题目内容

书面表达(15分)

假如你淘宝网上开了一家名为“悠悠”的服装店,店内出售各种各样的夹克衫、毛衣、帽子、鞋、T-恤、袜等等,请为自己写一则广告,宣传自己的店铺,价格自拟。不少于70字。开头已给出,不计入总数。

Youyou Clothes Store

Welcome to Youyou Clothes Store! _____________________________________________________________________

_____________________________________________________________________

_____________________________________________________________________

_____________________________________________________________________

_____________________________________________________________________

_____________________________________________________________________

Youyou Clothes Store

Welcome to Youyou Clothes Store! We have many clothes at a good price. Do you like T-shirts?They are just ¥35 each. Do you need a hat? We sell hats in all colors for ¥15 each. Do you want socks and shoes? Socks are only ¥2 each and shoes are only¥20 each. Anybody can afford our prices!

Come and see for yourself at Youyou Clothes Store!

【解析】

试题分析:此篇文章叫小作者为自己的服装网店做一则广告,小作者首先要认真阅读前面的提示认真审题,确定文章的中心。同时应选用合适的连接词或过渡词,使文章具有一定的连贯性。小作者还必须认真查验是否有漏写情况,有无拼写错误及标点误用等。

【亮点说明】这篇短文使用了大量的的短语,可见该生英语功底扎实。如We sell hats in all colors for ¥15 each. Do you want socks and shoes? Socks are only ¥2 each and shoes are only¥20 each. Anybody can afford our prices!等使文章的表达更丰富,更有逻辑性,更富有条理。

考点:话题作文。

练习册系列答案
相关题目

任务型阅读 阅读下面短文,根据短文内容,完成下列各题。(每小题2分,共10分)

Language is always changing and developing. This isn’t a bad thing. If English hadn’t changed for a long time, we won’t have words to describe telephones, washing machines, computers or some other new things.

Language changes for several reasons. First, it changes because the needs of its speaker change. New technologies, new products, and new experiences need new words to express them clearly. Another reason for change is that different people have different language experiences. People use different sets of words and expressions, because they have different ages, jobs, education levels(水平) and so on.

How does language develop then? On the one hand, many of the languages changes begin with young people. When young people communicate with others of their own age, their language grows in grammar, words and expressions that are different from the older people’s. Some have a short lifetime but others can influence the language for long. On the other hand, we get new words in many different ways. We borrow them from other languages, we create them by making words shorter or combining words and we make them out of proper names.

Languages that don’t change over time are considered dead languages. The fact that English changes so much shows that it is alive and well.

1.What does the writer think of the change and development of language?

He thinks it is __________________________.

2.Why do people use different sets of words and expressions according to the passage?

Because their _____________ and education levels are different.

3.How many reasons for language change are mentioned in this passage?

The writer mentions_____________ reasons.

4.How do young people help develop language?

They do it when they _____________ others of their own age.

5.What is considered a dead language according to the passage?

The one that ____________ over time is considered a dead language.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网