题目内容

阅读下面短文,然后回答问题,请将答案写在答题区相应的位置上。(本题答案请写在2卷上)

C

My name is Zhang Xin. I’m an eleven-year-old boy. I am in Class 3, Grade 7. I like math very much. I went to the bookshop to buy a math book this afternoon. It was raining on my way to the bookshop. So I stopped. I ran to my school. My classmates were there, too. I was very happy. I saw my watch. It was a quarter past three. I wanted to play games. I played ping-pong with my classmates in school’s ping-pong room. At half past four, the rain stopped. I went to the bookshop.

1.What’s Zhang Xin’s favorite subject?

_____________________________________________________________________

2.How was the weather?

_____________________________________________________________________

3.What did Zhang Xin want to buy?

_____________________________________________________________________

4.Did Zhang Xin play ping-pong or tennis with his classmates?

_____________________________________________________________________

5.Did the rain stop at 4:30?

_____________________________________________________________________

1.Math.

2.It was raining. / It was rainy. / Raining.

3.He wanted to guy a math book. / A math book.

4.He played ping-pong with his classmates. / Ping-pong.

5.Yes, it did.

【解析】

试题分析:本文叙述了张鑫是11岁的男孩,在七年级三班,他喜欢数学,他想去书店买数学书,结果在路上天下起了雨,在4:30时雨停了,他就去了书店。

1.小题1】根据I like math very much. 可知张鑫喜欢的是数学,故用Math.

2.小题2】根据It was raining on my way to the bookshop.可知天气是下雨天,故用It was raining. / It was rainy. / Raining.

3.小题3】根据I went to the bookshop to buy a math book this afternoon. 可知他想去书店买一本数学书,故用He wanted to buy a math book. / A math book.

4.小题4】根据I played ping-pong with my classmates in school’s ping-pong room.可知张鑫和同学在一起打乒乓球,故用He played ping-pong with his classmates. / Ping-pong.

5.小题5】根据At half past four, the rain stopped. 可知在4:30雨停了,故用Yes, it did.

考点:任务型阅读。

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网