题目内容
We all need to exercise. Doctors say it is good for us. It makes your heart and body strong. It also gives you more energy. And you will feel better about yourself. It’s good to exercise twice a week. Twenty minutes each time is enough.
There are many ways to exercise. You can walk, run, play sports or swim. Many people go to some places to exercise. They are called “fitness centers.” These places have a lot of equipment(装备). People use them to exercise. Some people buy equipment for their homes. But it is very expensive.
Exercise can be fun. Friends can exercise together at a fitness center, or they can play sports together. How do you exercise?
1.What is the main idea?
A.Exercise equipment is expensive
B.Playing sports is a good way to exercise.
C.Every person should exercise.
D.Fitness centers are popular.
2.We should exercise ________.
A.every day B.20 minutes a week
C.twice a week D.two times a month
3.At fitness centers,___________.
A.you can buy expensive equipment
B.people can do many kinds of exercising
C.it is very expensive
D.exercising is not fun
4.Which kind of exercising is not mentioned in the article?
A.Sports B.Swimming
C. Running D.Dancing
5.Which of these sentences about exercising is TRUE?
A.Exercising is expensive
B.Exercise is good for your heart.
C.Only doctors exercise
D.Friends never exercise together
1.C
2.C
3.B
4.D
5.B
【解析】
试题分析:这篇短文是医生告诫大家应当多锻炼身体,每周两次,每次二十分钟就可以,锻炼的方式有很多,比如,散步,长跑,打球等,有的去健身房,朋友们可以一起去健身房一起运动。认真阅读回答下面问题。
1.1】主旨大意题,根据文章意思,文章倡导我们每个人都需要运动,故选择C。
2.2】细节辨析题,根据文章第二行It’s good to exercise twice a week. Twenty minutes each time is enough. 一周锻炼两次就好了。每次二十分钟就足够了。故选择C。
3.3】细节辨析题,根据文章第二段第二行These places have a lot of equipment(装备).在健身中心,有各种装备,人们可以进行各种各样的运动,故选择B。
4.4】细节辨析题,根据文章第二段第一行There are many ways to exercise. You can walk, run, play sports or swim。锻炼的方式有很多种。你可以散步,跑步,打球或游泳,里面没有提到跳舞,故选择D。
5.5】细节辨析题,根据文章第一行We all need to exercise. Doctors say it is good for us. It makes your heart and body strong. 我们都需要锻炼。医生说这对我们都好。它会让你的心脏身体都健康。故选择B。
考点:科普类短文阅读。
综合填空 根据短文用所给单词的适当形式将短文补充完整。每词只用一次,其中有两项为多余。(6分)
learn, talk, be, surprise, go, say, glad give |
My brother, John, is a college student. Last year he 1. to Japan and stayed for two months. I was 2. that John was able to have such a long holiday, because he never has any money.
"How did you do it, John?" I asked. "I thought you were going to stay for two weeks.""It was easy." John answered." I got a job." "A job? " I asked in surprise.” What did you do?""I 3. English lessons to a shop manager.(经理)" John answered."Its name is Luigi. We have become good friends." "But you're not a teacher." I said.
"I told Luigi I couldn't teach," John explained. But he insisted on(坚持) having coversation lessons. He wanted to practice his English. He had a lot of American customers(顾客), so it 4. important for him to speak English. I spent three hours a day 5. to him. In return he gave me a room, three meals a day and a little pocket money."Did your student learn much English?" I asked. "I don't know," John said, "but I 6. a lot of Japanese."