题目内容

My ideal school is not far from my home. It takes me 15 minutes to walk there. In the school, there are a lot of trees and flowers. It’s very beautiful. We also have a big school library, a swimming pool and seven computer rooms. We begin our classes at 8:00 a.m. and finish them at 4:00 p.m. So we have a lot of time for after-school activities. Every day we only do our homework for an hour. Every month we can go on a school trip. How wonderful the school life is!

阅读以上短文,完成下面各题,每空一词。

1.The boy goes to his ideal school on ________.

2.There is a ________, a swimming pool and seven computer rooms in his school.

3.His school ________ at 4:00 p.m.

4.The students have ________ time for after-school activities.

5.They often go on a school trip every ________.

1.foot

2.library

3.finishes/ends

4.much

5.month

【解析】

试题分析:本文叙述了作者的理想中的学校。这座学校离他家不要太远,要有一个大图书馆,一个游泳池和七间微机室。学生要有很多时间进行课外活动,而且他们每月都进行一次学校旅行,

1. takes me 15 minutes to walk there.可知这个小男孩步行上学。on foot步行,故此处为foot。

2. also have a big school library, a swimming pool and seven computer rooms.可知在他的学校有一个大图书馆,一个游泳池和七间微机室。故此处为 library。

3. begin our classes at 8:00 a.m. and finish them at 4:00 p.m. 他的学校在上午8点开始上课,下午4结束。故此处为finishes或ends。

4. we have a lot of time for after-school activities.可知学生有很多时间进行课外活动。a lot of=much=many,因为time是不可数名词,故用much。

5. month we can go on a school trip.可知他们每月都进行一次学校旅行,故此处为month。

考点:短文填空。

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网