题目内容
Long long ago, there were three tortoises(乌龟)。 They were friends.
One of them was a large tortoise, one was a medium-sized tortoise and the third was a small tortoise.
One day they went into a restaurant and ordered some cakes. While(当……的时候) they were waiting for the cakes, they remembered that they didn't bring any money.
"Hey, we forgot to bring money to pay for our cakes," the big tortoise said.
"The little tortoise can go home and get it," the medium-sized tortoise said. "He's the youngest, so he should be the one to go."
The little tortoise wasn't very happy, but he knew he shouldn't argue with his elders, so he said, "All right, I'll go. But you must promise(许诺) not to eat my cake while I'm away."
The large tortoise and the medium-sized tortoise agreed, and the little tortoise left for home to get some money.
A few days later, the big tortoise said to the medium-sized tortoise, "Let's eat the little tortoise's cake. I'm hungry again."
"So am I," the medium-sized tortoise said, and reached for the cake.
As she did so, the little tortoise shouted from near the door of the restaurant, "If you touch(触摸) my cake, I won't go and get the money!"
根据短文内容选择最佳答案, 将其标号填入题前括号内。
1.The three tortoises _________.
A. didn’t know each other B. knew each other
C. lived in a restaurant D. were very poor
2.The three tortoises found they didn’t take money with them _________ .
A. when they were ordering the cake
B. after they ate up the cake
C. before they went into the restaurant
D. after they ordered the cake
3. The little tortoise _________.
A. didn’t mind getting the money
B. couldn’t find the money
C. wanted to share his cake
D. agreed to get the money
4.The little tortoise _________ .
A. didn’t go very far after a few days
B. came back very quickly
C. had some money with him
D. believed in (相信)the other two tortoises
5. The two elders decided to eat the little tortoise’s cake because _______.
A. they felt hungry again
B. they wanted to leave at last
C. the cake was so nice to eat
D. they were angry with the little tortoise
1.B
2.D
3.D
4.A
5.A
【解析】
试题分析:这篇短文告诉我们:三个乌龟点蛋糕之后发现他们没有带钱,小乌龟同意回去拿钱。小乌龟几天都没有走很远,在两个大乌龟决定吃小乌龟的蛋糕的时候,小乌龟说:“如果你们碰我的蛋糕,我就不去拿钱了。”
1.这三个乌龟彼此认识。根据Long long ago, there were three tortoises。They were friends.故选B。
2.这三个乌龟点蛋糕之后发现他们没有带钱。根据One day they went into a restaurant and ordered some cakes. While they were waiting for the cakes, they remembered that they didn't bring any money. 可知选D。
3.小乌龟同意去拿钱。根据he said, "All right, I'll go. But you must promise not to eat my cake while I'm away."故选D。
4.小乌龟几天没有走很远。根据A few days later, the big tortoise said to the medium-sized tortoise, "Let's eat the little tortoise's cake. I'm hungry again."
As she did so, the little tortoise shouted from near the door of the restaurant, "If you touch my cake, I won't go and get the money!" 可知,应该选A。
5.这两个大乌龟决定吃小乌龟的蛋糕,因为它们又觉得饿了。根据"Let's eat the little tortoise's cake. I'm hungry again."故选A。
考点:故事类短文阅读。
短文填空(共8题,计8分)
阅读短文,然后根据短文内容选择适当的词语填空。可选项已给出,有两项剩余。请将答案填写到后面的横线上。
A. ticket B. taken C. right D. before E. reached F. different G. wrong H. happened I. window J. similar |
Jane rushed into the station and asked a man, "Is this the train to Rochester?" "Yes," said the man, but only the "Hey! Wait!" He was too late . Jane had run away 1. he finished speaking.
She had hardly taken a seat when the train began to move out of the station. Jane got out her book and started to read. After about an hour, she looked out of the 2. .
"That's strange," she thought. "The scenery looks 3. , and there must be something wrong with me. I've traveled this road so many times." She wasn't easy (自在的)when the conductor walked up and asked her for her 4. .
After the conductor looked at her ticket, he gave it to her and said, "Now, young lady, why did you do a foolish thing like that? This is the __5.___ ticket. You should have sat on another train."
Jane's face turned red. "I'm sorry," she said.
"Well," said the conductor, "don't worry. We can find you a train going in the 6. direction at Syracuse. You'll be a couple of hours late though."
When Jane 7. Rochester, her mother rushed up to her, "Oh, Jane. What 8. ?" "Well, Mother," said Jane, 'it's a long story......"