题目内容

阅读理解

  With the development of material prosperity(繁荣), advertisements have become more and more important in our daily life.

  Advertisements give the newest information about products. If there were no advertisements, consumers(消费者) could not know about goods in their nearby shops. Advertisements help market develop. Therefore, as more goods are sold, they are cheaper. Advertisements also provide money for newspapers, magazines, radios and TV stations, etc.

  There are also some opinions against advertising. Some people think that advertisements do not give much information, but only try to persuade you to buy. They create(引起) a demand for goods that are not really needed. Besides, advertising adds to the price of goods.

  Actually, every coin has two sides. Advertising is without exception. In today's world advertising is not only necessary, but also helpful.

1.According to the passage, which of the following is not among the advantages(好处) of advertisements?

[  ]

A.Giving information about goods.

B.Adding to the price of goods.

C.Helping sell more goods.

D.Providing money for newspapers.

2.The writer's attitude towards advertising is that ________.

[  ]

A.he is against it
B.he supports it
C.both A and B
D.we are not told

3.Which topic fits the passage best?

[  ]

A.An Advertisement

B.Advantage of Advertisement

C.Advertising

D.Disadvantages of Advertisements.

4.Which of the following is NOT the reason that some people are against advertising?

[  ]

A.Advertisements do not give much information, but only try to persuade consumers to buy.

B.Advertisements create a demand for goods that are not really needed.

C.Advertisements adds to the prices of goods.

D.Advertisements provides money for newspapers, magazines, radios and TV stations, etc.

5.“Every coin has two sides” in this passage implies that ________.

[  ]

A.advertising has not only disadvantages but also advantages

B.advertising not only gives the newest information about products but also helps market develop

C.the money that advertisements provide for newspapers, magazines has two sides

D.advertising is not only necessary, but also helpful

答案:B;B;C;D;A
提示:

  解题点拨

  1.见第二段.文中指随着更多商品的出售,价格会更低,便宜,故B项与问题符合.

  2.见文章最后一段,可知作者持赞成的态度.

  3.全篇讲述了广告给人们生活带来的影响.

  4.见文章第三段,ABC都有相应原句.

  5.本题原指“每个铜板都有两面”,这里借指事物都有两面,广告也不例外,既有好的一面,也有坏的一面.


练习册系列答案
相关题目

阅读理解

  The clock struck twelve, but I still on bed.I could hear it was blowing strongly.“It must be windly outside.”I thought.

  I came to a small town a week ago.I sold clothes to a shop.Christmas was coming and I hoped to buy some presents for my family and friends.So I tried to meet the manager and ask him to pay for them.I was out of luck.He went to London and I had to wait for him here.There was no theatre here but a cinema.The films were all too bad.I preferred staying in the small hotel to sitting in the cold cinema.

  Half an hour later, I felt hungry I had to get up.It was white everywhere and some children were skiing down the hill.On my way to the small restaurant, I saw a boy fell onto a rock, I ran to him quickly and carried him to a hospital.Soon his parents came here.Now I knew the boy was just the manager's son.He thanked me very much and gave me the money after we had a dinner.ACBA

(1)

The underlined words “out of luck” ________.

[  ]

A.

时来运转

B.

运气不佳

C.

漫不经心

D.

心灰意冷

(2)

Which of the following statements is not true?

[  ]

A.

The man got up at about 12∶30 in the afternoon

B.

The manager was skiing with his son.

C.

A boy hurt himself and was saved by the man.

D.

It was very windy that day.

(3)

Which of the following proverbs(谚语)can be used for the story?

[  ]

A.

One good turn deserves another.

B.

A friend in need is a friend indeed.

C.

A good beginning is half ending.

D.

A fall in a pit, a gain in your wit.

阅读理解。

  Growing up means making my own decisions.When I was little, I left every tough decision for my parents or elder brothers and sisters.With time going by, I came to realize that they could not always stand by me; I had to learn to be completely on my own.Then I took every chance to exercise my wit(智慧)and judgment.I have both succeeded and failed, but I now learn that it calls for experience, wisdom, and sometimes even courage to make a major decision.

  The hardest decision that I ever had made was to visit America, joining the home stay program two years ago.I was stuck in a dilemma(进退两难).My family was so deep in debts(债务)at that time that I felt reluctant(不情愿的)even to bring up the matter with my parents.While my family's financial(金融的)difficulties perplexed(使迷惑)me, my enthusiasm(热情)for study encouraged me to go right ahead.At last I revealed my intention to my parents.They were more than ready to finance the trip, which cost them only a little less than $100,000.I was moved as well as regretful, wondering how I could ever pay them back.As I look back now, I feel it worthwhile; my interest in English was further spurred and could never be frustrated(受挫折的).

根据短文内容,回答问题。

1.According to the writer, what does growing up mean?

________________________

2.When the writer was little, who made decision for him?

________________________

3.What was the hardest decision that the writer had made?

________________________

4.How much did the trip cost the writer's parents?

________________________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网