题目内容

Hello! I’m Tom. This is a pencil box. It’s orange. It’s my pencil box. What’s in the pencil box? A ruler is in the pencil box. It’s my ruler. The ruler is blue and red. That is a pencil in my pencil box. It’s black and white. It is not my pencil. Look! That girl
is Lucy. It is her pencil. I find a green pen in the pencil box, too. It’s Tim’s. I call
Tim at 759-631. It is his telephone number.
【小题1】 What is blue and red?

A.The pencil box B.The ruler 
C.The pencil D.The pen 
【小题2】 _____ things( 东西) are in the pencil box.
A.3 B.4 C.5 D.6 
【小题3】 What color is Lucy’s pencil?
A.Orange B.Blue and red 
C.Red D.Black and white 
【小题4】 What are not Tom’s?
A. The pencil box and the ruler 
B.The ruler and the pencil 
C.The pencil and the pen 
D.The pencil and the pencil box 
【小题5】 What is Tim’s telephone number?
A.It’s seven five nine-six three one 
B.It’s seven five eight –eight three one 
C.It’s six eight nine – eight six one 
D.It’s seven three eight – six one eight 

【小题1】B
【小题2】A
【小题3】D
【小题4】C
【小题5】A

解析试题分析:这篇短文中Tom给我们介绍了他的铅笔盒,他的铅笔盒里有三样东西,蓝色和红色相间的尺子、黑白相间的铅笔和绿色的钢笔。但是铅笔和钢笔不是Tom的。
【小题1】细节理解题。根据短文孩中The ruler is blue and red可知,Tom的尺子是蓝色和红色相间的。故应该选B。
【小题2】细节理解题。根据短文中A ruler is in the pencil box、That is a pencil in my pencil box以及 I find a green pen in the pencil box, too可知,Tom的铅笔盒里有三样东西,尺子、铅笔盒钢笔。故选A。
【小题3】细节理解题。根据短文中That is a pencil in my pencil box. It is black and white. It is not my pencil. Look! That girl is Lucy. It is her pencil可知,Lucy的铅笔是黑白相间的。故选D。
【小题4】细节理解题。根据短文中That is a pencil in my pencil box. It is black and white. It is not my pencil. Look! That girl is Lucy. It is her pencil和I find a green pen in the pencil box, too. It is Tim’s可知,铅笔和钢笔不是Tom的。故选C。
【小题5】细节理解题。根据短文中I call Tim at 759-631. It is his telephone number可知,Tim的电话号码是759-631。故选A。
考点:日常生活类短文阅读。

练习册系列答案
相关题目

完形填空。阅读下面的短文,掌握其大意,然后从各题所给的选项中,选出一个最佳选项,并把答案填在答题卷上。(共10小题;满分10分)
“Where is the university?” This is a question that many visitors to Cambridge ask. But  can give them a clear answer, because there is no wall  the university. The university is a city. You can find classroom buildings,     , museums and offices of the university all over the city. And most of its members are the    and teachers of the university. Cambridge was already a developing town long before the first students and teachers     the place 800 years ago. It grew up by the river “Granta” once     river “Cam”. A    was built over the river as early as 875 and so the town got      name“Cambridge”. The town grew much faster in the nineteenth century. Cambridge became a city in1951 and now it      a population of over100,000,000. Many young students in other countries      to study at Cambridge.
【小题1】A. someone    B. anyone   C. no one
【小题2】A. around    B. between   C. near
【小题3】A. cinemas    B. parks        C. libraries
【小题4】A. parents    B. farmers   C. students
【小题5】A. get to    B. reached     C. arrived
【小题6】A. said     B. called    C. spoken
【小题7】A. bridge    B. building   C. station
【小题8】A. their           B. it        C. its
【小题9】A.has        B. is        C. grows
【小题10】A. have    B. need       C. hope

This term we have a new teacher of English. His name is Mr Peterson. He comes from Australia, but now he lives in a tall building in Wuxi. He is not very tall and he is thin. He has a round(圆的)face and small blue eyes. He wears glasses and they make him look smart.He has dark(深的)brown hair.
Mr Peterson works very hard. In class, he has many good ideas(想法)to make the class Very interesting. We all 1ike his class. After class, he always encourages us to speak more English. Sometimes, he plays games with us. He is very strong and he can play basketball and football very well. He is good at sports. Sometimes, he plays table tennis with us, but he doesn't play it very well.
Mr Peterson loves living in China very much. He likes lots of things in China. He really loves eating Chinese food. He loves traveling in China, too. He is going to visit Xi'an next month.
【小题1】What does Mr Peterson do? Mr Peterson is _______.

A.a doctorB.a teacher
C.a farmerD.a worker
【小题2】We can not use _______ to describe(描述)Mr Peterson.
A.tallB.thin
C.smartD.hard—working(勤劳的)
【小题3】How many ball games is Mr Peterson good at?
A.4B.3C.2D.1
【小题4】The underlined(画线的)word "encourage" means _______ in Chinese.
A.阻止B.嘲笑C.逼迫D.鼓励
【小题5】Which of the following is not true(正确)?
A.Mr Peterson is a very good English teacher.
B.Mr Peterson likes playing computer games.
C.Mr Peterson is a very good football player.
D.Mr Peterson enjoys his life in China.

Friends are very important in our everyday life. Everyone needs friends. We all like to feel close to someone. It is nice to have a friend to talk, laugh and do things with. Certainly, sometimes we need to be alone. We don’t always want people around. But we would feel lonely if we never had a friend.
No two people are just the same. Friends sometimes don’t get on well. That doesn’t mean that they no longer like each other. Most of the time they will make it up and become friends again.
Sometimes friends move away. Then we feel very sad. We miss them very much but we can call them or write to them. We can also make new friends. It is encouraging to find out how much we like new people when we get to know them.
There’s more good news for people who have friends. They live longer than people who don’t. Why? Friends can make us feel happy. Being happy helps you stay well. If someone cares about you, you will take better care of yourself.
【小题1】People often feels _________ if they have no good friends.

A.happyB.sadC.lonelyD.unpopular
【小题2】All people need friends because they _________.
A.often feel lonely.
B.like to feel close to each other.
C.often move away.
D.want to live longer.
【小题3】People make new friends when their old friends________.
A.stay alone.B.are angry with them.
C.move away.D.have new friends.
【小题4】If we can’t see our friends for a long time, we ________.
A.no longer love them.
B.don’t get on well.
C.can call them or write to them.
D.will take better care of ourselves.
【小题5】From the passage, we learn that if people have many friends, they ____.
A.will be important.B.will have more good news
C.needn’t make new friendsD.will live happily.

Come to Austria!
Soll is a village in the mountains in western Austria. The Post Hotel, opened by a local family, is clean and not expensive. From the hotel you can see the whole village, the forest and the mountains. Temperatures in summer are usually 20℃to 25℃in the daytime, but much cooler at night.
Enjoy Thailand!
When you visit Bangkok (曼谷) in Thailand, do not miss the early morning river boat trip to the Floating(漂浮的) Market just outside the city. There you will find many kinds of fruits and vegetables. There you can pay for them when you sit in your boat. Don’t forget your hat and sunglasses: the sun can be strong and it may be as hot as 40℃at noon!
Visit Hawaii!
Maybe the most beautiful place in Hawaii is Kauai. You can visit its long, sandy beaches in the south and west of the island, and mountains and forests in the north, but be careful: there are many mosquitoes (蚊子) , and don’t be surprised if it rains in the center of the land. Daytime temperatures there are usually around 24℃to
26℃by the sea, and only a little cooler in late evening.
【小题1】You can have a view of _____ at the Post Hotel.

A.The whole village
B.the whole country
C.the forest and mountains
D.both A and C
【小题2】You can buy things _____ at the Floating Market in Bangkok.
A.in the boats B.in the street
C.in big stores D.in small shops
【小题3】You’d better wear _____ when you are at the Floating Market.
a hat and sunglasses
B. a raincoat and a swimming suit
C. a hat and a T-shirt
D. a shirt and an umbrella
【小题4】 There are _____ in the north of Kauai.
A.sandy beaches B.heavy rain
C.small islands D.forests and mountains
【小题5】According to the passage, the hottest place is ______.
A.Soll B.Bangkok
C.Kauai D.Austria

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网