题目内容

British food is very different from Chinese food. For example, they eat a lot of potatoes.They like to eat them every day.They eat a lot of bread with butter for breakfast and usually for one other meal. Butter is made from milk.They do not eat much rice.For their dinner they like meat or fish with potatoes and one or two other vegetables.They cook all this together.After dinner they always have something sweet.They do not have dumplings.They drink a lot of tea.They are the biggest tea drinkers in the world.They like Chinese tea, but they usually drink strong black tea from India.

1.What do British people eat every day?

A.Dumplings B.Vegetables.

C.Potatoes. D.Meat.

2.What do they eat when they have bread?

A.Dessert B.Vegetables.

C.Juice. D.Butter.

3.What is butter made from?

A.Drink B.Water

C.Milk D.Tea.

4.What does “black tea” mean?

A.黑茶 B.红茶

C.绿茶 D.清茶

5.Which of the following is not true?

A.English people drink a lot of tea.

B.Chinese food is different from British food

C.Both Chinese people and English people like rice and fish.

D.English people like both Chinese tea and Indian tea.

1.C

2.D

3.C

4.B

5.C

【解析】

试题分析:本文介绍了英国的饮食和中国饮食的不同之处

1.C考查细节理解。根据For example, they eat a lot of potatoes.They like to eat them every day.可知英国人每天都吃土豆。故选C。

2.2】D细节理解题。根据They eat a lot of bread with butter for breakfast 可知英国人沾黄油吃面包。故选D。

3.3】C推断题。根据“Butter is made from milk.”可知,黄油是用牛奶制成的。故选C。

4.4】B考查常识题。根据常识可知black tea就是红茶。故选B。

5.5】C推断题。根据They do not eat much rice.可知英国人不爱吃米饭。故选C。

考点: 生活类短文

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网