题目内容

“Tom? Are you in bed yet?” called Mrs. White. There was no answer. Mrs. White put down her book and went to her 14-year-old son’s room. Tom was sitting in front of a bright computer screen on which a motorbike was running fast.

“Oh, Tom. You’re still playing on that computer. You must stop now, it’s half past eleven. If you don’t go to bed soon, you’ll be very tired tomorrow.” Said Mrs. White.

“But I’ve nearly won the game.” Said Tom to Mrs. White. She could see the excitement (激动) on his face. She sat down beside him.

“You’re always playing on the computer. You spend more time on this machine than on your homework.”

Today more and more families have computers. Parents hope computers can help their children improve their study at school. But, many of their children use computers to play games, to watch videos, instead of studying. We often see that computer game houses are crowded with people, especially young boys. They spend a lot of money competing with the computerized machines. The more they lose, the more they want to win. The result is that they don’t want to work or study.

In some other countries, even scientists hate computers. They say computers cause millions of people to lose their jobs or cause them a lot of trouble. Computer game addiction (瘾) is a serious problem in social life. Something has to be done to solve the problem.

1.What was Tom doing on that late night?

___________________________________

2.How did Mrs. White feel when she saw her son was playing late?

___________________________________

3.What do parents think computers can do to their children?

___________________________________

4.Does the writer agree to spend much money on computer games?

___________________________________

5.Why do some scientists hate computers?

___________________________________

1.He was playing computer games.

2.She felt very worried.根据第二段You must stop now, it’s half past eleven. If you don’t go to bed soon, you’ll be very tired tomorrow.可推断他妈妈感到担心,。

3.They think that computers can help their children improve their study at school.

4.No, he doesn’t.

5.Because they say computers cause millions of people to lose their jobs or cause them a lot of trouble.

【解析】

试题分析:这篇短文作者通过一个具体的事例想要告诉我们,现在很多孩子都把时间和金钱浪费在了玩电脑游戏上。很多家长给孩子买电脑是希望电脑能帮助他们学习,但是孩子们却用电脑来玩,甚至很多孩子还在网吧里玩。就连一些科学家都觉得电脑很讨厌,因为它给人们带来了很多烦恼。

1.1】He was playing computer games.根据Tom was sitting in front of a bright computer screen on which a motorbike was running fast 及Oh, Tom! You’re still playing on that computer可知他还还在卧室打游戏,故回答He was playing computer games。。

2.2】She felt very worried.根据第二段You must stop now, it’s half past eleven. If you don’t go to bed soon, you’ll be very tired tomorrow.可推断他妈妈感到担心,。

3.3】They think that computers can help their children improve their study at school. Parents hope computers can help their children improve their study at school.父母希望电脑能够帮助孩子提高学习。根据题意,回答They think that computers can help their children improve their study at school.。

4.4】No, he doesn’t. The result is that they don’t want to work or study.结果是孩子们不想学习。由此可推断出,作者不想花很多钱买电脑。

根据题意,选D。

5.5】Because they say computers cause millions of people to lose their jobs or cause them a lot of trouble.:根据最后一段可知,computers cause millions of people to lose their jobs or cause them a lot of trouble.电脑可以引起数百万人失去工作或引发一系列烦恼。

考点:故事类阅读。

练习册系列答案
相关题目

Two good friends, Sam and Jason, met a car accident on their way home one snowy night. The next morning, Sam woke up blind. His legs were broken. The doctor, Mr. Lee, was standing by his bed, looking at him worriedly. When he saw Sam awake, he asked, “How are you feeling, Sam?” Sam smiled and said, “not bad, Doctor. Thank you very much for doing the special operation(手术).” Mr. Lee was moved by Sam. When he was leaving, Sam said,” Please don’t tell Jason about it.” Well… Well… OK,” Mr. Lee replied.

Months later when Jason’s wounds healed(愈合), Sam was still very sick. He couldn’t see or walk. He could do nothing but stay in his wheelchair all day long. At first, Jason stayed with him for a few days. But days later, Jason thought it boring to spend time with a disabled man like Sam. So he went to see Sam less and less. He made new friends. From then on, he didn’t go to visit Sam any more. Sam didn’t have any family or friends except Jason. He felt very sad.

Things went on from bad to worse. Sam died a year later. When Jason came, Mr. Lee gave him a letter from Sam. In the letter Sam said, “ Dear Jason, I am disabled. But I want you to be a healthy man. So I gave my eyes to you so that you can enjoy life as healthy and happy as usual. I’m glad you live a happy life. You are always my best friend…Sam.” When he finished reading the letter, Mr. Lee said, “ I have promised that I will keep this a secret until Sam is gone. Now you know it.”

Jason stood there like a stone. Tears ran down his face.

1.The car accident happened ________.

A. only to Sam B. on a cold evening

C. the next morning D. on the way to work

2.Sam thanked Mr. Lee mainly because Mr. Lee _______.

A. saved his friend Jason’s life

B. was very kind and friendly to him

C. came to see him early in the morning

D. did the operation according to his wish

3.Which of the following is the correct order of events in the story?

a. Jason made new friends

b. Sam gave his eyes to Jason

c. Sam and Jason met with a car accident.

d. Jason felt bored when staying with Sam.

e. Sam died and Jason knew the truth.

A. c-b-d-a-e B. d-c-b-e-a

C. d-a-c-b-e D. c-d-b-e-a

4.After we finish reading Sam’s letter, we can infer(推断) that ________.

A. Sam caused the car accident

B. Sam’s operation was not successful

C. Jason was made blind in the car accident

D. Jason knew how Sam helped him before Sam died.

5.From the story, we can conclude(得出结论) that___________.

A. Sam played a joke on Jason

B. Sam always told lies to his friends

C. Sam thought friendship was important

D. Sam regretted (后悔) doing the operation in the end

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网