题目内容

短文填词。根据短文内容,用方框中所给单词的正确形式填空,其中有一个单词多余。(6分)

I like to watch different kinds of movie 1. how I feel that day. 2. like Men in Black or Cartoons like Kung Fu Panda have funny dialogs. After 3. them, the problems seem less serious and I feel much better again. Documentaries provide 4. information. My favorite action movie is spider Man. Because I can watch an exciting superhero who 5. the world in time. I also like to watch Scary movies, but sometimes, I am too scared to watch them 6..

1.depending on

2.comedies

3.watching

4.plenty of

5.saves

6.alone

【解析】

试题分析:这篇短文中作者讲述的是自己喜欢的电影的种类,作者喜欢观看不同种类的电影,这取决于作者当时的心情。作者还给我们分析了不同种类的电影的特点和吸引人的地方。

1.我喜欢看不同种类的电影,这取决于我那天的感受。depend on 依靠,依赖,取决于。根据句意可知,我看什么种类的电影要取决于自己那天的心情。

2.像《黑衣人》这样的喜剧电影或是《功夫熊猫》这样的卡通片有非常有趣的对白。comedies 是comedy的复数形式,意思是喜剧片。根据文意可知,这里作者说的是不同种类的电影的特点,《黑衣人》是喜剧片。

3.在观看了他们之后,这些问题好像都不重要了,我又会感到心情很好。watch 观看。根据句意可知,这里说的是观看了喜剧电影或是有趣的卡通片之后。空前的after是连词,故这里用现在分词形式。

4.纪录片提供大量的信息。plenty of 大量的,充足的,可以修饰可数或不可数名词。根据句意可知,像纪录片这样的影片里面有很多知识和信息。

5.因为我可以看到一个超级英雄,他可以拯救整个世界。save 动词,拯救。根据文意可知,像《蜘蛛侠》这样的动作片里有一个超级英雄,可以拯救世界。故填saves。

6.我也喜欢看恐怖片,但是有时候我太害怕了,不敢一个人观看。alone一个人,独自。根据句意可知,恐怖片非常的令人害怕,所以作者不敢一个人看。故填alone。

考点:阅读填空。

练习册系列答案
相关题目

What is the hottest English word of 2013? It’s “selfie”, according to Oxford dictionaries. Selfie is a photo that one takes of oneself, according to the Oxford online dictionary. People usually take selfies with a smart phone(智能手机) and send them to a social media website.

The word was first used in 2002. In the past 12 months, its frequency (出现频率) in the English language has increased by 17,000 percent, said Oxford dictionaries. Now, almost everybody knows it.

“Almost every day, I take a photo of myself at school, and save it in my Qzone (QQ空间),” said Huang Xu, 13, from Hunan. These photos record her happy and sad moments.

Pop stars also take a lot of selfies. Li Chunping, 14, from Harbin, is a big fan of Yang Mi. “She has used many selfies to tell us what’s going on in her personal life,” said Li.

What makes people love selfies? Some people say it’s narcissism (自恋). “The rise of the selfie is a perfect symbol for our narcissistic culture. We’re crying out: Look at me!” said US psychiatrist(精神科医生) Carole Lieberman.

Young people are using selfies to make friends online, Jonathan Freedland wrote in The Guardian. “The usual purpose of taking a selfie is to share online. They express a human need to connect with others,” wrote Freedland.

Huang Xu agrees with that. “During summer vacation, my classmates and I shared many selfies online. Hair or clothes were not our interests. Through these photos, we got to know each other’s holidays and feelings,” said Huang Xu.

1. According to the story, a “selfie” is _______.

A. a person with a smart phone

B. a smart phone which can take photos

C. a photo taken by oneself

D. an English dictionary

2.When was the word “selfie” first used?

A. More than ten years ago. B. In 2013.

C. When smart phones appeared. D. 12 months ago.

3. We can tell from the story that _________.

A. only famous people enjoy taking selfies

B. all the people love selfies because of narcissism

C. people love to share selfies online

D. US psychiatrist Carole Lieberman hates selfies

4.We put the sentence “But some people don’t see it that way.” at the beginning of _______.

A. Paragraph 4 B. Paragraph 5

C. Paragraph 6 D. Paragraph 7

5. What is the best title of this passage ?

A. Selfies and narcissism.

B. Selfies and sharing.

C. Selfies and smart phones.

D. Selfies, the hottest word in 2013.

Mr. Brown was going away for a week. Before he left, he said to his son, "if anyone asks for me, you can tell him that your father has been out for doing something, and will be back in a week, then be sure to ask him to sit down for a cup of tea."

"OK, Dad," said his son. But he was afraid his son couldn't remember this, he wrote these words down on a piece of paper and gave it to him. His son put it into his small pocket, took it out and looked at it every now and then.

Four days passed, but no one came to see his father. The boy thought that there was no man to come and that the piece of paper was of no more use for him, so he burnt it that evening.

The next afternoon, someone knocked at the door. The boy opened it. A man was standing at the door and said, "Where is your father?" The boy put his hand into his pocket at once and looked for the piece of paper. He could not find it. He suddenly remembered he had burnt it, so he shouted, "No more." The man was very surprised. He asked, "No more? I met your father last week. When did it happen?"

"Burnt yesterday evening."

1. Mr. Brown told his son that _____.

A. he would be away from home for four days

B. he would be back in seven days

C. he would be back in a month

D. he liked a cup of tea

2. Mr. Brown wrote the words down on ________.

A. the wall B. the door

C. a piece of paper D. his son's pocket

3.A man came to visit the boy's father on ________.

A. the second day B. the third day

C. the fourth day D. the fifth day

4. The man was very surprised because _________.

A. he thought the child's father was dead

B. the child didn't ask him to sit down

C. the child gave him a cup of tea

D. he couldn't find that piece of paper

5.What was burnt? ___________.

A. The piece of paper B. The newspaper

C. His pocket D. The wood

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网