿工作的意义,同时呼吁人们努力成为一名志愿者。故选A。

考点:社会现象类短文阅读。

练习册系列答案
相关题目

We use the Internet for many things: business, shopping, writing letters, talking to people, finding information and so on. In recent years a new kind of English has grown on the Internet. There’s no real word for it yet, so we’ll call it e-talk. People don’t like typing too much. To save time, they turn phrases into a few letters called acronyms. Acronyms are often used in chat rooms. Some of them are

BTW (by the way) BRB (be right back)

LOL (laughing out loud) IMO (in my opinion)

People also use many abbreviations(缩写). They are shortened forms of words. Some common abbreviations are:

Info(information) puter (computer) Pie(picture) sec (second)

We usually don’t see people when we communicate on the Net, so people have new ways to show feelings. Most people use their keywords to draw “feeling”, such as:

:-) (happy) :-p (joking) :- ( (sad) :-0 (surprised)

These days, many forums(论坛) have picture feelings. For example,

 

(sad) (happy)

There are even whole new words, like“newbie’s”(someone who is new on a chat board or forum).

It takes time for people to get used to e-talk. Also, different groups on the Net have their own special ways of communicating. Newbie’s have to ask other people what they mean. As the Internet grows, e-talk will continue to grow and change.

1.What does the underlined word “acronyms” mean?

A. 网友 B. 聊天室 C. 首字母缩写词 D.关键词

2.Why do people type acronyms?

A. To show their feelings.

B. Because people can type them quickly.

C. In this way newbie’s won’t understand them.

D. To make people use Internet

3.What does “ BTW, my puter is not working well. :- ( ” mean ?

A. The person is angry at somebody.

B. The person is happy about getting a new computer

C. The person is sad that his computer is having problems.

D. The person is joking that his computer is having problems.

4. E-talk will probably _______.

A. keep changing

B. be easy by people on the telephone

C. be used by people on the telephone

D. make life easier

5. What’s the best title for this passage?

A. E-talk Language B. Picture Feelings

C. How to Use Abbreviations D. use the Internet

 

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网