题目内容

任务型阅读。阅读下文并回答问题。

Wei Hua is a high school student and he is pretty healthy. He does exercise every day. And his eating habits are pretty healthy. He tries to eat more vegetables, such as tomatoes,patatoes,cabbages and so on,usually ten to eleven times a week. He eats fruit and drink milk every day. Of course, he loves junk food, too. But he tries to eat it only once a week. He usually keeps eight or nine hours sleep every day. So you see, he looks very healthy and happy. And his good lifestyle helps him become clever, too. Eating healthy food and doing exercise help him to study better.

1.Does Wei Hua do exercise?

____________________________________

2.How often does he eat vegetables?

____________________________________

3.How long does he sleep every day?

____________________________________

1.Yes,he does.

2.Ten to eleven times a week./ He usually eats vegetables ten to eleven times a week.

3.Eight or nine hours. /He usually keeps eight or nine hours sleep every day.

【解析】

试题分析:短文大意:卫华每天都做运动。他的饮食习惯很健康。他常一个星期吃十到十一次蔬菜。他通常会每一天保持八或九小时的睡眠。所以他看起来非常健康和快乐。

1.根据短文开头Wei Hua is a high school student and he is pretty healthy. He does exercise every day.可知卫华是一个高中生,他很健康。他每天都做运动。所以作肯定回答Yes,he does.

2.根据短文第二三行He tries to eat more vegetables, such as tomatoes,patatoes,cabbages and so on,usually ten to eleven times a week.可知卫华通常一个星期吃十到十一次蔬菜。所以作答Ten to eleven times a week./ He usually eats vegetables ten to eleven times a week.

3.根据短文中He usually keeps eight or nine hours sleep every day. 可知卫华通常一天睡觉八或九小时,所以作答Eight or nine hours. /He usually keeps eight or nine hours sleep every day.

考点:任务型阅读。

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网