题目内容
Jackie Chan was born on April 7, 1954, in Hong Kong, China. His parents left mainland China for Hong Kong a short time before he was born. His parents named him “Chan Kong-sang”, which means “born in Hong Kong”. They wanted to celebrate a safe trip to Hong Kong.
At first, Jackie’s family lived in the French Embassy(大使馆).His father was a cook, and his mother was a housekeeper. When Jackie was seven years old, his family moved to Australia. His father got a job in the American Embassy. Later, back in Hong Kong, Jackie’s father sent him to the China Drama Academy. Jackie studied and worked 19 hours a day. The students practiced Kong Fu and learned how to do many stunts(特技表演)there.
When Jackie was 17, he began to do dangerous stunts for films. In the early 1980s, Jackie went to Hollywood, but he wasn’t very successful. He went on to make films in Hong Kong and had great success. Finally, in 1995,Jackie Chan became famous in the United States. Today, Jackie Chan has both Chinese and American fans and his films make millions of dollars.
- 1.
When did Jackie Chan’s parents move to Hong Kong?
- A.They moved to Hong Kong a short time after Jackie Chan was born.
- B.They moved to Hong Kong a short time before Jackie Chan was born.
- C.They moved to Hong Kong after they came back from America.
- A.
- 2.
What did Jackie Chan learn in the China Drama Academy?
- A.Dramas
- B.Dancing
- C.Kong Fu and stunts
- A.
- 3.
Which is true according to the passage?
- A.Jackie Chan is about forty years old.
- B.He wasn’t very successful when he first went to Hollywood.
- C.He became famous at the age of 17.
- A.
- 4.
From the passage we know that_________.
- A.neither his American fans nor his Chinese fans like his films.
- B.everybody in the world likes his films very much
- C.his films are popular not only in China but also in America
- A.
- 5.
We can learn from the article that _____.
- A.Jackie Chan’s mother was also born in Hong Kong .
- B.At first, Jackie’s family lived in France.
- C.the time when his family moved to Australia was around 1961.
- A.
BCBCC
1.细节理解题,根据文中语句“Jackie Chan was born on April 7, 1954, in Hong Kong, China. His parents left mainland China for Hong Kong a short time before he was born.”理解可知。
2.细节理解题,根据文中语句“Jackie’s father sent him to the China Drama Academy. Jackie studied and worked 19 hours a day. The students practiced Kong Fu and learned how to do many stunts(特技表演)there.
”理解可知。
3.细节理解题,根据文中语句“In the early 1980s, Jackie went to Hollywood, but he wasn’t very successful.”理解可知。
4.细节理解题,根据文中语句“Today, Jackie Chan has both Chinese and American fans and his films make millions of dollars.”理解可知。
5.细节理解题,根据文中语句“When Jackie was seven years old, his family moved to Australia. 和Jackie Chan was born on April 7, 1954,”理解可知。
1.细节理解题,根据文中语句“Jackie Chan was born on April 7, 1954, in Hong Kong, China. His parents left mainland China for Hong Kong a short time before he was born.”理解可知。
2.细节理解题,根据文中语句“Jackie’s father sent him to the China Drama Academy. Jackie studied and worked 19 hours a day. The students practiced Kong Fu and learned how to do many stunts(特技表演)there.
”理解可知。
3.细节理解题,根据文中语句“In the early 1980s, Jackie went to Hollywood, but he wasn’t very successful.”理解可知。
4.细节理解题,根据文中语句“Today, Jackie Chan has both Chinese and American fans and his films make millions of dollars.”理解可知。
5.细节理解题,根据文中语句“When Jackie was seven years old, his family moved to Australia. 和Jackie Chan was born on April 7, 1954,”理解可知。
练习册系列答案
相关题目
| Xiao Shenyang was born in 1981 in Liaoning, China. He became famous after taking part in the CCTV Spring Festival Gala. He became a student of Zhao Benshan, a famous comedy actor, in 2006. He is good at Er Ren Zhuan, a popular folk (民间的) song-and-dance duet in northeast China. Many people enjoy his Er Ren Zhuan performances. | |
| Can you find a ring in an egg? But Liu Qian, a well-known magician(魔术师) from Taiwan, found it in front of the audiences at 2009 CCTV Spring Festival Gala. Liu Qian was born in 1976. At the age of 12, he won Taiwan’s Youth Magic Competition. To make his performance better, he often performed on streets, roads and other places for people. | |
| Jackie Chan was born on April 7, 1954. His parents called him “Chan Kongsang”, which means “born in Hong Kong”. In the early 1980s, Jackie went to Hollywood. Today, he is well- known all over the world. Many people like his action movies very much. |
| A.23 | B.24 | C.25 | D.27 |
| A.In Liaoning Province. | B.In Taiwan. |
| C.In Hong Kong. | D.In Beijing. |
| A.In 1976 . | B.In 1980. | C.In 1988. | D.In 2006. |
| A.actor | B.magician | C.pianist | D.player |
| A.Zhao Benshan is a famous comedy actor. |
| B.Xiao Shenyang is younger than Liu Qian. |
| C.Jackie Chan was born in Hong Kong, China. |
| D.Liu Qian performed in the street to make money. |
![]()
Jackie Chan was born on 7th April, 1954 in Hong Kong. His parents left the mainland(大陆) for Hong Kong a short time before he was born. His parents named him Chan Gangsheng, which means “born in Hong Kong”. When Jackie was 7 years old, his family moved to Australia. Later that year, they got back to Hong Kong and Jackie’s father sent him to Beijing to study and work. When Jackie was 17, he began to do dangerous performances(表演) in films. In the early 1980s, Jackie went to Hollywood, but he wasn’t successful there. He went on to make films in Hong Kong and had great success. Finally, in 1985, Jackie Chan became a movie star in the United States. Today Jackie Chan has fans all over the world.
【小题1】Where was Jackie Chan from?
| A.Sydney. | B.Hollywood. | C.Hong Kong. | D.Beijing. |
| A.Chan Gangsheng. | B.Jackie Chan. | C.Cheng Long. | D.Chan Yuanlong. |
| A.In 1954. | B.In 1961. | C.In 1971. | D.In 1980. |
| A.Study films. | B.Sing songs. |
| C.Do performances in films. | D.Make films in Hollywood. |
| A.On the end. | B.As a result. | C.Right now. | D.At last. |