题目内容

Dear Kitty:

News! We have a new flat! The rooms are small, but they are comfortable. There are more rooms here than in our old flat. This is good because now I have my own room. In the old flat, I share with my sister.

My bedroom is my favourite room in our flat. I can be alone in it. I can read or draw. I can listen to my radio or play CDs. I can play games on my computer and send e-mails to my friends.

My second favorite room is the kitchen. I love helping my mother cook our meals. She is a very good cook. She is teaching me how to make many different kinds of dishes. She lived in Morocco when she was a girl, and she can cook Moroccan food. It’s very delicious. That’s all for now.

Write soon and tell me about your home. Please get on the Internet so that we can send e-mails to each other.

All good wishes!

Anna

1.What is the main idea of this article?

A. Anna tells Kitty something about her family’s new flat.

B. Kitty lives with her family in America.

C. Anna likes her bedroom.

D. Anna’s mother is teaching her Moroccan food.

2.What is the difference between the old flat and the new one?

A. The rooms in the new flat are big.

B. The rooms in the old flat were smaller.

C. There are more rooms in the new flat.

D. There are more rooms in the old flat.

3.Why is Anna very happy with the new flat?

A. Because she has to share a room.

B. Because she has a big room.

C. Because she has a small room.

D. Because she has her own room.

4. Which room is Anna’s favorite?

A. The living room. B. The kitchen.

C. The bedroom. D. The bathroom.

5.What does Anna do in the kitchen?

A. She helps her mother cook their meals.

B. She plays computer games.

C. She teaches her mother how to cook.

D. She reads about Moroccan food.

1.A

2.C

3.D

4.C

5.A

【解析】

试题分析:本文是一封信,安娜在信中介绍了她一家搬到了新的公寓,她很高兴有了自己的房间,她还喜欢在厨房帮助她的妈妈做饭。

1.小题1】主旨大意题。根据短文的内容可知是安娜告诉Kitty 关于她家的新公寓的情况,故选A。

2.小题2】细节理解题。根据There are more rooms here than in our old flat. 新公寓有更多的房间,故选C。

3.小题3】细节理解题。根据This is good because now I have my own room.因为安娜有了自己的房间了,故选D。

4.小题4】细节理解题。根据My bedroom is my favourite room in our flat.安娜最喜欢的是自己的卧室,故选C。

5.小题5】细节理解题。根据I love helping my mother cook our meals.安娜在厨房帮助她的妈妈做饭,故选A。

考点:日常生活类短文阅读。

练习册系列答案
相关题目

任务型阅读(共10分,每格1分)

阅读下面的材料,根据其内容填空,完成后面的表格。(每空一词)

Eating habits are different in different countries. The Chinese have a saying “Eat good things for breakfast, eat a big meal for lunch, but eat less at dinner.” Many people in the USA agree that people start a day with a good breakfast, but their ideas about lunch and dinner are different.

Most people in America only have a short time for their lunch, so they eat a small lunch. After work, they can have more time to eat a big dinner. it is a way to take a good rest after a long, hard day of work,they usually have a quiet dinner at home with all the family members talking about their day.

Eating at restaurants is also different. In China, very often you can hear people talking and laughing loudly, and they are just having a good time. In America it is not like this. They usually eat a good meal far away from the noisy places. If they are making some noise, other people in the restaurants will look at them angrily, even the manager (经理) of the restaurants will ask them to be quiet(安静).

___1.__ eating habits in different countries

People

Having three ____2.____ at home

___3.___ at restaurants

Chinese

They have a good breakfast.

They eat a big lunch. XThey eat ___4.__ at supper.

They often talk and __5.___loudly when they are eating.

They show they are having _6.__ if they do like this.

____7.__

They start the day with a good breakfast, too.

They never have their lunch for a ____8.___ time.

They like a big dinner at home, talking about their day after work.

They enjoy their dinner in quiet __9.__and talk softly at dinner.

If someone ____10._ some noise, others in the restaurants will feel angry.

Once a great lion was sleeping in a forest. A little mouse happened to(碰巧) come and ran over his face. The lion woke up and caught the little mouse very angrily. He was going to eat her. “Oh, dear kind lion!” said the little mouse. “Please forgive (原谅) me. I didn't mean to do you any harm (伤害). Let me go, I shall pay back your kindness and help you.”

“Ha, ha, ha,” laughed the lion, “How can a little thing like you help a great lion? But I’m not hungry now, you can go.” “Thank you very much, kind lion! I hope I shall be able to help you some day.” said the little mouse.

Some time after this, the lion fell into a trap. Just then the little mouse came along and heard “help” from the lion. She began to look for the lion and found him, she ran down to the lion, and said, “You were very kind to me once. Now I'll save your life and repay(报答)you the kindness which you showed me the other day.” Soon she cut the ropes of the trap with her sharp teeth, and the lion was happy to be free again.

“Thank you, little mouse!” said the lion, and then they walked away happily.

1.What was the lion doing before he caught the mouse?

A. He was walking. B. He was talking.

C. He was eating food. D.He was sleeping.

2.What happened to the lion after some time?

A. A hunter killed him. B.A farmer helped him.

C. He was trapped. D.He saw a mouse.

3. What did the lion do after he was caught in a trap?

A. He slept in a trap B. He cried for help.

C. He jumped out easily. D. He did nothing.

4. How did the little mouse help the lion?

A. She used a knife.

B. She used a rope.

C. She asked others to help.

D. She used his sharp teeth.

5. What can you learn from the story?

A. We should help each other.

B. We should have sharp teeth.

C. We should not hunt the lions.

D. We should protect the mouse and the lion.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网